• 1404/01/17 - 16:26
  • - تعداد بازدید: 46
  • - تعداد بازدیدکننده: 45
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
سرپرست مدیریت روابط عمومی دانشگاه:

کاهش آمار تصادفات نیازمند کار جمعی مداوم است/ فرهنگ‌سازی از مدارس آغاز شود

به گزارش وب‌دا خوزستان، دکتر یاسین افرا، سرپرست مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با تشریح اقدامات انجام شده در جهت اجرای پویش ملی نه به تصادف در استان خوزستان، گفت: کاهش آمار تصادفات نیازمند یک کار جمعی منسجم و مداوم است؛ برای فرهنگ‌سازی اجتماعی، یک ماه کافی نیست. تمام تلاش ما در این است که بتوانیم آمار تصادفات و سپس تعداد فوتی‌های این حوادث را در طول سال کاهش دهیم؛ یک فوتی کمتر به معنای نجات یک خانواده، یک استان و یک کشور است.
 
دکتر افرا در این‌باره توضیح داد: خوزستان جزو ۱۰ استان حادثه‌خیز در کشور است که آمار تصادفات و مرگ‌و‌میر بالایی دارد؛ سال گذشته بیش از ۵۰ هزار مراجعه‌کننده حوادث رانندگی داشتیم که به ازای هر مراجعه‌کننده تصادفات، تقریبا ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان هزینه تنها به سیستم بهداشت و درمان وارد شد و طبق آماری که معاون وزیر بهداشت اعلام کرد، هر فوتی حوادث ترافیکی قریب به ۲۰ میلیارد تومان به اقتصاد کشور ما آسیب می‌زند و این تنها بعد اقتصادی مسئله است. علاوه‌بر آن بار روانی و مالی که به جامعه و خانواده‌ها تحمیل می‌شود نیز قابل توجه است.
 
وی درباره اقدامات دانشگاه پیرامون اجرای پویش ملی نه به تصادف گفت: این پویش با پیشنهاد روابط عمومی وزارت بهداشت شکل گرفت و وزارت بهداشت به عنوان متولی پویش در کشور معرفی شد؛ اجرای پویش نه به تصادف از ۱ اسفندماه ۱۴۰۳ آغاز شد و تا ۲۰ فروردین‌ماه ادامه دارد. دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز در خصوص اطلاع رسانی‌های عمومی، فضاسازی‌های شهری، آموزش‌های اجتماعی، استفاده از فضاهای آموزشی مانند فرصت‌هایی که سازمان صدا و سیما در اختیار روابط عمومی دانشگاه قرار داده است، اقدامات خوبی انجام داد.
 
سرپرست مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: طراحی کلیپ‌ها و پوسترهای آموزشی، ارائه آمارهای شفاف به منظور آگاهی مردم و همراهان نسبت به وضع جاده‌ها و آمار تصادفات در استان و انجام و انتشار مصاحبه‌های متعدد با متخصصان مختلف در راستای اهداف پویش، بخشی از اقدامات موثر در این زمینه می‌باشد.
 
دکتر افرا با بیان اینکه فعالیت‌ها و تمام اقدامات انجام شده در این راستا، به دو بخش مهم فضای مجازی و فضای واقعی تقسیم می‌شوند، اظهار داشت: در فضای مجازی، از طریق وب‌سایت دانشگاه آغاز پویش و نحوه مشارکت و پیوستن به آن اطلاع‌رسانی شد و نشانی اینترنتی جهت سهولت دسترسی و مشارکت عموم مردم در پویش نه به تصادف به طور فراگیر در اختیار عموم قرار گرفت. مردم و مسئولان بعد از مراجعه به این لینک، مشاهده خواهند کرد که همزمان با پیوستن به پویش، کارت زیبایی به نام آن‌ها صادر می‌شود.
 
وی افزود: دکتر بوستانی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز به عنوان اولین رئیس دانشگاه به پویش ملی نه به تصادف پیوست. همچنین استاندار خوزستان، فرمانداران، مدیرکل آموزش و پرورش و برخی از مدیران کل نیز با پیوستن به این پویش، مشارکت و حمایت خود را اعلام کردند.
 
سرپرست مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز به ابتکار روابط عمومی دانشگاه در طراحی پویش ساعت ۹ شب در راستای اجرای پویش ملی نه به تصادف اشاره کرد و گفت: برای پویش ساعت ۹ شب، پوسترهایی حاوی پیام‌های بازدارنده و آموزشی برای کاهش تصادفات طراحی شد و هر شب راس ساعت ۹ همه کارکنان و مسئولان دانشگاه به طور همزمان اقدام به انتشار سراسری این پوسترها در فضای مجازی می‌کنند که این اقدام بازخورد بسیار خوبی را به همراه داشته است.
 
دکتر افرا در خصوص اقدامات بخش دوم پویش نه به تصادف، اظهار داشت: روابط عمومی دانشگاه اقدام به طراحی لوگو برای پویش ملی تصادف در سطح استان کرد که در ۶۰۰ داروخانه سطح استان نصب شد و همچنین با همکاری معاونت بهداشت دانشگاه نیز این لوگو تقریبا در سطح ۳۵ هزار واحد صنفی در معرض دید مراجعه‌کنندگان و مهمانان نوروزی قرار گرفت.
 
وی در ادامه با اشاره به همکاری نهادهایی همچون شهرداری، عنوان کرد: همچنین در حوزه حمل و نقل عمومی، شهرداری اقدام به نصب این لوگو در تاکسی‌ها و اتوبوس‌های شهری نمود؛ در واقع ناوگان حمل و نقل عمومی همچون بیلبوردهای متحرک هستند که با سهولت در دسترس مراجعه‌کنندگان و مردم در جاده‌ها قرار دارند.
 
سرپرست مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: برخی از نهادها در بحث مشارکت‌های اجتماعی بسیار همراه بوده و اقدامات موثری در این راستا انجام دادند که شرکت توسعه نیشکر از جمله این نهادها بوده است. توسعه نیشکر به منظور گسترش حوزه اطلاع‌رسانی در سطح شهر، بیلبوردهای شهری خود را در اختیار دانشگاه قرار داد و با چاپ لوگوها و نصب آن در حوزه‌های مختلف، دغدغه اجتماعی خود را در خصوص لزوم کاهش تصادفات در استان به نمایش گذاشتند.
 
دکتر افرا در خصوص لزوم اجرای راهکارهای بلندمدت و موثر در کاهش تصادفات گفت: متاسفانه در بحث تصادفات جاده‌ای با همه فعالیت‌هایی که انجام گرفت، همچنان افزایش این حوادث و آمار جان‌باختگان را شاهد هستیم؛ عواملی مانند زیرساخت‌های جاده‌ای و کیفیت جاده‌ها و خودروها در وقوع این حوادث تاثیر گذارند، بنابراین با توجه به اینکه خوزستان در تعطیلات نوروز در فهرست استان‌های پرتردد کشور قرار می‌گیرد و تعداد سفرهای نوروزی به این استان افزایش می‌یابد، ضرورت دارد در این زمینه اقدامات موثرتری از سوی همه دستگاه‌ها، نهادها و سازمان‌ها صورت بگیرد. در زمینه راهکارهای بلندمدت، طرحی آماده شده است که مشارکت و همکاری آموزش و پرورش و همچنین شهرداری‌ها را می‌طلبد. 
 
وی درباره همکاری مردم در صحنه‌های حوادث رانندگی گفت: بهترین آموزشی که باید عموم مردم برای مواجهه با این حوادث فرا بگیرند، حفظ آرامش است. حفظ آرامش در این شرایط باعث می‌شود با تصمیم‌گیری‌های مناسب اولیه، کمترین آسیب متوجه مصدومان و مجروحان حادثه باشد و پس از آن با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.
 
سرپرست مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز خاطرنشان کرد: در سال گذشته بیش از ۲۰ هزار نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند که بخشی از علل این رخداد، ایمنی جاده‌ها و خودروها و بخش دیگر به دلیل خطای انسانی است که خستگی از مهمترین علت بروز آن می‌باشد.
 
دکتر افرا با تاکید بر اینکه بیش از دو ساعت رانندگی به صورت مداوم در جاده‌ها بسیار خطرآفرین است، اظهار داشت: با توجه به تاثیر خستگی بر وقوع تصادف، افراد باید از رانندگی‌های مداوم و پیوسته در جاده‌ها برای ساعت‌های طولانی مدت بپرهیزند و بین زمان رانندگی، در مکان‌های امن، توقف و استراحت کنند.
 
وی گفت: اگرچه مصرف قهوه و چای تا حدودی می‌تواند در رفع خواب‌آلودگی و خستگی کمک‌کننده باشد اما جایگزین مناسبی برای استراحت، خواب کافی و افزایش هوشیاری در جاده نیست.
 
سرپرست مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز تاکید کرد: مصرف داروهایی چون آنتی‌هیستامین‌ها، برخی داروهای فشارخون، داروهای اعصاب و روان و ضد افسردگی باعث خواب‌آلودگی شده و ایمنی رانندگی را کاهش می‌دهند. توصیه می‌شود افرادی که ناچار به مصرف این داروها هستند، هنگام مراجعه به پزشک خود درباره عوارض این داروها و اثر آن‌ها بر رانندگی مشاوره بگیرند.
 
دکتر افرا در خصوص تاثیر دیابت بر رانندگی نیز گفت: دیابت بر بینایی مبتلایان به این بیماری تاثیرگذار است و با گذشت زمان دید افراد کاهش می‌یابد، همچنین افت قندخون یکی دیگر از عوارض این بیماری است. افزایش یا افت قندخون از موارد خطرآفرین برای رانندگان به شمار می‌روند که ممکن است بروز این عوارض منجر به بیهوشی راننده و وقوع تصادف گردد.
 
وی در ادامه به برگزاری هفته سلامت از یکم اردیبهشت‌ماه در کشور اشاره کرد و گفت: به جهت اهمیت موضوع و لزوم تداوم پویش ملی نه به تصادف، دانشگاه علوم پزشکی اهواز یکی از محورهای این هفته را گسترش پویش قرارداده است، چرا که لازم است اجرای پویش نه به تصادف در جهت کاهش تصادفات در طول سال تدوام یابد؛ در این راستا می‌توان از ظرفیت شهرداری‌ها و آموزش و پرورش برای فرهنگ‌سازی این امر استفاده کرد، بنابراین اقدامات موثر را باید از آموزش در مدارس آغاز کنیم.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 5082
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران