• 1404/02/02 - 21:49
  • - تعداد بازدید: 20
  • - تعداد بازدیدکننده: 20
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان:

مشارکت‌های مردمی در حوزه سلامت، یک ضرورت در دنیای امروز است

الهام احمدپور، رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان خوزستان در گفت‌وگو با وب‌دا خوزستان، با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در ارتقای سلامت و داشتن جامعه ای سالم، عنوان کرد: با توجه به شرایط خاص استان خوزستان، یکی از مهم‌ترین حوزه‌های مورد بررسی در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، بررسی عوامل تهدیدکننده محیطی است که از مهم‌ترین آنها می‌توان به عواملی چون آب و فاضلاب، آلودگی هوا و سایر موارد اشاره کرد.
 
احمدپور با بیان این مطلب افزود: در جهت حفظ و ارتقای سلامت عمومی و تصمیم‌گیری‌های مناسب و به موقع درباره سلامت جامعه و همچنین به منظور برقراری همکاری‌های بین بخشی براساس اولویت‌بندی مسائل و مشکلات حوزه سلامت استان که بر پایه شواهد و اطلاعات گردآوری شده، دستورکارهای جلسات کارگروه سلامت و امنیت غذایی تعیین می‌شود.
 
وی در خصوص نقش مشارکت مردم در حفظ سلامت محیط و جامعه، گفت: مشارکت‌های مردمی و سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه سلامت، یک ضرورت در دنیای امروز است؛ همانطور که می‌دانیم مشارکت مردم در تصمیم‌سازی و اجرای برنامه‌هایی که اثر مستقیم بر زندگی آنان دارد، ضامن موفقیت این برنامه‌هاست که حفاظت از محیط زیست یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها در سطح جامعه به شمار می‌رود.
 
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان خوزستان اظهارداشت: کنشگران و دلسوزان فعال در عرصه محیط زیست به عنوان تشکل‌های مردمی و NGO ها می‌توانند نقش موثری در آگاهی بخشی‌های صحیح و قانونی در زمینه محیط زیست داشته باشند تا مردم نسبت به آن‌چه که باید برای زندگی خود حفظ و حراست کنند، آگاه شوند. 
 
احمدپور تاکید کرد: زمانی‌ که مردم آگاه باشند که محیط زیست متعلق به آنان است و به این موضوع از منظر حقوق شهروندی بنگرند، طبیعتا در حفظ و صیانت از آن تلاش بیشتری خواهند کرد.
 
وی در ادامه، درباره مهم‌ترین تاثیرات محیط ناسالم بر سلامت عمومی، گفت: محیط ناسالم می‌تواند به عنوان یک عامل خطر مهم در بروز و تشدید انواع بیماری‌ها عمل کند. بنابراین باید توجه داشت که آلودگی هوا و آب، زباله‌های رهاشده در محیط یا فضاهای عمومی غیرایمن، به طور مستقیم بر سلامت جسمی و روانی افراد اثرگذار هستند و بیماری‌های تنفسی، بیماری‌های قلبی-عروقی، انواع سرطان ها، مسمومیت‌های غذایی و غیره از جمله پیامدهای ملموس یک محیط آلوده می باشند.
 
احمدپور افزود: گروه‌های آسیب‌پذیر همچون سالمندان، کودکان،  زنان باردار، بیماران و ساکنان مناطق کم‌برخوردار، بیشترین میزان آسیب‌پذیری را در شرایط آلوده و محیط ناسالم دارند؛ بنابراین توجه به محیط به‌عنوان یکی از مؤلفه‌های عدالت در سلامت، اهمیت ویژه‌ای دارد.
 
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان خوزستان خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای اساسی شورای سلامت، تمرکز بر افزایش مشارکت اجتماعی در مناطق کم‌برخوردار است. البته در این مناطق، چالش‌هایی مانند کمبود زیرساخت‌های محیطی و عدم رعایت نکات بهداشتی، مشارکت اجتماعی را دشوارتر می‌کند.
 
احمدپور عنوان کرد: در جهت غلبه بر این موانع، ایجاد شورای پیامگزاران سلامت استان طی سال‌های گذشته، از اقدامات مهم و تاثیرگذار در ارتقای سلامت جامعه به خصوص در مناطق کم برخوردار بوده است.
 
وی اظهار داشت: شورای پیامگزاران سلامت استان به عنوان یک ظرفیت بسیار خوب برای افزایش حساسیت در سازمان ها نسبت به حفظ سلامت کارکنان خود، سلامت محیط زیست پیرامون و سلامت خدمت گیرندگان می‌باشد.
 
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان خوزستان گفت: همچنین با ایجاد ساختاری به نام شورای مشارکت مردم در سلامت استان و شهرستان‌ها که متشکل از نمایندگان تشکل‌های مردمی می‌باشد، می‌توان از یک سو به توانمندسازی مردم در حفظ و ارتقای سلامت محیط زیست و از سوی دیگر به شناسایی تهدیدکننده‌های محیطی سلامت پرداخت و با مشارکت مردم و مسئولان، اقدام به ارائه راهکارهای عملیاتی و اجرایی در کنترل آلاینده های زیست ‌محیطی نمود.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 5432
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران