مزایای شگفتانگیز شیر مادر؛ از کاهش مرگومیر تا پیشگیری از آلرژی

وی افزود: تغذیه با شیر مادر، سالانه صرفهجویی مبالغ هنگفتی را برای دولتها و خانوادهها به دنبال دارد؛ از ۲۰ هزار مرگ مادر بر اثر سرطان پستان جلوگیری میکند و بروز دیابت نوع دو را نیز تا ۳۵ درصد کاهش میدهد. به همین دلیل سازمانهای بهداشتی جهانی، ترویج تغذیه با شیر مادر را به عنوان سرمایهگذاری در سلامت انسانها و عاملی مهم در توسعه پایدار معرفی میکنند.
دکتر کاملی عنوان کرد: افزایش ضریب هوشی نوزادان، ایجاد ارتباط عاطفی قوی بین مادر و نوزاد و تکامل شخصیت روانی-اجتماعی کودک از دیگر مزایای این نوع تغذیه میباشد.کارشناس اداره فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: شیر مادر حاوی آنتیبادیهایی است که از مادر به نوزاد منتقل شده و سیستم ایمنی نوزاد را تقویت و از او در برابر بیماریها محافظت میکند.
وی ادامه داد: تغذیه با شیر مادر از طریق حذف پروتئینهای غیرانسانی موجود در شیر خشک و همچنین جذب آنتیژن از لوله گوارش و تولید آنتیبادی ترشحی در شیر مادر، در پیشگیری از آلرژی نوزادان نقش موثری دارد.
دکتر کاملی درباره مصرف شیرخشک، عنوان کرد: شیرهای رژیمی و خاص، توسط پزشکان متخصص برای نوزادان با مشکلات گوارشی یا بیماریهای خاص تجویز میشوند اما شیرخشکها عموماً مزیت خاصی نسبت به هم ندارند و میتوان شیر خشکها با نشان تجاری مختلف را به صورت جایگزین استفاده کرد.
این کارشناس به مادران توصیه کرد: مادران بعد از شش ماهگی و به ویژه بعد از یک سالگی میتوانند با شروع غذای کمکی، مصرف شیر خشک را به میزان زیادی کاهش دهند.
وی احتمال انتقال عفونت از طریق وسایل آمادهسازی شیر خشک و سیستم لولهکشی آلوده را از معایب مهم تغذیه با شیر خشک دانست و یادآور شد: برخی مطالعات نشان دادهاند که شیشه شیرهای پلاستیکی حاوی مواد شیمیایی هستند که ممکن است هنگام گرم شدن یا افزودن آب گرم، به شیر خشک نفوذ کنند.
دکتر کاملی خاطرنشان کرد: شیر خشک به دلیل وجود عناصر مختلف، ممکن است در دستگاه گوارش نوزاد مشکل ایجاد کند و هضم آن دشوار باشد. همچنین، به دلیل داشتن قند مصنوعی زیاد، سبب اضافه وزن، چاقی و افزایش خطر ابتلا به دیابت در کودکان میشود.
نظر دهید