• 1405/02/09 - 19:30
  • - تعداد بازدید: 27
  • - تعداد بازدیدکننده: 27
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دکتر ظفرقندی در نشست مشترک با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:

تشکیل ۵ کارگروه تخصصی و کارشناسی برای مدیریت بهینه منابع سلامت و عرضه دارو

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تشریح جزئیات اقدامات انجام‌شده در حوزه مدیریت عرصه سلامت در بحران و جنگ، از آمادگی کامل نظام سلامت در مواجهه با شرایط جنگی و استمرار خدمات درمانی در سراسر کشور خبر داد.

به گزارش وب‌دا خوزستان به نقل از وزارت بهداشت، دکتر محمدرضا ظفرقندی صبح امروز چهارشنبه، ۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۵ در نشست مشترک با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های پیش‌بینی شده در حوزه مدیریت بحران اظهار داشت: از مدت‌ها قبل، سناریوهای مختلف مربوط به شرایط جنگی و بحران‌های احتمالی در حوزه سلامت تدوین و دستورالعمل‌های لازم به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده بود.

 

وی افزود: بر اساس این برنامه‌ریزی‌ها، ساختار سازماندهی خدمات سلامت در شرایط بحران طراحی شده بود و هماهنگی میان دانشگاه‌های علوم پزشکی، ستاد وزارت بهداشت و سایر بخش‌های اجرایی کشور به‌صورت مستمر دنبال شد.

 

به گفته دکتر ظفرقندی، این آمادگی موجب شد در صورت بروز هرگونه حادثه در نقاط مختلف کشور، مسیرهای از پیش تعیین‌شده برای پذیرش و درمان مجروحان فعال شود و تقسیم‌بندی بیمارستان‌ها و استان‌های معین برای پشتیبانی درمانی به‌درستی عمل کند.

 

وزیر بهداشت با اشاره به نقش دانشگاه‌های علوم پزشکی در مدیریت میدانی بحران گفت: در جنگ رمضان هماهنگی لازم بین مراکز بهداشتی و درمانی برقرار بود و انتقال بیماران و مجروحان بر اساس ظرفیت‌های منطقه‌ای و بدون ایجاد اختلال در خدمات جاری انجام شد؛ این مدل هماهنگی نتیجه تمرین‌ها و برنامه‌ریزی‌های قبلی بوده است.

 

دکتر ظفرقندی در ادامه به موضوع جابه‌جایی جمعیت در برخی استان‌ها اشاره کرد و گفت: در این جنگ مثل جنگ ۱۲ روزه، با افزایش مراجعان در برخی مناطق کشور، به‌ویژه استان‌های میزبان جمعیت شناور، اقدامات فوری برای تامین خدمات درمانی، دارویی و پشتیبانی انجام شد.

 

وی افزود: با هماهنگی استانداران و دانشگاه‌های علوم پزشکی، تامین خدمات حیاتی از جمله خدمات دیالیز، تامین تجهیزات پزشکی و توزیع اقلام ضروری از جمله شیرخشک در مناطق مختلف کشور مدیریت شد تا هیچ خللی در ارائه خدمات ایجاد نشود.

 

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه خدمات پایه و اساسی نظام سلامت در این دوره بدون وقفه ادامه یافته است، تصریح کرد: در کنار مدیریت شرایط خاص، برنامه‌های روتین نظام سلامت از جمله واکسیناسیون، مراقبت‌های اولیه بهداشتی، خدمات مادران باردار در سراسر کشور ادامه داشت.

 

وی خاطرنشان کرد: فقط در حوزه واکسیناسیون، بیش از ۷۸۰ هزار مورد خدمت در این دوره زمانی ثبت و ارائه شده است.

 

دکتر ظفرقندی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت حوزه دارو و مبانی اقتصادی آن پرداخت و اظهار داشت: یکی از موضوعات جدی در این حوزه، تغییرات نرخ ارز، افزایش قیمت مواد اولیه و مواد جانبی و هزینه‌های واردات دارویی و اقلام وابسته است که به‌طور مستقیم بر هزینه تمام‌شده اثر گذاشته است که باید از طریق تامین منابع بیمه‌ای جبران شود.

 

وی در ادامه از تشکیل ساختارهای تخصصی برای مدیریت این وضعیت خبر داد و گفت: در وزارت بهداشت ۵ کارگروه تخصصی در حوزه‌های مالی و بانکی، تأمین دارو، سیاست‌گذاری قیمت‌گذاری، مدیریت مصرف و پشتیبانی ایجاد شده است تا مسائل این حوزه به‌صورت کارشناسی و مستمر بررسی و برای آن‌ها راهکار اجرایی ارائه شود.

 

دکتر ظفرقندی با تاکید بر اهمیت مدیریت مصرف دارو اظهار داشت: در کنار تامین، موضوع مصرف منطقی دارو نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و باید با نظارت دقیق و سیاست‌گذاری صحیح، از مصرف غیرضروری و هدررفت منابع جلوگیری شود تا دسترسی بیماران واقعی به داروهای مورد نیاز تضمین شود.

 

وزیر بهداشت همچنین به موضوع نیروی انسانی نظام سلامت اشاره کرد و گفت: ماندگاری نیروهای متخصص، به‌ویژه دستیاران پزشکی، یکی از اولویت‌های جدی وزارت بهداشت است. موضوعاتی مانند بهبود وضعیت معیشت، حقوق، کارانه، شرایط کاری و رفاه کادر سلامت به‌طور مستمر در دستور کار قرار دارد و تصمیمات لازم برای بهبود وضعیت آنان در حال پیگیری است.

 

وی در پایان با تاکید بر ضرورت هم‌افزایی میان دولت و مجلس در حل مسائل حوزه سلامت خاطرنشان کرد: عبور از چالش‌های فعلی نظام سلامت نیازمند همفکری کارشناسی، تصمیم‌گیری مشترک و حمایت همه‌جانبه است و وزارت بهداشت آماده است با همکاری مجلس شورای اسلامی، مسیر اصلاحات و بهبود خدمات را با سرعت بیشتری پیش ببرد.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 10786
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

همه برای ایران جوان

همه برای ایران جوان

اورژانس 115

اورژانس 115

هفتادمین سالگرد احیای دانشگاه جندی شاپور

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

پویش ها و کمپین های سلامت

پویش ها و کمپین های سلامت

سامانه پارک علمی و فناوری سلامت

سامانه پارک علمی و فناوری سلامت

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری