دکتر ظفرقندی در نشست وبیناری با روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور:
حمله به مراکز درمانی محکوم است/ هیچ کشوری با دخالت خارجی آباد نمیشود

دکتر ظفرقندی اظهار داشت: در این مقطع تاریخی، لازم است با مشارکت علمی و حرفهای، وظایف خود را بهدرستی به انجام برسانیم.
وی با اشاره به اهمیت درک درست از موقعیت فعلی، تصریح کرد: امروز در شرایطی هستیم که میتواند برای کشور تهدیدآمیز باشد، اما همانگونه که در دوران دفاع مقدس و بحران کرونا با انجام مسئولیتها از این مراحل عبور کردیم، اکنون نیز اگر وظیفه خود را بهدرستی انجام دهیم، قادر خواهیم بود از این برهه تاریخی سربلند بیرون آییم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: ما بهعنوان جامعه پزشکی، بر اساس سوگند حرفهای خود، موظف به حمایت از مردم، بهویژه اقشار مظلوم و آسیبدیده هستیم.
دکتر ظفرقندی با اشاره به ابعاد انسانی و سیاسی این واقعه، عنوان کرد: امروز مسیر روشن است؛ رژیمی با ماهیتی جعلی و غاصب، در حالی که مذاکرات در جریان بوده است، به کشورمان حمله کرد. بنابراین باید آگاه باشیم؛ هیچ کشوری با تهاجم و دخالت خارجی آباد نشده و نخواهد شد. لذا اصلاحات باید با همت داخلی و اتکا به ظرفیتهای ملی صورت گیرد.
وی اظهار داشت: در روزهای اخیر بیش از دو هزار مجروح به مراکز درمانی مراجعه کردهاند. این رژیم غاصب علاوه بر ادامه حملات در غزه و لبنان، در اقدامی جنایتبار به یک مجتمع بیمارستانی در کرمانشاه نیز یورش برده است. ما این جنایت آشکار را به شدت محکوم مینماییم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با مقایسه شرایط کنونی با دوران دفاع مقدس گفت: در آن دوران تاریخی، برخی به مسئولیت خود عمل کردند و برخی دیگر شانه خالی کردند. اما امروز باید در برابر مردم، کشور و خداوند پاسخگو باشیم و تلاش کنیم شرمنده این مسئولیت بزرگ نباشیم.
دکتر ظفرقندی با تاکید بر لزوم سازماندهی منسجم نیروها در این شرایط، تصریح کرد: امروز اساس کار در سازماندهی درست است. حلقههای عملیاتی باید مشخص شوند و از ظرفیت استانهای مجاور برای هماهنگی و پشتیبانی استفاده شود. نظام ارجاع و تریاژ بیماران نیز باید با دقت و سرعت انجام گیرد.
وی اظهار داشت: با روسای دانشگاههای علوم پزشکی کرمانشاه و تبریز از طریق مرکز عملیات اضطراری (EOC) در تماس مستقیم هستیم. در مورد تامین تختهای ICU و استمرار خدمات، برنامهریزی شده تا بخشها تعطیل نشوند، اما اولویت با خدمات ضروری خواهد بود. با تکیه بر هماهنگی، تعهد و درک عمیق از شرایط، میتوانیم از این بحران نیز عبور کنیم.
دکتر ظفرقندی در بخش دیگری از سخنان خود، آموزش را یکی از اولویتهای مهم وزارتخانه دانست و تاکید کرد: هماکنون باید از همه ظرفیتها برای آموزش نیروهای تخصصی و عمومی بهره بگیریم.
وی به اقدامات حمایتی و تامین منابع مالی دانشگاهها نیز اشاره کرد و گفت: روز گذشته با حضور در سازمان برنامه و بودجه، تلاش شد هماهنگی لازم برای تأمین منابع مالی انجام شود که خوشبختانه برای دارویار مبلغ ۸.۵ همت تامین و ابلاغ گردید.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین اعلام کرد: منابع مربوط به بیمهها و مطالبات پرسنلی نیز از طریق بیمه سلامت، سازمان برنامه و بودجه و تامین اجتماعی پیگیری و تامین گردید و طی ۲ تا ۳ روز آینده در اختیار دانشگاهها قرار خواهد گرفت.
نظر دهید