• 1404/03/23 - 21:52
  • - تعداد بازدید: 39
  • - تعداد بازدیدکننده: 38
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
تاکید مدیرکل دفتر سلامت روانی وزارت بهداشت:

اخبار را از منابع معتبر دنبال کنید/ در بازنشر اخبار حوادث، مسئولانه و آگاهانه عمل کنید

به گزارش وب‌دا خوزستان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر محمدرضا شالبافان، مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با تأکید بر لزوم مراقبت از سلامت روان در شرایط بحرانی، از مردم خواست اخبار را تنها از منابع رسمی دنبال کرده و از بازنشر تصاویر دلخراش و شایعات در فضای مجازی خودداری کنند.
 
دکتر شالبافان، در پی حملات رژیم صهیونیستی به کشورمان، ضمن تسلیت شهادت جمعی از هم‌وطنان، با تاکید بر اهمیت حفظ آرامش و مدیریت سلامت روان، بیان کرد: در مواجهه با چنین حوادثی، بسیاری از شهروندان ممکن است احساساتی مانند ترس، اضطراب، غم، خشم یا سردرگمی را تجربه کنند، این واکنش‌ها در چنین اتفاقات ناگواری طبیعی هستند، آنچه اهمیت دارد آگاهی نسبت به مدیریت سلامت روان در مواقع بروز بحران و افزایش تاب آوری است.
 
احساسات خود را بپذیرید
 
وی افزود: احساس ترس یا نگرانی در برابر خطر واقعی، پاسخی طبیعی است. سرکوب این احساسات نه‌تنها کمکی به آرامش شما نمی‌کند، بلکه ممکن است توان فرد را برای استفاده از حمایت‌های فردی و اجتماعی خود نیز کاهش دهد. بنابراین سعی کنید احساسات خود را بدون قضاوت بپذیرید و در صورت نیاز با دیگران درباره‌شان صحبت کنید.
 
با دیگران در ارتباط باشید
 
دکتر شالبافان گفت: حفظ ارتباط با خانواده، دوستان و همکاران باعث می‌شود احساس تنهایی نکنید. صحبت کردن درباره‌ی تجربه‌ها و نگرانی‌ها، از طریق حضوری یا تلفنی، می‌تواند بسیار آرامش‌بخش باشد. اگر اطرافیانتان نیاز به گوش شنوا دارند، برایشان وقت بگذارید. همچنین سلامتی خود را به اطلاع دوستان و نزدیکانتان برسانید تا احساس نگرانی در آن‌ها نیز کاهش یابد.
 
اطلاعات را با آگاهی پیگیری کنید
 
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درخصوص پیگیری مداوم اخبار استرس‌زا، تصریح کرد: دریافت مداوم اخبار ناگوار می‌تواند اضطراب را افزایش دهد. توصیه می‌شود زمان مشخصی را در روز به پیگیری اخبار اختصاص دهید و تنها از منابع رسمی و معتبر استفاده کنید و از دنبال کردن شایعات و اطلاعات نادرست به‌ویژه در فضای مجازی و بازنشر آن‌ها پرهیز کنید.
 
به سلامت جسمی خود توجه داشته باشید
 
وی گفت: تغذیه مناسب، خواب کافی، نوشیدن آب و تحرک بدنی حتی به صورت نرمش‌های ساده، به تنظیم سیستم عصبی کمک می‌کند. بدن سالم، پایه‌ای محکم برای حفظ سلامت روان است؛ فعالیت‌هایی مانند خواندن کتاب، گوش دادن به موسیقی ملایم، نوشتن احساسات و تمرینات تنفس عمیق نیز می‌توانند باعث کاهش استرس و افزایش احساس کنترل شوند.
 
کودکان و سالمندان را دریابیم
 
دکتر شالبافان در ادامه ضمن تاکید بر توجه ویژه به گروه‌های آسیب‌پذیر، عنوان کرد: کودکان، سالمندان و افرادی با سابقه اختلالات روانی، بیش از دیگران به حمایت نیاز دارند. با آرامش و صداقت و در نظر گرفتن سطح درک آنها، وضعیت را برای کودکان توضیح دهید و به احساسات آن‌ها احترام بگذارید. در مورد سالمندان نیز، تلاش کنید ارتباط مداوم و حس امنیت را برایشان فراهم کنید.
 
مراقب باشید چه می‌خوانید و چه منتشر می‌کنید!
 
وی گفت: در شرایط بحرانی، اخبار می‌توانند همچون شمشیری دولبه عمل کنند؛ از یک سو، آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی صحیح می‌تواند آرامش و آمادگی جامعه را افزایش دهد و از سوی دیگر، انتشار اخبار نادرست، اغراق‌شده یا ترسناک می‌تواند به گسترش اضطراب جمعی و ناپایداری روانی دامن بزند. بنابراین از بازنشر شایعات خودداری کنید؛ در فضای مجازی به‌راحتی می‌توان با یک کلیک، موجی از اضطراب را ایجاد کرد. لذا پیش از بازنشر هر خبر، به صحت منبع و تاریخ انتشار دقت کنید.
 
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت تاکید کرد: اگر درباره‌ صحت مطلبی تردید دارید، آن را منتشر نکنید. اخبار تصویری و ویدئویی را با احتیاط ببینید؛ تصاویر دلخراش یا ویدئوهای خشونت‌آمیز می‌توانند آثار روانی عمیقی، به‌ویژه در کودکان، نوجوانان و افراد حساس ایجاد کنند؛ در بازنشر چنین محتواهایی مسئولانه رفتار کنید.
 
وی ادامه داد: زمان‌بندی برای دریافت اخبار داشته باشید؛ قرار گرفتن مداوم در معرض خبرهای اضطراب‌آور می‌تواند شما را دچار فرسودگی روانی کند. توصیه می‌شود تنها در ساعات مشخصی از روز اخبار را دنبال کرده و در اوقات دیگر، ذهن خود را به فعالیت‌های سازنده و آرامش‌بخش معطوف سازید.
 
دکتر شالبافان عنوان کرد: به یاد داشته باشیم که آرامش امروز ما، تاثیر مستقیمی بر سلامت فرزندان، خانواده، همکاران و جامعه خواهد داشت. با انتخاب درست در مصرف و انتقال اخبار، سهمی موثر در کاهش اضطراب عمومی ایفا کنیم.
 
کارشناسان سلامت روان وزارت بهداشت در کنار مردم آسیب‌دیده
 
وی تاکید کرد: بالغ بر ۳۰۰۰ روانشناس در سراسر کشور در ساختار نظام شبکه بهداشتی درمانی و مراکز جامع سلامت در حال خدمت رسانی به مردم عزیز برای ارتقای سلامت روانی اجتماعی هستند و در اتفاقات ناگوار برای ارائه خدمات به آسیب‌دیدگان و عموم مردم آموزش‌های لازم فراگرفته‌اند و در این زمینه آمادگی کامل دارند.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان,ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا
  • کد خبر : 6236
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید