• 1404/01/27 - 17:44
  • - تعداد بازدید: 32
  • - تعداد بازدیدکننده: 31
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان تاکید کرد:

لزوم آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای تولید و عرضه نان کامل در استان

به گزارش وب‌دا خوزستان، الهام احمدپور، رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در اولین جلسه کمیته فنی ارتقای سلامت نان استان خوزستان در سال جاری که امروز، چهارشنبه ۲۷ فروردین‌ماه، در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد، با اشاره به اهمیت وجود نان کامل در سبد غذایی خانوارها، تاکید کرد: سازمان‌ها و نهادهای مسئول بر اساس وظایفی که بر عهده دارند، نظارت بر نانوایی‌هایی را که موظف به پخت نان کامل در استان هستند، افزایش دهند.وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع، برگزاری جلسات کمیته فنی ارتقای سلامت نان استان با محوریت عرضه نان کامل، از سال ۱۴۰۲ در دستور کار این دبیرخانه قرار گرفت و اکنون نیز اولین جلسه این کمیته در سال جاری، به منظور ایجاد هماهنگی لازم جهت صدور مجوز راه‌اندازی نانوایی‌های متقاضی پخت نان کامل در سطح استان، برگزار شد که مصوبات بسیار مهمی در پی داشت.رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان با اشاره به مصوبات این جلسه، گفت: در این جلسه مصوب گردید، سازمان صنعت و معدن به تمام اتاق‌های اصناف ابلاغ نماید، نانوایی‌های متقاضی پخت نان کامل در سطح استان باید پیش از شروع به کار، آموزش‌های عملی و تئوری لازم را فرا بگیرند؛ در این راستا، دوره‌های آموزشی باید با هماهنگی اداره‌کل غله و با استفاده از اساتید آکادمی آموزشی این اداره برگزار گردد. احمدپور افزود: همچنین در این جلسه، لزوم تشدید نظارت‌ها بر نانوایی‌های متقاضی پخت نان کامل در استان از سوی سازمان‌ها و نهادهای مسئول به تصویب رسید. چالش‌های موجود در این زمینه نیز دسته‌بندی شده و به اطلاع شورای آرد و نان استان خواهد رسید.وی با بیان اینکه اکنون کارخانه غنچه در اهواز در حال عرضه‌ی آرد کامل می‌باشد، افزود: سه کارخانه دیگر از جمله جوانه شوشتر، آرد اهواز و دزفول نیز مجوز عرضه آرد کامل از اداره استاندارد و سازمان غذا و داروی استان دریافت نموده‌اند اما با توجه به میزان تقاضا و همچنین مدت ماندگاری آرد که حدودا کمتر از یک ماه است، فعالیت این کارخانه‌ها برای عرضه آرد کامل در دست بررسی است. 
 
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان درباره چالش‌های موجود در عرضه نان کامل توسط نانوایی، توضیح داد: با توجه به اینکه عمل‌آوری خمیر نان کامل مستلزم رعایت شرایط خاص از جمله رعایت زمان مناسب برای عمل‌آوری خمیر نان و حفظ دمای مناسب می‌باشد، در حال حاضر مواردی همچون شرایط متفاوت پخت نان کامل، عدم پاسخگویی برخی از دستگاه‌های فعلی پخت نان برای پخت نان کامل و قیمت فروش آن به عنوان چالش‌های نانوایی‌ها در این زمینه مطرح شده است. 
 
وی درباره لزوم فرهنگ‌سازی در خصوص مصرف نان کامل در سبد غذایی خانوارها گفت: فرهنگ‌سازی در سطح عمومی جامعه و زیرساخت‌های لازم برای تولید و عرضه نان کامل باید هم راستای یکدیگر انجام شود. اهمیت موضوع در آن است که اگر زیرساخت‌ها برای تولید نان کامل فراهم نباشد، فرهنگ‌سازی مصرف، نتایج موثری نخواهد داشت و بلعکس؛ به همین منظور از مهرماه سال ۱۴۰۳ پروژه فرهنگ‌سازی نان کامل در اندیشگاه سلامت دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی به مرحله اجرا درآمد که امید است در نیمه اول سال جاری نتایج این تحقیق اطلاع‌رسانی شود. 
 
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان ادامه داد: برگزاری جلسه کمیته فنی ارتقای سلامت نان استان با موضوع فرهنگ‌سازی مصرف نان کامل، هفته آینده به دبیری معاونت بهداشت (واحد بهبود تغذیه جامعه) در دستور کار قرار دارد تا با همکاری کلیه دستگاه‌های اجرایی ذیربط و زیر نظر واحد آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه، اقدامات لازم برای تهیه محتوای آموزشی مناسب اقشار مختلف جامعه انجام شود.
 
احمدپور عنوان کرد: امید است با توجه به رسالت دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی در استان و نیز نقش بیش از ۷۵ درصدی سایر دستگاه‌های اجرایی و مردم، با ایجاد هماهنگی‌های بین‌بخشی، نان سالم و با ارزش تغذیه‌ای بالا، وارد سفره‌های مردم شود.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 5254
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران