افتخاری دیگر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز؛
مهرشاد محبیفر، مخترع «فیکساتور آرامساز با قابلیت مانیتورینگ از راه دور»

به گزارش وبدا خوزستان، مهرشاد محبیفر، دانشجوی رشته کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (دانشکده بستان) با کسب نخستین تاییدیه علمی ثبت اختراع با عنوان «فیکساتور آرامساز با قابلیت مانیتورینگ از راه دور»، از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتخارآفرینی کرد.
این مخترع جوان از پژوهشگران کشوری بند ک با ۱۰۲.۵ امتیاز و نیز عضو کمیته تحقیقات و فناوری دانشگاه میباشد.
مهرشاد محبیفر، مخترع جوان و دانشجوی ترم ۸ پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز در گفتوگو با وبدا خوزستان، اظهار داشت: «فیکساتور آرامساز با قابلیت مانیتورینگ از راه دور»، بدون کمترین آسیب به بافتهای محل فیکس، با قابلیت پایش علائم از راه دور و استفاده از تکنیکهای آرام سازی، طراحی و توسط داورانی از دانشگاه تهران مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی درباره شکل گیری این ایده، توضیح داد: در دوره کارآموزی بخش روان بحثی به عنوان فیکس کردن بیماران دچار شوکهای عصبی تدریس میشود، در این حیطه، برای اینکه بیماران دچار شوکهای روانی، به خود و اطرافیانشان آسیب وارد نکنند، باید به صورت ایمن فیکس شوند تا بتوانند خدمات دارویی و درمانی را دریافت کنند. فیکساتور برای جلوگیری از سقوط بیمار کاربرد دارد و بعضا در برخی مواقع تا زمان اثرگذاری داروی آرامبخش، به دلیل تقلای بیش از حد این بیماران، محل فیکس به واسطه فشار وارده، دچار کبودی میشد و این شرایط مشکلات دیگری در بررسی علائم حیاتی مانیتورینگ شده برای پرستاران ایجاد میکرد. بنابراین ایده طراحی این فیکساتور از حضور در این بخش شکل گرفت.
وی افزود: برای اجرای تکنیکهای آرامسازی، رایحه درمانی و موسیقی درمانی در این طرح مدنظر قرار گرفت. در این زمینه با توجه به اثرگذاری رایحه خوش بر روان و روحیه افراد، از تکنیک بخور سرد استفاده شد که در طرح اولیه آن از آب، اسانس اسطوخدوس و همچنین رایحه پرتقال بهره گرفتیم. این دستگاه در مدت زمان فیکس بیمار، قادر خواهد بود هر ۵ دقیقه یکبار بخور سرد را بر بالین بیمار و فضا منتشر کند و با توجه به اینکه بیماران دچار شوک روانی، بعضا حالت پرخاشگری دارند، بو میتواند بر آرام سازی آنها تاثیرگذار باشد.
این دانشجوی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: همچنین از مطالعاتی که نشان میدهد، موسیقی، صدای اعضای خانواده و همچنین روایت خاطرات خوش برای بیماران بخشهای مراقبتهای ویژه اثرگذار است، الهام گرفته شد و تکنیک موسیقی درمانی با استفاده از تعبیه اسپیکر بسیار کوچک در دستگاه اجرا گردید. این تکنیک به صورت غیرمستقیم، تاثیر دراز مدت بر بیمار خواهد داشت.
محبیفر ادامه داد: این دستگاه هم رسالت اصلی خود یعنی فیکس کردن بیمار بدون آسیب به بافت و جلوگیری از سقوط بیمار را انجام میدهد و هم از راه دور قابل تنظیم است و نیاز نیست پرستار برای پایش علائم بر بالین بیمار حاضر شود. از این طریق دستگاه به سیستم متصل شده و پرستار میتواند از راه دور علائم حیاتی بیمار را بررسی کند و تنظیمات را بر اساس شرایط بیمار انجام دهد.
وی اظهار داشت: «فیکساتور آرامساز با قابلیت مانیتورینگ از راه دور» نمونه ایرانی و حتی خارجی ندارد و نه تنها در بیماران با شوکهای روانی بلکه در بسیاری از بیماران که استفاده از فیکساتور برای آنان ضروری است، کاربرد دارد.
این مخترع جوان و نخبه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درباره حمایت از دانشجویان با استعداد و توانمند در استان خوزستان، گفت: افراد مستعد و افتخارآفرین بسیاری در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور و استان خوزستان داریم که در نظام سلامت دغدغهمند هستند و برای حل چالشهای بهداشتی، درمانی و سایر ابعاد حوزه سلامت، تلاشهای علمی خود را در سطح کشور به نمایش میگذارند، توجه به این افراد به نوعی سرمایهگذاری در این حوزه به شمار میرود.
این دانشجوی پرستاری دانشکده بستان میگوید: دغدغه کوچکی که در حال حاضر به معضل فکری بزرگی برای من تبدیل شده، ادامه تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی است. با توجه به کسب امتیاز کشوری بند ک استعدادهای درخشان، برای پذیرش در آزمون مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسیارشد) با نگرانی بسیاری مواجهم که امیدوارم بستر لازم برای پذیرش بدون آزمون در کنکور کارشناسیارشد برای دانشجویانی چون من فراهم شود تا بتوانیم فعالیتهای پژوهشی خود را در بستری تخصصیتر به نتیجه برسانیم.
نظر دهید