• 1404/02/16 - 21:07
  • - تعداد بازدید: 20
  • - تعداد بازدیدکننده: 19
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی اهواز:

سرمایه‌گذاری بر نیروهای ماما، راهی برای کاهش سزارین و مرگ مادر و نوزاد

دکتر پروین عابدی، مدیر گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در گفت‌وگو با وب‌دا خوزستان، با اشاره به تغییر فرهنگ فرزندآوری در سال‌های اخیر، تاکید کرد: علت اصلی کاهش تمایل به فرزندآوری، تک فرزندی و چند فرزندی، ریشه در مسائل فرهنگی دارد.
 
وی اظهار داشت: بسیاری از افراد تصور می‌کنند با داشتن یک فرزند می‌توانند توجه بیشتری به او داشته باشند، در حالی که از نظر روانشناسی و دیگر جنبه‌ها، تک فرزندی یا نداشتن فرزند می‌تواند مشکلات متعددی ایجاد کند.
 
دکتر عابدی با اشاره به احتمال از دست دادن فرزند و عدم امکان جایگزینی در خانواده‌های تک فرزند، بر اهمیت وجود فرزندان بیشتر برای رشد و تکامل اجتماعی بهتر کودکان تاکید کرد.
 
مدیر گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، افزایش چشمگیر آمار سزارین در کشور را یکی دیگر از معضلات جدی حوزه سلامت مادران دانست و گفت: سزارین عوارض بسیار زیادی برای مادر به همراه دارد و می‌تواند محدودیت‌هایی را برای بارداری‌های بعدی ایجاد کند. در مواردی که مادر سابقه دو بار سزارین دارد، در بارداری سوم، زایمان به صورت سزارین با خطرات بیشتری همراه است.
 
وی توجه ویژه مسئولان سلامت به اهمیت زایمان فیزیولوژیک و طبیعی را راهکاری موثر برای کاهش آمار سزارین و اظهارداشت: بهترین سن باروری را بین ۱۸ تا ۳۵ سالگی است. اگرچه بارداری بعد از ۳۵ سالگی نیز امکان‌پذیر است، اما این بازه سنی، بهترین شرایط را از نظر کیفیت تخمک، حوصله مادر و آمادگی جسمی و روحی فراهم می‌کند.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز همچنین بر نادرست بودن به تاخیر انداختن فرزندآوری پس از ازدواج تاکید کرد و فاصله سنی مناسب بین فرزندان را حدود ۳ سال برشمرد.
 
دکتر عابدی، سرمایه‌گذاری بر نیروهای ماما را کلید کاهش آمار سزارین و مرگ مادر و نوزاد دانست و تصریح کرد: رشته مامایی یک رشته زودبازده و مقرون به صرفه نسبت به خدمات متخصص است و ماماها به طور تخصصی برای زایمان طبیعی آموزش دیده‌اند.
 
وی در ادامه، خواستار تغییر رویکرد و سپردن زایمان‌های طبیعی به ماماها شد و خاطرنشان کرد: زایمان فیزیولوژیک نیازمند حوصله و حضور مستمر ماما در کنار مادر باردار به مدت ۷ تا ۱۰ ساعت است که با وجود نیروی ماما در بیمارستان‌ها انجام می‌شود و امید است با تحقق این امر، شاهد افزایش رشد جوانی جمعیت در کشور باشیم.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 5611
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید