• 1404/02/13 - 20:25
  • - تعداد بازدید: 35
  • - تعداد بازدیدکننده: 35
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
وقتی اورژانس هوایی خوزستان ناجی لحظه‌ها می‌شود؛

بالگرد اورژانس هوایی با چه امکانات و چگونه به ماموریت اعزام می‌شود؟

دکتر مهران احمدی بلوطکی، سرپرست اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اهواز و رئیس اورژانس خوزستان، در گفت‌وگو با وب‌دا خوزستان، عنوان کرد: در استان خوزستان با توجه به وضعیت جغرافیایی و نقاط صعب‌العبور، اورژانس هوایی استان با ۴ فروند بالگرد آماده خدمات‌رسانی در شرایط اضطراری است.
 
رئیس اورژانس خوزستان در این‌باره گفت: از ۴ فروند بالگرد که در اورژانس هوایی مشغول به خدمت هستند، دو فروند در اهواز و مسجدسلیمان (دانشگاه علوم پزشکی اهواز) و یک فروند در دانشگاه علوم پزشکی دزفول و یک فروند نیز در دانشگاه علوم پزشکی آبادان مستقر می‌باشند. همچنین هوانیروز ارتش و شرکت هلیکوپتری ایران وابسته به نیروی انتظامی از ارگان همکار در این زمینه هستند.
 
دکتر احمدی با بیان اینکه در خدمات‌رسانی به بیماران بدحال و حادثه‌دیدگان، ثانیه‌ها بسیار کارساز هستند، افزود: با وجود زندگی عشایری در استان خوزستان و اسکان هم‌وطنان عزیز عشایر در مناطق صعب‌العبور و همچنین با توجه لزوم دسترسی به خدمات درمانی فوری، استفاده از خدمات اورژانس هوایی به یک ضرورت مهم در حوزه سلامت تبدیل شده است.
 
وی گفت: در نوروز امسال به منظور رسیدگی به برخی از بیماران خاص که سرعت عمل در انتقال آن‌ها به مراکز تخصصی، تنها راه نجات جانشان بوده است، اورژانس هوایی خوزستان ۷ ماموریت موفق هوایی انجام داد که از این تعداد، دو مورد ترافیکی و ۵ مورد غیر ترافیکی است.
 
سرپرست اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اهواز درباره امکانات بالگردهای اورژانس هوایی گفت: در بالگردهای اورژانس تمام امکانات یک آمبولانس تیپ c یا به عبارت دیگر ICU سیار وجود دارد و ماموریت‌های هوایی به منظور افزایش سرعت عمل، برای پوشش نقاط صعب‌العبور تا دامنه شعاع ۱۵۰ کیلومتری برنامه‌ریزی می‌شوند.
 
دکتر احمدی افزود: در تیم اورژانس هوایی علاوه‌بر خلبان مهندس پرواز، معمولا یک یا دو کارشناس فوریت‌های پزشکی خبره با حداقل ۱۰ سال سابقه کار و گذراندن تمام دوره‌های تخصصی سازمان اورژانس کشور حضور دارند و امکان اضافه شدن پزشک، متخصص بیهوشی، ماما و غیره در پروازهای ویژه وجود دارد.
 
رئیس اورژانس خوزستان به محدویت‌های پروازی اشاره کرد و اظهارداشت: در استان خوزستان به دلیل شرایط جوی و محیطی، عواملی مانند گرمای بسیار بالا که در پرواز بالگرد اختلال ایجاد می‌کند، گرد و خاک و ریزگردها و همچنین آلودگی‌های ناشی از فعالیت‌های صنعتی ممکن است برای پروازهای بالگرد محدودیت ایجاد کند. همچنین محدودیت‌های پروازی شامل تاریکی هوا، شرایط جوی نامساعد مانند وزش باد شدید، مه و گرد و غبار نیز پیش روی ماموریت‌های بالگرد اورژانس هوایی است. 
 
دکتر احمدی گفت: دستورالعمل‌های ویژه‌ای پس از بررسی‌های متعدد و مطالعات مختلف توسط سازمان اورژانس کشور برای اولویت بندی اعزام بیماران با اورژانس هوایی وجود دارد، بر این اساس برای تمام بیمارانی که از سیستم فوریت‌های پزشکی استان در خواست کمک می‌شود، در صورت نیاز و عدم وجود محدودیت، این خدمت قابل ارائه می‌باشد.
 
وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۳۰ هزار و ۲۶۴ ماموریت در سطح استان توسط اورژانس ۱۱۵ انجام شد، عنوان کرد: از این تعداد ۳۴ هزار و ۸۵۳ ماموریت ترافیکی و ۹۵ هزار و ۴۱۱ غیرترافیکی بوده است؛ مردم عزیز در هر نقطه از استان برای دریافت فوریت‌های پزشکی پیش آمده می‌توانند با شماره ۱۱۵ تماس بگیرند و خدمات موردنیاز را دریافت نمایند. با تشخیص همکاران ما چنانچه نیاز به اعزام بالگرد باشد، با انجام هماهنگی‌های لازم از خدمات اورژانس هوایی بهره‌مند می‌گردند.
 
دکتر احمدی خاطرنشان کرد: این خدمت برای مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان‌های سطح استان با هماهنگی‌های درون سازمانی توسط مرکز پایش و مدیریت بیماران و همچنین ستاد مدیریت بحران به صورت آنی، در صورت نداشتن محدودیت‌های جوی و غیره، نیز قابل ارائه می‌باشد.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 5572
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید