• 1404/05/28 - 10:30
  • - تعداد بازدید: 79
  • - تعداد بازدیدکننده: 76
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
متخصص نوزادان تاکید کرد:

آغوش مادر و آغوز، سپر ایمنی نوزاد از همان لحظه تولد

دکتر شهلا وزیری، متخصص کودکان و نوزادان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در گفت‌وگو با وب‌دا خوزستان، اظهار داشت: تغذیه نوزاد با شیر مادر بلافاصله پس از تولد، نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی و رشد مطلوب نوزاد دارد.

 

دکتر وزیری بر ضرورت تغذیه نوزادان با شیر مادر تأکید کرد و افزود: شیر مادر متناسب با نیازهای فرزند بوده و ترکیبات آن با شیر حیوانات کاملاً متفاوت است؛ بنابراین تغذیه با شیر مادر نیازهای جسمی نوزاد را برطرف و از بروز بیماری‌های زیادی در آینده پیشگیری می‌کند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اهمیت آغوز (شیر روزهای اول پس از تولد)، تصریح کرد: آغوز سرشار از آنتی‌بادی و سلول‌های ایمنی است و به عنوان اولین واکسن، نوزاد را در برابر بسیاری از عفونت‌ها محافظت می‌کند.

 

این متخصص نوزادان خاطرنشان کرد: شیردهی در ساعت اول پس از تولد، علاوه بر تقویت پیوند عاطفی مادر و نوزاد، باعث ترشح هورمون‌های لازم برای تولید شیر می‌شود؛ مادران با تغذیه مناسب و استراحت کافی می‌توانند زمینه تولید شیر کافی را فراهم کنند.

 

وی با بیان اینکه شیر خشک نمی‌تواند جایگزین مناسبی برای شیر مادر باشد، هشدار داد: استفاده از شیر خشک نه تنها نیازهای تغذیه‌ای نوزاد را به طور کامل برطرف نمی‌کند، بلکه ممکن است عوارضی مانند آلرژی و مشکلات گوارشی را برای نوزاد به همراه داشته باشد.

 

دکتر وزیری شروع تغذیه تکمیلی را پس از شش ماهگی مناسب دانست و گفت: در این مرحله، شیر مادر همچنان بخش اصلی تغذیه نوزاد است و غذاهای کمکی باید به تدریج و تحت نظر پزشک یا مشاور تغذیه به رژیم غذایی کودک اضافه شوند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز همچنین با اشاره به فواید شیردهی برای مادران افزود: شیردهی نه تنها به بازگشت سریع‌تر بدن مادر به حالت قبل از بارداری کمک می‌کند بلکه خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند سرطان پستان و تخمدان را کاهش می‌دهد.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 7035
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید