• 1404/05/14 - 17:04
  • - تعداد بازدید: 37
  • - تعداد بازدیدکننده: 36
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
معاون بهداشت دانشگاه:

ورود تانکرهای بی‌نام‌ونشان ممنوع/ استقرار دو آزمایشگاه آب سیار در چذابه

دکتر مهرداد شریفی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در گفت‌وگو با وب‌دا خوزستان، از ممنوعیت ورود تانکرهای غیرمجاز آب به شهرک مواکب خبر داد و گفت: با توجه به اهمیت تامین آب سالم و بهداشتی برای زائران اربعین، از توزیع آب به مواکب توسط تانکرهای فاقد برچسب تایید شده و افراد غیرمجاز به‌شدت جلوگیری می‌شود.

 

دکتر شریفی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ کارشناس آموزش‌دیده بهداشت محیط به‌منظور ارائه خدمات بهداشتی به زائران، در مسیرهای ورودی استان خوزستان تا پایانه مرزی چذابه، مستقر شده‌اند، افزود: در راستای نظارت بر سلامت آب آشامیدنی زائران، کنترل، نمونه‌برداری و کلرسنجی مخازن آب در محل مواکب و پایانه مرزی چذابه به صورت روزانه و دقیق انجام می‌شود.

 

وی ادامه داد: کارشناسان بهداشت محیط همراه با کارشناسان اداره آبفای اهواز و استان به صورت شبانه‌روزی بر فرآیندهای تأمین و توزیع آب سالم و بهداشتی به زائران و موکب‌داران نظارت می‌کنند.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به جزئیات این فرآیندها، گفت: کنترل بهداشت آب شامل کلرسنجی، نمونه‌برداری میکروبی و نمونه‌برداری شیمیایی است که به‌طور روزانه و مستمر انجام می‌شود. با توجه به شدت گرمای امسال و نیاز بیشتر زائران به آب، جلسات مشترکی با مدیران و کارشناسان آب و فاضلاب استان و شهر اهواز در دو حوزه شهری و روستایی برگزار شد و راهکارهای تقویت زیرساخت‌های آبرسانی و تامین کمی و کیفی آب، مورد بررسی قرار گرفته است.

 

رئیس مرکز بهداشت خوزستان اظهار داشت: پیش از آغاز عملیات سلامت اربعین، برای اولین‌بار بازدیدهای میدانی و مشترک از مخازن آبی با همکاری کارشناسان آبفا انجام گردید و تأکید شد که آب سالم باید فاقد رنگ، بو و عوامل بیماری‌زا باشد. امسال تدابیر ویژه‌ای در نظر گرفته شد که تیم‌های نظارتی آبفا و بهداشت از ورود هرگونه منابع آب غیرمجاز به مواکب جلوگیری کنند.

 

دکتر شریفی گفت: تانکرهای مجاز حمل و توزیع آب توسط برچسب تأیید شده از سوی آبفای استان یا اهواز قابل شناسایی هستند، حراست آبفا نیز در محل بارگیری آب مستقر می‌باشد و بعد از بررسی‌های لازم و بارگیری، تانکرها پلمب می‌شوند. تانکرها پس از ورود به محل مواکب توسط تیم مشترک بهداشت و آبفا کلرسنجی می‌شوند و چنانچه میزان کلر کمتر از 1ppm باشد، اجازه تخلیه داده نمی‌شود؛ چرا که بهداشت و کیفیت آب آشامیدنی، خط قرمز مرکز بهداشت استان است.

 

وی تصریح کرد: مقرر شد به منظور انجام آزمایش‌های لازم برای کنترل کیفیت آب در کوتاه‌ترین زمان ممکن، دو دستگاه سیار آزمایش آب از سوی اداره آبفا در مرز چذابه مستقر شوند تا کیفیت آب در محل و به‌صورت لحظه‌ای بررسی گردد.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: علاوه‌بر این، به‌طور روزانه ۱۶ کارشناس بیماری‌ها در مرز مستقر هستند و بیماری‌های منتقله از آب و غذا را پایش می‌کنند. همچنین ۱۵ کارشناس بهداشت محیط در سه نوبت صبح، ظهر و شب، در نقاط مختلف شهرک مواکب، میزان کلر آب آشامیدنی و پایداری جریان آب را اندازه‌گیری می‌کنند. این اقدامات به صورت مستمر و دقیق ادامه می‌یابد و در صورت مشاهده هرگونه کاهش کلر یا ناپایداری جریان، بلافاصله مداخله لازم صورت می‌گیرد.

 

دکتر شریفی در خصوص جلوگیری از ورود تانکرهای غیرمجاز به شهرک مواکب یادآور شد: با نظارت‌های کارشناسان آبفای مستقر در محل و هماهنگی با مسئولان امنیتی، تانکرهای فاقد برچسب و همچنین افراد ناشناس که اقدام به توزیع آب در مواکب می‌کنند، به‌طور جدی برخورد می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: تانکرهای مجاز آب پس از بارگیری، پلمب می‌شوند و پس از تخلیه نیز با همان پلمب بازمی‌گردند تا از هرگونه مداخله در فرآیند تأمین آب و ورود آلودگی‌های احتمالی به منابع آب جلوگیری شود. انجام این اقدامات در راستای کسب اطمینان از تامین آب سالم در دستور کار قرار گرفته است. با توجه به اهمیت حفظ سلامتی زائران، آب ناسالم تهدیدی بزرگ به شمار می‌رود و لازم است فرآیند کنترل آب مواکب با دقت بالایی انجام گردد.

 

رئیس مرکز بهداشت خوزستان در ادامه، از ارائه آموزش‌های بهداشتی به موکب‌داران و صدور کارت سلامت برای آنان خبر داد و گفت: در راستای توانمندسازی موکب‌داران، مراکزی جهت ویزیت افراد و آموزش بهداشت به آن‌ها، در چند نقطه مشخص شده‌اند تا فرآیند بهداشتی به‌خوبی انجام شود.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز همچنین به انجام اقدامات پیشگیرانه برای کنترل بیماری‌هایی مانند التور اشاره کرد و گفت: سه عامل اصلی در زمینه پیشگیری از این بیماری‌ها شامل کنترل کیفی آب، نظارت بر طبخ غذا و رعایت بهداشت فردی است. بنابراین توصیه می‌شود غذا ظرف دو ساعت پس از طبخ مصرف شود و در دمای بالای ۷۰ یا کمتر از ۴ درجه سانتی گراد نگهداری گردد. همچنین رعایت بهداشت دست‌ها قبل و پس از غذا و بعد از استفاده از سرویس‌های بهداشتی اهمیت زیادی دارد.

 

دکتر شریفی همچنین توصیه کرد: زائران حتما از مواکب شناسنامه‌دار و تحت نظارت، غذا و آب تهیه کنند و از خرید غذا از دوره‌گردها پرهیز کنند. همچنین در طول پیاده‌روی از مصرف شربت‌های دست‌ساز، چای، قهوه و نوشیدنی‌های گازدار مانند نوشابه که موجب دفع آب بدن و ایجاد کم‌آبی شدید می‌شوند، پرهیز نمایند. همراه داشتن لیموترش و افزودن کمی نمک و آب‌لیمو به آب نیز بسیار کمک‌کننده است.

 

وی درباره نکات بهداشتی و ایمنی مسیر پیاده‌روی نیز خاطرنشان کرد: با توجه به گرمای هوا، زائران بهتر است پیاده‌روی را در ساعات خنک صبح یا بعد از ساعت ۴ عصر انجام دهند. همچنین از کلاه مناسب و ضدآفتاب با SPF بالای ۳۰ استفاده کنند، در صورت بروز علائمی نظیر حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه یا سوزش پوست، فوراً در محل خنک استراحت کرده و در موارد حاد، به اورژانس یا تیم‌های فوریت‌های پزشکی (اورژانس ۱۱۵) یا نیروهای امدادی هلال احمر مراجعه نمایند.

 

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان در پایان، از زائران خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، موضوع را از طریق سامانه ۱۹۰ گزارش دهند تا با همکاری تیم‌های نظارتی و بهداشتی، سفری ایمن و سالم برای زائران امام حسین(ع) رقم بخورد.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 6848
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا

ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران