• 1404/06/16 - 18:07
  • - تعداد بازدید: 91
  • - تعداد بازدیدکننده: 87
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
با محوریت بهداشت مدارس و ارتقای سلامت نسل آینده برگزار شد؛

نشست مشترک دانشگاه علوم پزشکی اهواز و اداره‌کل آموزش و پرورش استان

به گزارش وب‌دا خوزستان، در آستانه بازگشایی مدارس، نشست مشترک دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان، با هدف بررسی راهکارهای ارتقای بهداشت مدارس و تقویت همکاری‌های بین‌بخشی برای سلامت و آموزش نسل آینده، یکشنبه ۱۶ شهریورماه، با حضور دکتر حاتم بوستانی، رئیس دانشگاه و دکتر ناصر علی‌فر، مدیرکل آموزش و پرورش استان، دکتر مهرداد شریفی، معاون بهداشت دانشگاه، کارشناسان مرکز بهداشت، آموزش و پرورش و نمایندگان برخی دستگاه‌های مرتبط در محل حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.

 

در این نشست، دکتر بوستانی با اشاره به اهمیت همگرایی بین دو دستگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی و آموزش و پرورش، گسترده‌ترین مجموعه‌های پرسنلی استان را تشکیل می‌دهند و طبیعی است که هم‌افزایی این دو نهاد می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در توسعه خوزستان داشته باشد. با این حال، آنچه امروز شاهد هستیم تداوم محرومیت‌ها و فاصله شاخص‌های استان با دیگر مناطق کشور است؛ چراکه بازسازی‌ها به‌صورت زیربنایی انجام نشده و همین موضوع باعث بروز مشکلاتی برای مردم شده است.

 

وی ادامه داد: عدم توسعه‌یافتگی خوزستان یک شبه جبران نمی‌شود، اما بازتعریف وظایف، اصلاح مدیریت و همکاری بین‌بخشی می‌تواند در این زمینه گره‌گشا باشد. نظام سلامت و آموزش و پرورش چنان در هم تنیده‌اند که موفقیت یکی بدون دیگری امکان‌پذیر نیست. امیدواریم این نشست‌ها استمرار داشته باشد تا بخشی از مشکلات مردم و نسل آینده مرتفع گردد.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ادامه به ضرورت نظارت بر بوفه مدارس در طول سال تحصیلی اشاره کرد و گفت: برای ارتقای سطح بهداشت بوفه‌ها می‌توان امتیازاتی از جمله تأمین کالا از مراکز مطمئن با هزینه کمتر در نظر گرفت.

 

دکتر بوستانی همچنین درباره ساماندهی دست‌فروشان اطراف مدارس اظهار داشت: این موضوع مستقیماً بر عهده دانشگاه نیست و با توجه به شرایط نامطلوب اقتصادی و اشتغال، حذف دست‌فروشی دشوار است. با این حال، می‌توان آنان را ساماندهی کرد و این اقدام باید توسط دستگاه‌های مسئول انجام شود.

 

وی با تأکید بر اهمیت بهداشت آب در مدارس و لزوم نظارت بر مخازن آب مدارس گفت: با توجه به اهمیت موضوع، در ایام اربعین امسال، تانکرهای آب به‌صورت پلمب‌شده و تحت نظارت دقیق وارد شهرک مواکب شدند و همچنین ذبح دام نیز با همکاری دانشگاه و اداره‌کل دامپزشکی تحت کنترل بود. باید توجه داشت که مسائل بهداشتی با کمترین هزینه قابل پیشگیری هستند، اما در صورت بروز طغیان، هزینه‌ها و تبعات آن بسیار سنگین خواهد بود.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز خاطرنشان کرد: در شرایط خشکسالی کنونی، نظارت‌های بهداشتی اهمیت دوچندان دارد و با توجه به اینکه کودکان آسیب‌پذیرترین قشر در برابر تهدیدات بهداشتی هستند، نیازمند آموزش‌های بیشتر و ویژه‌تر در این زمینه می‌باشند.

 

دکتر بوستانی همچنین به موضوع راه‌اندازی مرکز دندانپزشکی ویژه کودکان اوتیسم و بیماران معلول ذهنی اشاره کرد و گفت: راه‌اندازی بخشی از مجموعه درمانگاهی فراجا برای این بیماران اقدامی ارزشمند بود. مرکز دندانپزشکی ویژه این بیماران نیز در بیمارستان سینا باید فعال شود و دانشگاه این موضوع را با جدیت پیگیری خواهد کرد.

 

وی در پایان، با تاکید بر لزوم اجرای برنامه‌های ارتقای سلامت دهان و دندان در مدارس، افزود: توجه به سلامت دندان از سنین کودکی، نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های آینده دارد. بنابراین، قدرت اقناع خانواده‌ها برای مشارکت در برنامه وارنیش فلوراید و دیگر طرح‌های بهداشت دهان باید افزایش یابد.

 

همچنین در این نشست، دکتر ناصر علی‌فر، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، سه شاخص آموزش، بهداشت و مسائل زیست‌محیطی را از مهم‌ترین مؤلفه‌های توسعه‌یافتگی جوامع عنوان کرد و گفت: برای رسیدن به جامعه‌ای توسعه‌یافته، توجه به فرهنگ‌سازی و پایبندی به این سه شاخص بسیار ضروری است.

 

وی ادامه داد: تحقق این اهداف تنها در بستر تعامل و هم‌افزایی بین‌بخشی امکان‌پذیر خواهد بود و نباید صرفاً در حد شعار باقی بماند. ما باید عمل به تعامل را از خودمان آغاز کنیم.

 

دکتر علی‌فر با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید افزود: امسال یک میلیون و ۱۱۵ هزار دانش‌آموز در بیش از ۹ هزار مدرسه استان مشغول به تحصیل خواهند شد. بنابراین، همکاری نزدیک آموزش و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌تواند به سود هر دو حوزه و در نهایت جامعه باشد؛ توسعه پایدار در گرو جدی گرفتن این تعامل است.

 

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در ادامه به موضوع بوفه مدارس پرداخت و با اشاره به محدودیت فضای آموزشی اظهار داشت: سرانه فضای آموزشی ۴.۹۲ مترمربع است، این در حالی است که این سرانه در اهواز ۳.۲۰ مترمربع است؛ بنابراین امکان ایجاد فضای استاندارد برای بوفه مدارس وجود ندارد. با این حال، می‌توان بوفه‌ها را بهسازی کرد. انتظار ما از معاونت بهداشت این است که صدور کارت بهداشت برای افراد شاغل در بوفه‌ها را تسهیل نماید.

 

وی با بیان طرح‌های پیشنهادی این مجموعه، اظهار کرد: بوفه‌های مدارس را می‌توان در قالب تعاونی‌های دانش‌آموزی و تحت نظارت سازمان دانش‌آموزی ساماندهی کرد و اجرای این طرح را از مدارس اهواز آغاز نمود.

 

دکتر علی‌فر همچنین به کمبود نیروی خدماتی نیز اشاره کرد و گفت: آخرین استخدام نیروی سرایدار و خدمتگزار در آموزش و پرورش به سال ۱۳۸۸ بازمی‌گردد. با وجود این کمبود، تلاش می‌کنیم امور مربوط به دانش‌آموزان به شکل مطلوب انجام شود.

 

وی در خصوص ارتقای سلامت دهان و دندان دانش‌آموزان نیز گفت: حضور هم‌زمان مربیان آموزش و پرورش و کارشناسان بهداشت در این برنامه‌ها بسیار مؤثر خواهد بود. پیشنهاد می‌شود کارشناسان بهداشت در جلسه اولیا و مربیان که در مهرماه برگزار می‌شود، حضور یافته و والدین را نسبت به اهمیت پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان آگاه کنند.

 

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در ادامه، ضمن تبریک به جامعه علمی و معلمان استان به‌دلیل کسب سه رتبه تک‌رقمی در کنکور امسال، تصریح کرد: یکی از دلایل پایین بودن آمار قبولی دانش‌آموزان خوزستانی در رشته پزشکی، ظرفیت محدود پذیرش است. امیدواریم با ایجاد زیرساخت‌های لازم، زمینه افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی برای داوطلبان استان بیش از گذشته فراهم شود.

 

دکتر علی‌فر در ادامه، با اشاره به کمبود نیروی انسانی تخصصی در مدارس گفت: تنها ۲۸ درصد مدارس استان دارای مشاور هستند و کمبود مربی بهداشت و مشاور یکی از چالش‌های جدی آموزش و پرورش به شمار می‌رود. پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نیازمند همکاری همه دستگاه‌های مرتبط است تا بتوانیم از بروز این آسیب‌ها در میان دانش‌آموزان جلوگیری کنیم.

 

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در پایان خاطرنشان کرد: همه دانش‌آموزان، فرزندان ما هستند و درهای آموزش و پرورش به روی دانشگاه علوم پزشکی اهواز و همه نهادهایی که می‌توانند در مسیر آینده بهتر نسل‌های جدید یاری‌گر باشند، باز است.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 7300
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا

ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

همه برای ایران جوان

همه برای ایران جوان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت