• 1404/03/01 - 23:24
  • - تعداد بازدید: 44
  • - تعداد بازدیدکننده: 42
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

لبنیات فله‌ای یا پاستوریزه؟ هشدارهای معاونت غذا و داروی اهواز درباره خطرات شیر خام

به گزارش وب‌دا خوزستان به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی اهواز، اعظم شمشیری، کارشناس مسئول گروه فرآورده‌های لبنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، با بیان اینکه مصرف شیر خام و محصولات لبنی حاصل از شیر خام، ممکن است خطرات جدی‌ برای سلامتی داشته باشد، گفت: تب مالت، لیستریوز، تب کیو و سل، عمده‌ترین بیماری‌هایی هستند که به ‌دلیل عدم پاستوریزاسیون شیر به انسان منتقل می‌شوند.

 

وی با بیان این مطلب، افزود: مهم‌ترین عامل و انگیزه برای استفاده برخی خانواده‌ها از لبنیات فله‌ای، عدم آگاهی از سلامت محصولات لبنی کارخانه‌ای و همچنین ارزان‌تر بودن قیمت لبنیات فله‌ای در مقایسه با محصولات کارخانه‌ای است.

 

این کارشناس معاونت غذا و داروی اهواز گفت: شیر فله تنها شبیه آبی خوش رنگ و خوش مزه است و تنها برتری شیر فله نسبت به شیر پاستوریزه، میزان بالای چربی آن است که این مسئله مزیت چندانی برای شیر ندارد.

 

شمشیری بیان کرد: در شیرهای پاستوریزه استانداردسازی چربی صورت می‌گیرد اما مردم گمان می‌کنند قوت و خاصیت شیر یا ارزش غذایی آن کاهش یافته، این در حالی است که این باورهای نادرست به دلیل کم شدن چربی شیر و اندکی تغییر مزه آن است.

 

وی یادآورشد: پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون شیر در صنایع غذایی، روشی ایمن و کارآمد برای افزایش ماندگاری شیر، بدون افزودن مواد نگهدارنده و بدون کاهش قابل توجه ترکیبات مغذی آن است. همچنین این فرآیند می‌تواند با افزودن ویتامین D، جذب کلسیم را بهبود بخشد و به سلامت مصرف کننده کمک کند. برخلاف این روش، جوشاندن سنتی شیر در منزل، افزایش ایمنی و ماندگاری شیر را به طور کامل محقق نمی‌سازد.

 

کارشناس مسئول گروه فرآورده‌های لبنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار داشت: با توجه به اینکه تمام کارخانجات صنایع غذایی کشور تحت نظارت و بازرسی مستمر معاونت‌های غذا و دارو (اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی) قرار دارند، محصولات آن‌ها به طور مداوم از نظر سلامت و کیفیت، مورد آزمایش و بررسی قرار می‌گیرد.

 

وی افزود: بنابراین توصیه می‌شود مصرف لبنیات پاستوریزه را جایگزین لبنیات محلی کنید چون در صورت بروز هرگونه عارضه ناشی از مصرف محصولات کارخانه‌ای، موضوع قابل پیگیری خواهد بود. همچنین، با دقت به نشانگر رنگی و میزان چربی، می‌توانید انتخاب مناسب‌تری داشته باشید.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 5870
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران