متخصص قلب و عروق:
زنگ خطر فشار خون با افزایش سن و عادات غذایی غلط

دکتر سیدیان اظهار داشت: فشار خون در سنین پایینتر در آقایان شایعتر است، اما در سنین بالای ۵۵ سال، شیوع آن در خانمها کمی افزایش مییابد.
وی ادامه داد: با افزایش سن، احتمال ابتلا به فشار خون بالا بیشتر میشود، به گونهای که در میانسالی حدود یک سوم افراد و در سنین ۷۰ تا ۸۰ سال، بین ۷۰ تا ۷۵ درصد از افراد جامعه به این بیماری مبتلا هستند.
متخصص قلب و عروق، نقش سبک زندگی و رژیم غذایی در بروز یا کنترل فشار خون را بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: در بیماران مبتلا به فشار خون، پزشک پیش از تجویز دارو، باید بر اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی بیمار تاکید کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: مصرف غذاهای کم کالری و کمنمک در کنترل فشار خون موثر میباشد. از آنجا که چاقی با فشار خون بالا مرتبط است، کاهش وزن و مصرف رژیمهای کم کالری و کمچرب، به ویژه پرهیز از مصرف غذاهای فست فودی که منجر به افزایش وزن میشوند، میتواند بر پیشگیری و کنترل فشار خون تاثیرگذار باشد.
این متخصص قلب و عروق مصرف میوهجات، سبزیجات، لبنیات و گوشت سفید را در کنترل فشار خون و کاهش وزن مفید دانست و اظهار داشت: ورزشهای منظم، پیادهرویهای سبک، کاهش استرس، مصرف آب کافی، خواب مناسب و داشتن یک زندگی آرام نیز در کاهش احتمال ابتلا به فشار خون بالا موثر است.
نظر دهید