• 1404/03/01 - 16:12
  • - تعداد بازدید: 12
  • - تعداد بازدیدکننده: 12
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه‌های متخصص طب اورژانس درباره گرمازدگی و راهکارهای پیشگیری از آن

دکتر علی خوانین، متخصص طب اورژانس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در گفت‌وگو با وب‌دا خوزستان، نسبت به شیوع گرمازدگی و عوارض آن با توجه به افزایش دما هشدار داد و گفت: سردرد، تهوع و سرگیجه، افزایش ضربان قلب، گرفتگی شدید عضلات، افت فشار خون و در نهایت، کاهش سطح هوشیاری از اهم علائم هشداردهنده در گرمازدگی هستند.
 
وی با بیان این مطلب، تاکید کرد: در صورت مشاهده هر یک از این علائم، رسیدگی سریع و انتقال فرد به مراکز درمانی در اولین فرصت، بسیار حیاتی است.
 
دکتر خوانین به اهمیت اقدامات پیشگیرانه و درمان به‌موقع گرمازدگی اشاره کرد و گفت: گرمازدگی یکی از بیماری‌های شایع است که در مناطق با رطوبت و گرمای بالا رخ می‌دهد. در شرایط گرمازدگی، بدن قادر به تنظیم دمای مرکزی خود نیست و زمانی که دمای بدن به بیش از ۴۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد، وضعیت حادی ایجاد می‌شود که زندگی فرد را در معرض خطر قرار می‌دهد.
 
این متخصص طب اورژانس با اشاره به راهکارهای علمی، برای جلوگیری از گرمازدگی و آسیب‌های پوستی ناشی از اشعه فرابنفش (UV) خورشید، گفت: افراد، به ویژه سالمندان و کودکان که جزو گروه آسیب‌پذیر هستند، باید تا حد امکان در ساعات اوج گرما و تابش شدید اشعه UV (از ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر) از خروج از منزل خودداری کنند.
 
وی ادامه داد: پوشیدن لباس‌های نخی سبک، نازک و با رنگ روشن می‌تواند به خنک نگه داشتن بدن کمک کند. نوشیدن مقادیر زیادی آب و مایعات، و همچنین نوشیدنی‌های نمکی یا ورزشی که به جبران آب و نمک از دست رفته بدن کمک می‌کنند، از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین با توجه به اوج گرما، از انجام فعالیت‌های فیزیکی و ورزش‌های سنگین در هوای گرم پرهیز نمایید.
 
وی همچنین با تاکید بر لزوم محافظت در برابر اشعه UV خورشید، توصیه کرد: عینک آفتابی، چتر، کلاه‌های نقاب‌دار و دستکش برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی دست‌ها و استفاده از کرم‌های ضد آفتاب برای تمام سنین، هم برای آقایان و هم برای خانم‌ها، به ویژه سالمندان و کودکان، ضروری است.
 
این متخصص طب اورژانس در خصوص کمک‌های اولیه به فرد گرمازده، توضیح داد: اولین و مهمترین اقدام، خارج کردن سریع فرد از محیط گرم و انتقال وی به یک محل خنک است. لباس‌های فرد گرمازده را سریعا خارج کرده و او را خنک کنید. 
 
وی تاکید کرد: برای خنک کردن فرد گرمازده، به هیچ عنوان از آب یخ یا تکه‌های یخ به صورت مستقیم روی بدن استفاده نکنید. برای این اقدام، آب ولرم را روی بدن اسپری کرده و فرد را در معرض باد ملایم، مانند باد پنکه، قرار دهید.عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در مورد مصرف مایعات در این شرایط، گفت: نباید به فرد گرمازده، فقط آب داد؛ بهتر است ترکیبی از آب و کمی نمک، قرص‌های نمکی، یا نوشیدنی‌های ورزشی به او داده شود. در نهایت، افرادی که علائم شدید دارند، باید به سرعت به مراکز درمانی انتقال یابند.دکتر خوانین تصریح کرد: بر خلاف تصور رایج افراد، کرم ضد آفتاب یک محصول آرایشی نیست، بلکه استفاده از آن برای تمامی سنین و خانم‌ها و آقایان، به خصوص سالمندان و کودکان که بیشتر در معرض آفتاب هستند، بسیار ضروری است.وی یادآور شد: بسیاری گمان می‌کنند در هوای ابری، اشعه UV خورشید آسیب‌زا نیست؛ در صورتی که حدود ۸۰ درصد اشعه UV از ابرها نیز عبور کرده و می‌تواند باعث آسیب شود. بنابراین رعایت نکات حفاظتی در هوای ابری نیز الزامی است. این متخصص طب اورژانس اظهار داشت: این باور که یک بار استفاده از کرم ضد آفتاب در ابتدای صبح کافی است، نادرست است. به دلیل تعریق در هوای گرم، برای محافظت موثر، باید در فاصله زمانی دو تا سه ساعت یکبار از کرم ضد آفتاب استفاده کرد.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 5872
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران