• ساعت : ۱۵:۲۲:۱۹
  • تاريخ :
     ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ 
ترویج الگوی غذایی سالم با جایگزین های سالم غذایی
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، بسیج ملی کنترل تغذیه با شاعار الگوی غذایی سالم با جایگزینی غذای سالم از 14 لغایت 30 دیماه 98 آغاز شده است .
یکی از ارکان اصلی خودمراقبتی توجه به تغذیه و الگوی مصرف غذایی توسط خود فرد است و خودمراقبتی تغذیه ای به این معنی است که هر فردی با مفهوم تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه آشنا باشد و با روش های جایگزینی مواد غذایی، با مصرف مواد غذایی موجود و در دسترس بتواند نیازهای تغذیه ای خود را برطرف سازد و به جای مصرف بی رویه ی آن دسته از مواد غذایی که یک عامل خطر مهم ابتلا به بیماری های غیرواگیر و چاقی و کمبود ریزمغذی ها می شوند، از غذاهای سلامت محور با توجه به وضعیت اقتصادی خانواده بیشتر استفاده کند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، بسیج ملی کنترل تغذیه با شاعار الگوی غذایی سالم با جایگزینی غذای سالم از 14 لغایت 30 دیماه 98 آغاز شده است .

یکی از ارکان اصلی خودمراقبتی توجه به تغذیه و الگوی مصرف غذایی توسط خود فرد است و خودمراقبتی تغذیه ای به این معنی است که هر فردی با مفهوم تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه آشنا باشد و با روش های جایگزینی مواد غذایی، با مصرف مواد غذایی موجود و در دسترس بتواند نیازهای تغذیه ای خود را برطرف سازد و به جای مصرف بی رویه ی آن دسته از مواد غذایی که یک عامل خطر مهم ابتلا به بیماری های غیرواگیر و چاقی و کمبود ریزمغذی ها می شوند، از غذاهای سلامت محور با توجه به وضعیت اقتصادی خانواده بیشتر استفاده کند.

تعادل و تنوع غذایی به چه معناست:

تعادل به معني مصرف مقادير كافي از مواد مورد نياز برای حفظ سلامت بدن است وتنوع يعني مصرف انواع مختلف مواد غذايي كه در هر گروه اصلي غذايي وجود دارد. بهترين راه اطمينان از تعادل و تنوع در غذای روزانه استفاده از هر 6 گروه اصلي غذايي است كه عبارتند از 1. نان و غلات .2. سبزی ها .3. ميوه ها .4. شير و فرآورده های آن .5. گوشت و تخم مرغ .6.حبوبات و مغز دانه ها .

 با توجه به این که یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است که بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع2 و برخی از انواع سرطان هاست و 60% بزرگسالان استان خوزستان مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند، اصلاح الگوی غذایی و انتخاب  جایگزین های غذایی مناسب اهمیت بسیار دارد.

جایگزین های غذایی مناسب کدامند؟

* به جای گوشت قرمز، از گوشت سفید مانند: مرغ، بوقلمون و ماهی استفاده کنید.

* حبوبات منبع خوب پروتئین و جایگزین مناسب گوشت است.

* به جای مصرف برنج ساده، آن را با حبوبات ترکیب کنید.

* برای تامین پروتئین بدن ، به جای گوشت از تخم مرغ استفاده کنید.

* بجای نان های سفید، از نان هایی که سبوس بیشتری دارند استفاده کنید.

* به جای ماکارونی های ساده،  بهتر است از انواع سبوس دار مصرف شود.

* به جای سس های چرب مثل مایونز، از آبلیمو، آبغوره یا ماست کم چرب استفاده نمائید.

* به جای مصرف شیر و لبنیات پرچرب، از انواع لبنیات پاستوریزه کم چرب استفاده کنید.

* به جای مصرف فست فودها، بهتر است از غذاهای سنتی ایرانی (انواع آش، حلیم و ...) استفاده کنید.

* به جای خرید انواع نوشابه های گازدار و آبمیوه های صنعتی، دوغ کم نمک و بدون گاز و کفیر بنوشید.

* به جای شربتها و آب میوه های آماده، از میوه تازه استفاده کنید.

* به جای نمک، از سبزی های معطر تازه یا خشک مانند(نعناع،مرزه، ترخون، ریحان و ...) یا سیر، پیاز، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا استفاده کنید.

* به جای سرخ کردن، غذا را آب پز، بخارپز،کبابی و تنوری کنید.

* به جای مصرف زیاد نان و برنج ، نصف بشقاب غذایتان را به سبزی و سالاد اختصاص دهید

امتیاز :  ۴.۰۰ |  مجموع :  ۱

برچسب ها

    V5.5.2.0