۱۳۹۸/۱۰/۲۴
كنترل بیماری های غیرواگیر، چالش اصلی جامعه است
به گزارش روابط عمومی حوزه اجتماعی دانشگاه، دکتر کوروش نعمانی در دومین مجمع سلامت شهرستان هفتکل که ۲۲ دیماه ۹۸ تشکیل شد، اظهار داشت: بیماری های غیرواگیر و عوامل خطرمرتبط با آن، با استفاده از مداخلات موثر در مقابله با عوامل خطر مشترک، تا حد زیادی قابل پیشگیری است.

به گزارش روابط عمومی حوزه اجتماعی دانشگاه، دکتر کوروش نعمانی در دومین مجمع سلامت شهرستان هفتکل که ۲۲ دیماه ۹۸ تشکیل شد، اظهار داشت: بیماری های غیرواگیر و عوامل خطرمرتبط با آن، با استفاده از مداخلات موثر در مقابله با عوامل خطر مشترک، تا حد زیادی قابل پیشگیری است.

وی با اشاره به عوامل مهم در ابتلا افراد به بیماری های غیر واگیر گفت: بر اساس بررسی های انجام شده، 10 عامل مهم در ابتلا افراد به بیماری های غیر واگیر شناسایی شده است که از میان آنها، رژیم غذایی نا مطلوب، فشار خون و توده بدنی بالا  به ترتیب مهمترین عوامل ابتلا به بیماری های غیر واگیر است.

نعمانی با اشاره به نقش مجمع سلامت شهرستان ها در کاهش بیماری های غیر واگیر گفت: بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها، مهمترین بیماری های غیرواگیر است و علت بسیاری از مرگ ها و ناتوانی های زودرس در کشور، مربوط به این بیماری هاست، آلودگی هوا، دخانيات، مصرف الکل، رژیم غذایی ناسالم و نداشتن فعالیت بدنی از اصلی ترین عوامل ابتلا افراد به این بیماری هاست و مجامع سلامت شهرستان ها، با توجه به شرح وظایف خود، می تواند در کاهش بار این بیماری ها نقش موثری داشته باشد.

وی در ادامه به مداخلات جامعه محور در کاهش بیماری غیرواگیر پرداخت و گفت: انتظارات و مداخلات جامعه محور به منظور مشارکت سازمان های دولتی مختلف در ارتقا سطح سلامت جامعه، جهت 13 اداره و سازمان، تهیه و تدوین شده است که در اختیار آنها قرار خواهد گرفت و امیدواریم با سعی و تلاش این سازمان ها در راستای اجرایی شدن این مداخلات، شاهد کاهش ابتلای بیماری های غیرواگیر در جامعه باشیم.

مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر دانشگاه همچنین مداخلات فرد محور را نیز از عوامل مهم در کاهش بیماری های غیرواگیر بر شمرد و ادامه داد: آگاهی از میزان خطر خود در ابتلا به بیماری های غیرواگیر با مراجعه به پایگاه ها و خانه های بهداشت، اطلاع از میزان فشار خون، قند خون، کلسترول و نمایه توده بدنی و اقدام در جهت پیشگیری و کنترل آنها از جمله مداخلات فرد محور در کاهش ابتلا و بروز عوارض بیماری های غیرواگیر است.

نعمانی افزود: تغذیه مناسب، فعالیت بدنی و ترک مصرف دخانیت نیز، دیگر مداخلات فرد محور در کاهش ابتلا و کنترل بیماری های  است.

وی در پایان گفت: درحال حاضر، در کلیه خانه های بهداشت و پایگاه های سلامت، برنامه پیشگیری ازسکته های قلبی مغزی با اجرای خطرسنجی سکته های قلبی مغزی کشنده وغیرکشند، بر اساس ادغام فشارخون، قندخون و چربی خون، برای گروه سنی 30 تا 39 سال در صورت داشتن عامل خطر و برای گروه سنی بالای 40 سال حتی بدون داشتن عامل خطر به صورت رایگان اجرا می شود.