۱۳۹۸/۰۴/۱۹
هفته اطلاع‌رسانی بیماری‌های مشترك بین انسان و حیوان
براساس گزارشات سازمان جهانی بهداشت،‌ از میان 1709 عامل بیماری‌زا 832 عامل (49%) از حیوانات به انسان منتقل می‌شوند؛ عوامل ایجاد کننده‌ این بیماری‌ها بسیار متنوع است که از جمله میتوان به باکتری، ویروس، انگل، قارچ و ... اشاره کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر سید مهدی حسینی‌زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: بیماری‌های قابل انتقال میان انسان و حیوان، فصل مشترک وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی و سایر سازمانهای درگیر است که از نظر حفظ سلامت و بهداشت جوامع انسانی و دامی دارای اهمیت بسزایی است.

حسینی‌زاده افزود: نام این دسته از بیماریها نمایانگر مسئولیت خطیری است که به طور مشترک به عهده ادارات و سازمانهای مختلف در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان این گونه بیماری‌ها می‌باشد.

وی ادامه داد: گروهی از این بیماری‌ها به‌دلیل تلفات دام‌ها موجب ضرر و زیان قابل توجه اقتصادی می‌شوند؛ برخی از بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان به ‌دلیل خطر گسترش آن به سایر کشورها، در تجارت بین المللی اثر سوء دارند و لذا از هر دو جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی حائز اهمیت هستند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: هر ساله  از تاریخ 15 تا 21 تیرماه به عنوان هفته اطلاع رسانی بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان نامگذاری می‌شود تا توجه بیشتری به این دسته از بیماریها شود و افراد جامعه از راههای انتقال و پیشگیری از این گونه بیماریها مطلع شوند.

حسینی‌زاده افزود: با توجه به تماسهای مکرر انسان با حیوانات، استفاده دائمی از فرآورده‌های دامی، احتمال آلوده بودن دامها به شکل‌های بدون علامت بیماری و بومی بودن بسیاری از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان، خطر انتقال این بیماریها به انسان وجود دارد.

وی تصریح کرد: از مهمترین این بیماری‌ها می توان به سالک، تب مالت، حیوان گزیدگی و هاری، کالاآزار، لپتوسپیروز، سیاه زخم، تب خونریزی دخنده کریمه کنگو و کیست هیداتید اشاره نمود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان می‌توانند بیماری صد در صد کشنده مانند هاری تا بیماریهای با اشکال شدید مانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سیاه زخم و بیماریهای ناتوان کننده و مزمن مانند تب مالت و کیست هیداتید ایجاد کنند و همچنین میتواند در جامعه همه گیری ایجاد نمایند.

حسینی‌زاده تصریح کرد: پیشگیری از بروز این گروه از بیماریها در استان خوزستان با توجه به وقوع سیلاب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان در پایان گفت: کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب، نظارت بر ورود و خروج دام به استان، رعایت توصیه‌های بهداشتی در استفاده از فرآورده‌های لبنی، جلوگیری از تجمع نخاله‌های ساختمانی و دفع به موقع زباله‌ها از جمله اقداماتی است که باعث کاهش بروز بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان در انسان می‌شوند.

V5.3.10.0