سرپرست مدیریت روابط عمومی دانشگاه تشریح کرد:
نقش فرهنگ، هنر و رسانه در ارتقای سلامت؛ از آگاهی تا اثربخشی اجتماعی

دکتر یاسین افرا، سرپرست مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در روز چهارم هفته سلامت که با عنوان «فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت» نامگذاری شده است، گفت: فرهنگ، بستر اصلی رفتارهای سلامتمحور در جامعه است. چنانچه باورها و ارزشهای فرهنگی مردم با پیامهای سلامت همسو شود، اصلاح سبک زندگی و پذیرش توصیههای بهداشتی بسیار آسانتر خواهد بود.
وی ادامه داد: جامعهای که سلامت را به عنوان یک ارزش فرهنگی بپذیرد، بسیاری از معضلات بهداشتی را بهصورت خودجوش کنترل خواهد کرد.
دکتر افرا هنر را ابزاری خلاقانه در خدمت آموزش سلامت دانست و گفت: هنر، زبان مشترک تمام انسانهاست و تاثیر آن بر ذهن و احساس، عمیق و ماندگار است، بنابراین با استفاده از هنرهایی مانند تئاتر خیابانی، نقاشی دیواری، انیمیشنسازی و حتی موسیقی محلی، میتوان مفاهیم بهداشتی را بهصورت ساده و جذاب به مردم منتقل کرد.
وی اظهار داشت: روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز برای برقراری ارتباطی منسجم با جامعه این فعالیتها را در موقعیتها و مناسبتهای مختلف در دستور کار خود قرار میدهد؛ طراحی پوستر، تهیه کلیپ و پادکست در پویش نه به تصادف و هم اکنون نیز برنامههای هفته سلامت از جمله این فعالیتهاست؛ هنر میتواند در تغییر نگرش مؤثر عمل کند.
سرپرست مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز درباره نقش رسانهها در آگاهیبخشی عمومی درباره حوزه سلامت، عنوان کرد: رسانهها نه تنها بستری برای انتقال اخبار و اطلاعات فراهم میکنند، بلکه نقشی اساسی در شکلدهی افکار عمومی دارند. در تجربه پاندمی کرونا مشاهده کردیم که رسانهها در خط مقدم مقابله با بحرانها قرار دارند و قادرند اعتماد اجتماعی را با کاهش اضطراب عمومی، مقابله با شایعات و ارتقای سواد سلامت تقویت کنند.
دکتر افرا تاکید کرد: رسانهها با تولید محتوای درست، انتشار اطلاعات مبتنی بر منابع علمی معتبر و ترجمه مفاهیم پیچیده پزشکی به زبانی ساده و قابل فهم برای عموم مردم میتوانند در مدیریت روانی جامعه موثر عمل کنند. رسانهها به عنوان بازوی توانمند نظام سلامت، نقشی مسئولانه و کلیدی در تابآوری اجتماعی ایفا میکنند.
وی افزود: گسترش بیرویه اطلاعات نادرست در فضای مجازی، ما را با پدیدهای به نام اپیدمی اطلاعات غلط (Infodemic) مواجه کرده است، در این شرایط، رسانهها بهمنظور ارتقای سواد سلامت در جامعه و آموزش به مردم برای تفکیک اخبار معتبر از شایعات، باید مسئولیتپذیر باشند و مرز میان سرعت و صحت را بهخوبی بشناسند.
دکتر افرا درباره نقش روابط عمومیهای حوزه سلامت برای بهرهمندی از ظرفیت رسانه و هنر در جهت ارتقای شاخصهای سلامت در جامعه، گفت: روابط عمومیها بهعنوان پل ارتباطی میان دانشگاه و جامعه، نقشی اساسی در ارتقای سطح آگاهی عمومی و ترویج فرهنگ سلامت دارند. هدف ما ارائه آموزش سلامت به شکل مردمی و فراگیر است؛ آموزشی که نه تنها به انتقال اطلاعات، بلکه به ایجاد تغییر در نگرش و رفتار منجر میشود و در این مسیر، رسانهها و هنر همیاران تاثیرگذار روابط عمومی برای ساختن جامعهای آگاهتر و سالمتر هستند.
وی تاکید کرد: پیامهای حوزه سلامت باید به شکلی جذاب، قابل فهم و اثرگذار ارائه شوند تا بر رفتارهای بهداشتی عموم مردم تاثیر بگذارند. در همین راستا، ما رویکردی چندرسانهای و خلاقانه را در پیش گرفتهایم که تلفیقی از علم، رسانه و هنر است؛ تولید محتوای بصری همچون اینفوگرافیها و ویدئوهای کوتاه و راهاندازی کمپینهای سلامتمحور از جمله اقداماتی است که بهصورت هدفمند دنبال میکنیم.
سرپرست مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار داشت: مخاطب امروز، قدرت تحلیل و پرسشگری بالایی دارد، بنابراین در چنین فضایی، رسانهها باید استراتژیهای هوشمندانهای اتخاذ کنند و با تکیه بر حفظ اعتبار خود، اطلاعات درست را از منابع علمی، متخصصان رسمی و مراجع معتبر دریافت و منتشر کنند. پیشگیری از شایعه، با اطلاعرسانی دقیق، سریع و شفاف ممکن است.
دکتر افرا خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که استفاده از ابزارهای نوین رسانهای مانند ویدیوهای کوتاه، موشنگرافی و پادکست برای جذابسازی اطلاعات علمی موثرند. استفاده از این ابزارها باعث میشود پیامهای درست، در رقابت با شایعات گم نشوند. همچنین مشارکت دادن مردم در تولید و بازنشر محتوای درست، میتواند به شکلگیری یک شبکه سلامتمحور مردمی کمک کند.
نظر دهید