• 1404/01/04 - 18:36
  • - تعداد بازدید: 49
  • - تعداد بازدیدکننده: 47
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
هشدار متخصص بیماری‌های عفونی در روز جهانی مبارزه با سل:

قطع خودسرانه دارو منجر به تشدید بیماری سل می‌شود

به گزارش وب‌دا خوزستان، دکتر روح‌انگیز نشیبی، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در روز جهانی مبارزه با سل، با اشاره به اهمیت تشخیص زودهنگام و درمان مناسب، از مردم خواست تا نسبت به علائم و راه‌های پیشگیری از سل آگاه باشند.

وی با اشاره به اینکه بیماری سل، قابل درمان است، اظهارداشت: سل، یک بیماری عفونی ناشی از باکتری است که می‌تواند تمام اعضای بدن را درگیر کند. اما سل ریوی و سل حنجره، به دلیل قابلیت انتقال از طریق سرفه، عطسه و صحبت کردن، از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. 

دکتر نشیبی گفت: بیماری سل با علایمی مانند سرفه‌های طولانی‌مدت (بیشتر از سه هفته)، تب، تعریق شبانه، کاهش وزن و خلط خونی بروز می‌کند.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری درباره راه‌های تشخیص این بیماری، عنوان کرد: تشخیص این بیماری از طریق آزمایش خلط که در مراکز بهداشت و درمان به صورت رایگان انجام می‌شود، امکان‌پذیر است.

دکتر نشیبی گفت: اگرچه بیماری سل، کاملا قابل درمان است، اما مصرف منظم و کامل داروها تحت نظر پزشک، ضروری است. قطع خودسرانه دارو یا مصرف نامنظم آن، منجر به مقاومت دارویی و تبدیل بیماری به نوع غیرقابل درمان یا سخت درمان می‌شود.

وی ادامه داد: افراد مبتلا به سل باید در اتاقی آفتابگیر با تهویه مناسب باشند تا دوره سرایت بیماری به پایان برسد. در صورت تردد در منزل، استفاده از ماسک جراحی ساده برای دیگر افراد ضروری است. پس از حدود دو هفته از شروع درمان سل حساس به دارو، خاصیت سرایت بیماری از بین می‌رود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز تاکید کرد: در صورت مشاهده علائم، به سرعت به پزشک مراجعه کنید و چنانچه به این بیماری مبتلا شدید، دوره درمان را باید به طور کامل و تحت نظر پزشک سپری نمایید.

دکتر نشیبی توصیه کرد: در طول دوره درمان، از قطع خودسرانه دارو خودداری کنید. تهویه هوای مناسب در محیط زندگی و کار از نکات بسیار مهم در پیشگیری از انتقال این بیماری است و در صورت وجود بیمار مبتلا به سل در خانواده، نکات بهداشتی را به دقت رعایت کنید.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 4981
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران