از پیچ و خم جاده تا سراشیبی جمعیت؛
دغدغههای رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در هفته سلامت

به گزارش وبدا خوزستان، دکتر حاتم بوستانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین) در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت، ضمن ابراز نگرانی از روند کاهشی جمعیت ایران، به تشریح چالشهای حوزه بهداشت و درمان استان خوزستان پرداخت.
پویش "نه به تصادف" و ضرورت توجه به ایمنی خودروها
بوستانی با اشاره به افزایش آمار تصادفات در تعطیلات نوروزی و همزمانی آن با اجرای پویش "نه به تصادف"، تاکید کرد: هدف از این پویش، ایجاد حساسیت در میان مردم و مسئولان نسبت به این معضل بوده است.وی تصریح کرد: افزایش تردد مهمانان نوروزی در حالی رخ داد که تغییری در کیفیت و امکانات خودروها ایجاد نشده بود.رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با تاکید بر لزوم ادامه این پویش، خواستار توجه ویژه خودروسازان و مسئولان حوزه راه و ترابری به ارتقای ایمنی جادهها و خودروها شد. وی عمدهترین دلیل تصادفات و تلفات جادهای را کیفیت پایین خودروها دانست.
زنگ خطر کاهش جمعیت و پیشبینی جمعیتی نگرانکننده
دکتر بوستانی به موضوع بحرانی کاهش نرخ رشد جمعیت در ایران پرداخت و این روند را یک تهدید جدی برای آینده کشور برشمرد.وی با ارائه آماری تکاندهنده، اظهار داشت: در طول تنها ۱۰ سال، متوسط تعداد فرزندان در خانوادههای ایرانی از شش به سه فرزند رسیده است؛ تغییری که در مقایسه با سایر کشورها، در مدت زمان بسیار کوتاهی رخ داده است.وی با اشاره به اینکه نزدیکترین کشور به ایران در این زمینه ترکیه است که این تغییر در آن ۲۷ سال به طول انجامیده، نسبت به پیامدهای این روند هشدار داد.رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز پیشبینی کرد: اگر نرخ رشد جمعیت کشور از ۱.۴ به ۱.۲ نفر برسد، جمعیت ایران در سال ۱۴۸۰ به حدود ۳۰ میلیون نفر کاهش خواهد یافت که بیش از نیمی از آن را افراد مسن و از کار افتاده تشکیل خواهند داد.وی همچنین به خطر افزایش جمعیت غیرایرانیها در صورت تداوم این روند اشاره کرد و گفت: اگر وضعیت رشد جمعیت با این روند ادامه یابد در سال ۱۴۸۰، دو سوم جمعیت ۳۰ میلیونی ایران، غیرایرانی خواهند بود. چه تهدیدی بیشتر از این؟"
طرح مشکلات درمانی خوزستان در سفر کمیسیون بهداشت مجلس
دکتر بوستانی در ادامه به سفر اخیر اعضای کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس به استان خوزستان اشاره کرد و این سفر را پربار توصیف نمود. وی ابراز امیدواری کرد که پیگیری مشکلات مطرح شده در این سفر، منجر به بهبود وضعیت بهداشت و درمان استان شود.
مطالبات دانشگاه و مهلت تعیین شده برای بیمهها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، پرداخت مطالبات پرسنلی را اولویت اصلی دانشگاه دانست و تاکید کرد: ارائه خدمات باکیفیت، نیازمند آرامش نسبی ارائهدهندگان خدمت است.وی از وجود حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان مطالبه از بیمه سلامت و ۱۰۰۰ میلیارد تومان از سازمان تامین اجتماعی خبر داد و با تعیین مهلت برای پرداخت این بدهیها، هشدار داد که در صورت عدم تسویه حساب تا موعد مقرر، دانشگاه مجبور به دریافت مستقیم هزینه از بیماران خواهد شد. با این حال، وی تاکید کرد که خدمات اورژانسی کماکان به بیماران ارائه خواهد شد.
انتقاد از تعرفههای پزشکی و راهکار پر کردن صندلیهای خالی تخصص
بوستانی تعرفههای پزشکی را دستوری و ارزان خواند و خواستار توجه به این مساله پس از گذشت بیش از ۱۰ سال از غیرواقعی بودن آنها شد.وی همچنین به معضل خالی ماندن حدود نیمی از ظرفیت پذیرش در رشتههای تخصصی دانشگاهها اشاره کرد و از تصویب قریبالوقوع طرحی برای جذب پزشکان بومی و پر کردن این صندلیها در خوزستان خبر داد.
لزوم برخورد اصولی با پدیده زیرمیزی و توسعه همکاری با بخش خصوصی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با تاکید بر ضرورت برخورد با تخلفات پزشکی، خواستار رویکردی کارشناسانه و چندوجهی در این زمینه شد.وی همچنین بر لزوم استفاده بیشتر از ظرفیت بخش خصوصی در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی با نظارت وزارت بهداشت تاکید کرد و از مصوب شدن خرید خدمت ۱۶ آمبولانس از بخش خصوصی در سفر اخیر کمیسیون بهداشت خبر داد.
پیگیری جدی ضرب و شتم پزشکان و ضرورت تامین امنیت کادر درمان
دکتر بوستانی با ابراز تاسف از وقوع سه مورد ضرب و شتم پزشکان در حین خدمت در چند روز اخیر، بر پیگیری جدی این موضوع و لزوم تامین امنیت تیمهای سلامت تاکید کرد.
آمادگی برای بحرانها و ضرورت توجه به آلودگی هوا
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به قرار گرفتن خوزستان در معرض ۲۳ مورد از ۲۵ بحران موجود، از آمادگی برای اربعین حسینی و راهیان نور و ایجاد دو بیمارستان صحرایی با کمک شرکت مناطق نفتخیز جنوب خبر داد. وی همچنین بر ضرورت شناسایی و برخورد با عوامل اصلی آلودگی هوا در استان تاکید کرد.
توسعه خدمات پزشکی از راه دور و نجات جان بیماران سکته مغزی
دکتر بوستانی به اهمیت توسعه خدمات پزشکی از راه دور اشاره کرد و از پیشبینی و راهاندازی سامانه تله استروک از سال گذشته خبر داد.وی با بیان اینکه زمان طلایی برای نجات بیماران سکته مغزی یک تا پنج ساعت است، اظهار داشت: با استفاده از این سامانه، بیماران در شهرستانها میتوانند در کمتر از یک ساعت توسط پزشکان متخصص از راه دور مورد بررسی قرار گرفته و دستورات لازم برای درمان آنها صادر شود.وی همچنین از تامین دستگاههای بروز برای تشخیص نوع سکته و داروی مورد نیاز در اورژانسها خبر داد.
نظر دهید