• 1404/02/05 - 20:07
  • - تعداد بازدید: 15
  • - تعداد بازدیدکننده: 15
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
یک متخصص بیماری‌های عفونی:

تب‌های متناوب را جدی بگیرید

دکتر مهران ورناصری، متخصص بیماری‌های عفونی، در گفت‌وگو با وب‌دا خوزستان در تشریح بیماری مالاریا گفت: مالاریا از طریق گزش پشه‌ای به نام آنوفل منتقل می‌شود و بیشتر در مناطق گرمسیری شایع است. مهم‌ترین علامت بالینی برای تشخیص این بیماری، تب‌های متناوب است.
 
دکتر ورناصری با بیان اینکه بیماری مالاریا یک بیماری انگلی است که توسط چندین عامل ایجاد می‌شود، اظهارداشت: دو عامل پلاسمودیوم ویواکس و یا پلاسمودیوم فالسیپاروم در کشور ما شایع‌تر است و زمانی که پشه آنوفل فردی را می‌گزد، انگل وارد بدن او شده و بیماری مالاریا بروز می‌کند.
 
این متخصص بیماری‌های عفونی در خصوص راه‌های تشخیص مالاریا اظهار داشت: تشخیص این بیماری بر اساس علائم بالینی صورت می‌گیرد و مهم‌ترین آن‌ها تب‌های متناوب است که تب‌های دو روزه و سه روزه هستند. در این شرایط علاوه‌بر تب، علائم بالینی دیگری نیز ممکن است ظاهر شود که شامل علائم عصبی، گوارشی و کلیوی است.
 
دکتر ورناصری افزود: علاوه‌بر مشاهده علائم بالینی، روش‌های آزمایشگاهی نیز برای تشخیص مالاریا وجود دارد که شامل تهیه لام خون (اسمیر خون)، تست‌های تشخیصی سریع (Rapid Test) و همچنین تست‌های مولکولی است که می‌توانند وجود انگل را در بدن فرد تایید کنند.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ادامه به توصیه‌ها و هشدارهای پیشگیرانه در مورد این بیماری پرداخت و گفت: اولین و مهم‌ترین توصیه این است که افراد از سفر به مناطقی که احتمال ابتلا به مالاریا در آن‌ها وجود دارد، خودداری کنند. این امر به ویژه برای گروه‌های پرخطر مانند زنان باردار و کودکان از اهمیت بیشتری برخوردار است.
 
این متخصص همچنین توصیه کرد: افرادی که ناگزیر به سفر به مناطق پرخطر هستند، به عنوان مثال مناطقی در کشورهای همجوار مانند افغانستان، پاکستان و هندوستان که موارد ابتلا به مالاریا در آن‌ها زیاد است، یا برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس و مناطق بندری کشور، باید بسیار مراقب باشند. انتقال پشه از طریق ورود افراد با کشتی نیز امکان‌پذیر است.
 
دکتر ورناصری گفت: در صورت نیاز به سفر به مناطق اندمیک مالاریا، قبل از سفر با پزشک مشورت کرده و داروهای لازم برای پیشگیری از این بیماری را دریافت کنید.
 
وی بر اهمیت رعایت بهداشت محیط نیز تاکید کرد و افزود: از بین بردن آب‌های راکد، به ویژه مکان‌هایی که پشه‌ها در آن تخم‌ریزی و رشد می‌کنند، مانند لاستیک‌های فرسوده و آب‌های جمع شده، ضروری است. استفاده از حشره‌کش‌ها، سموم و دیگر روش‌های ضدعفونی کننده نیز می‌تواند به از بین بردن محیط رشد پشه‌ها کمک کند.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 5464
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران