معاون غذا و دارو دانشگاه به مناسبت روز جهانی غذا:
انتخاب و مصرف آگاهانه غذا، راهی به سوی جامعهای سالم و پایدار است
به گزارش وبدا خوزستان، دکتر مسعود مهدوینیا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، در پیامی به مناسبت روز جهانی غذا تاکید کرد: برخورداری از غذای سالم و ایمن بخشی از حقوق بنیادین انسان و شاخصی از عدالت اجتماعی محسوب میشود. بنابراین ارتقای سواد تغذیه و سواد سلامت در میان اقشار مختلف جامعه، نقش تعیینکنندهای در اصلاح الگوی مصرف، پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر و بهبود کیفیت زندگی دارد.
در این پیام آمده است:
بسمه تعالی
شانزدهم اکتبر، سالروز تأسیس سازمان جهانی فائو در سال ۱۹۴۵ میلادی است؛ سازمانی که با هدف ریشهکنی گرسنگی، ارتقای تغذیه و دستیابی به امنیت غذایی پایدار برای همه مردم جهان تأسیس شد و همواره روز جهانی غذا، فرصتی ارزشمند برای بازاندیشی در الگوهای تغذیهای، ارتقای فرهنگ تغذیه سالم و ترویج مسئولیتپذیری اجتماعی در مسیر تحقق «امنیت غذایی پایدار» به شمار میرود.
در دنیای امروز، غذای سالم، نمادی از سلامت جامعه، رشد فرهنگی و عدالت اجتماعی است. تأمین، تولید و مصرف مواد غذایی سالم و ایمن، بنیان پیشگیری از بسیاری بیماریها و عاملی مهم در ارتقای کیفیت زندگی و بهرهوری ملی محسوب میشود.
از این رو، نقش آموزش، آگاهیبخشی و مشارکت اجتماعی در شکلگیری عادات غذایی درست، بسیار تعیینکننده است. جامعهای که شهروندان آن در انتخاب و مصرف آگاهانه غذا مسئولانه رفتار کنند، جامعهای مقاومتر، سالمتر و امیدوارتر خواهد بود.
تحقق امنیت غذایی پایدار، نیازمند همافزایی میان دستگاههای اجرایی، بخشهای علمی و مردم است. امید است با تکیه بر دانش، نظارت مؤثر و وجدان حرفهای، بتوان در جهت ساخت آیندهای سالمتر برای نسلهای امروز و فردا گامهای ماندگار برداشت.
دکتر مسعود مهدوینیا
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز
نظر دهید