• 1403/12/23 - 17:27
  • - تعداد بازدید: 139
  • - تعداد بازدیدکننده: 137
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
دکتر رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت:

آبادان نیازمند توسعه متوازن در همه حوزه‌هاست

به گزارش وب‌دا خوزستان، دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آیین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی آبادان که امروز پنجشنبه، ۲۳ اسفندماه، در سالن آمفی تئاتر بیمارستان طالقانی آبادان برگزار شد، اظهارکرد: قرار گرفتن در جایگاه مدیریت و پذیرفتن مسئولیت، علیرغم وجود مشکلات و معضلات، هیچ انگیزه‌ای جز خدمت کردن دلیل آن نمی‌باشد.
 
دکتر رئیسی گفت: در دوران مدیریت دکتر محمدی در دانشگاه آبادان شاهد پیشرفت و دستاوردهای خوبی بودیم و اکنون نیز که دکتر صالحی این مسئولیت را پذیرفته است، انتظار می‌رود همبستگی و همگرایی با حفظ استقلال مدیریت، همچنان باقی بماند.
 
وی ادامه داد: ریاست جدید دانشگاه، وجود نمایندگان فعال در آبادان و آگاه به مسائل کشور به عنوان پتانسیلی موثر در منطقه بداند و از این پتانسیل استفاده لازم را در جهت توسعه داشته باشد.
 
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه، با بیان اینکه در گذشته آبادان از جذاب‌ترین شهرها در تمام کشور بوده است، افزود: اکنون نگران ماندگاری نیروی انسانی هستیم؛ پزشکان و پرستاران و کادر درمان ما در فکر فعالیت در کشورهای همسایه هستند. بنابراین باید به ریشه‌ها بازگردیم و مشکلات را حل کنیم.
 
دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه کشور برای حل مشکلات باید برای هر حوزه‌ای نسخه و نقشه ویژه‌ای را طراحی کند، خاطرنشان کرد: اولین و مهم‌ترین نگرش در این زمینه داشتن کار جمعی و تیمی است؛ هیچ حوزه‌ای قادر نیست به‌تنهایی به رشد یا توسعه موفق دست پیدا کند.
 
وی عنوان کرد: به توسعه‌ای که به تنهایی حاصل شود، توسعه کاریکاتوری گفته می‌شود؛ اگر انتظار داشته باشیم بهترین متخصصان و پزشکان و بهترین پرستاران در آبادان باشند، در کنار آن لازم است بهترین مدرسه و مکان‌های ورزشی و تفریحی هم وجود داشته باشد. در بحث حوزه وزارت بهداشت چنانچه دانشگاه آبادان نیروی لازم را جذب نماید، نگه‌داشت این نیروها تنها به عهده دانشگاه علوم پزشکی نیست؛ بنابراین توسعه باید متوازن باشد. برای توسعه آبادان و حوزه‌های تحت تابعیت آن از جمله خرمشهر و شادگان، یک برنامه‌ریزی درست داشته باشید و توسعه را برای تمام حوزه‌ها لازم بدانید.
 
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در کشور کارهای موازی بسیاری انجام می‌شود و هزینه‌ها در خیلی از حوزه‌ها همپوشانی دارد، گفت: می‌توان با یک برنامه‌ریزی از هدررفت بسیاری از هزینه‌ها جلوگیری کرد. در حال حاضر بزرگترین مشکل در این منطقه نیروی انسانی متخصص و دارای تمایل به ماندگاری است. به عنوان پیشنهاد، یکی از راهکارها برای ماندگاری نیروی انسانی این است که منطقه آزاد متخصصان بومی آبادان را بورسیه کند. همچنین مسئله رفاهی نیروهای متخصص از جمله پزشک و پرستار را نیز مورد توجه قرار دهید.
 
دکتر رئیسی به ویرانی زیرساخت‌های منطقه در پی وقوع جنگ تحمیلی اشاره کرد و یادآور شد: ابتدا باید مشکلات و چالش‌ها را اولویت‌بندی کنیم. در حوزه سلامت اکنون بحث اصلی برای رسیدگی نیروی انسانی است. بنابراین اگر به معیشت و مسائل رفاهی نیروی انسانی توجه کنیم و یک برنامه ویژه‌ای برای حوزه آبادان و دانشگاه علوم پزشکی آبادان داشته باشیم و همچنین برای ماندگاری نیروها تلاش کنیم، با وجود زمینه برای توسعه گردشگری سلامت، این منطقه بی‌شک به درآمدزایی بالایی خواهد رسید، در نتیجه پزشکان بسیاری از سراسر کشور انگیزه لازم را برای مراجعه به این شهر پیدا می‌کنند.
 
وی با اشاره به وجود حدود ۱۵ مرکز استیجاری دانشگاه علوم پزشکی در آبادان، عنوان کرد: این موضوع بسیار ناراحت کننده است و سوال اینجاست که چرا باید منابع دانشگاه برای اجاره این مرکز هزینه شود؟ چنانچه برای ساخت این مراکز، زمین در اختیار دانشگاه علوم پزشکی آبادان قرار بگیرد و همکاری خوبی که نهادهایی مانند شهرداری و منطقه آزاد تاکنون داشته‌اند، همچنان تداوم یابد، قول می‌دهیم با یک تفاهم‌نامه، حداکثر طی یک سال و نیم همه مراکز استجاری را به ملکی دانشگاه تبدیل کنیم.
 
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه به پروژه جهانی شهر سالم اشاره کرد و گفت: پیشنهاد می‌شود دو شهر خرمشهر و آبادان به این پروژه بپیوندند، تعدادی از شهرهای ایران این تجربه را دارند. پایه‌های این اقدام بر مشارکت مردم استوار است؛ با ریاست فرمانداران این دو شهر همه ساختارها و ظرفیت‌های موجود در این کار حاضر می‌شوند و با مشارکت خوب مردم می‌توانید به تحقق این امر دست یابید.
 
دکتر رئیسی همچنین به موضوع هوای آلوده در کشور و به ویژه در آبادان و شهرهای تابعه اشاره کرد و اظهارداشت: یکی از موضوعات بسیار مهم که نیازمند توجه بیشتر است، این است که آبادان در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲ حتی یک روز هوای پاک نداشته است. آلاینده‌های صنعتی در این منطقه بسیارند و وجود ریزگردها و گرد و خاک نیز مزید بر علت است.
 
وی به اجرای پویش ملی "نه به تصادف" در کشور نیز اشاره کرد و گفت: سالانه در کشور حدود ۲۰ هزار فوتی در پی حوادث رانندگی و جاده‌ای را شاهد هستیم که تنها در ۱۵ روز تعطیلات نوروزی، حدود یکهزار و ۲۰۰ نفر در این حوادث کشته می‌شوند. این در حالی است که در جنگ تحمیلی هر ساله حدودا ۲۰ هزار نفر شهید داشتیم. هشت استان در کشور است که ۶۰ درصد کل تصادفات و کشته‌شدگان این حوادث را شامل می‌شوند و استان خوزستان یکی از این استان‌هاست.
 
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ۵۲ درصد فوتی‌های تصادفات به دلیل خطای انسانی و ایمن نبودن خودروهاست، افزود: در بحث خطای انسانی اگر بتوانیم موارد اساسی را اصلاح کنیم، از مرگ یک نفر پیشگیری کرده‌ایم، این یک نفر انسان معادل یک خانواده است، این فرد ممکن است سرپرست خانواده یا فرزند دلبند یک خانواده باشد.
 
دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه قوانین موجود در بحث تخلفات رانندگی در کشور بازدارنده نیستند، خاطرنشان کرد: با انجام تنها یک اقدام موثر در پیشگیری از تصادف، می‌توان تا حدود ۳۰ درصد یعنی ۶ هزار مورد، آمار مرگ ناشی از تصادفات را کاهش دهیم. دنیا به سوی هوشمندسازی توسعه پیدا کرده است و در بسیاری از کشورهای دنیا به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر بین ۲.۵ تا ۷.۵ عدد دوربین وجود دارد و در کشور ما به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر نوزده صدم دوربین وجود دارد که از این تعداد ۶۰ درصد دوربین‌ها دچار خرابی هستند. بنابراین با این امکانات نمی‌شود وضعیت را کنترل کرد و امیدواریم در حوزه مدیریت قوانین بتوانیم این مشکلات را حل کنیم.
 
وی پایان، بر توجه به مسئله جمعیت در کشور بسیار تاکید کرد و گفت: جمعیت کشور به سرعت در حال کاهش است. سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خوزستان در نرخ جایگزینی قرار دارند، اکنون نرخ جایگزینی ۲.۱ است که همچنان در حال کاهش است. از سال آینده آمار مرگ در استان گیلان از آمار موالید آن پیشی خواهد گرفت و بعد از آن نیز مازندران قرار دارد. چنانچه همین وضعیت ادامه پیدا کند، حدودا تا ۷۰ سال آینده جمعیت کشورمان به ۳۲ میلیون می‌رسد که ۲۰ میلیون نفر آن در سن ۶۰ به بالا هستند. 
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 4849
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران