• 1404/04/01 - 13:28
  • - تعداد بازدید: 43
  • - تعداد بازدیدکننده: 29
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

آرامش روان در تلاطم بحران با پذیرش احساسات و محدودیت اخبار

دکتر علی نیک‌زاد، دستیار تخصصی روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، در گفت‌وگو با وب‌دا خوزستان، با اشاره به روزهای پر التهاب اخیر در کشورمان، گفت: مردم در این روزهای پرتنش می‌توانند با پذیرش احساسات خود، به مدیریت اضطراب و حفظ سلامت روان خود کمک کنند.
 
دکتر نیک‌زاد اظهار داشت: این روزها علی‌رغم اینکه بسیاری از روانشناسان، روانپزشکان و درمانگرها سعی می‌کنند مطالبی را برای کاهش اضطراب و استرس و تطابق افراد با شرایط جدید بیان و منتشر کنند اما ممکن است برخی نتوانند بر اضطراب و شرایط خلق و خوی خود تسلط کافی داشته باشند، چرا که همیشه اولین قدم در بهبود وضعیت روانی، پذیرش آن چیزی است که در روان شخص اتفاق می‌افتد.
 
وی افزود: این شرایط، برخی از افراد را نسبت به دیگران بیشتر درگیر اضطراب، افسردگی و همچنین اختلالات روانی مانند وسواس فکری می‌کند. بنابراین بهترین اقدام این است که این طیف از مردم کمتر در معرض اطلاعات و انتشار اخبار جنگ قرار بگیرند؛ چرا که این تهدید باعث تشدید اضطراب، افسردگی و نشخوار فکری در افراد می‌شود.
 
دکتر نیک‌زاد با اشاره به اهمیت محدود کردن دریافت اطلاعات در طول روز، گفت: اخبار را تنها دو یا سه بار در روز و برای مدت محدود، به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دنبال کنید و سپس فضای مجازی را کنار گذاشته و به فعالیت‌های دیگر بپردازند.
 
وی همچنین، خواب شبانه را برای حفظ سلامت روان بسیار حیاتی دانست و اظهار داشت: باید تمام تلاش خود را بکار گیریم که در این شرایط بتوانیم خواب آسوده‌ای در طول شبانه‌روز داشته باشیم، حتی اگر لازم باشد از درمانگر در این زمینه کمک بگیریم، دارو مصرف کنیم، یا بهداشت خوابمان را بهبود بخشیم.
 
دکتر نیک‌زاد افزود: فعالیت‌های روزانه مانند ورزش، معاشرت با دوستان و خرید تا حد امکان حفظ شود و از محبوس کردن خود در خانه که منجر به تشدید اضطراب و تغییرات خلقی می‌شود، پرهیز گردد.
 
وی بر پرهیز از بحث و جدل در فضای مجازی و پیشگیری از افزایش تحریک‌پذیری افراد در شرایط پرالتهاب کنونی اشاره کرد و گفت: بهتر است در این موقعیت، افراد از خواندن نظرات دیگران، به ویژه در فضای مجازی، که اغلب به بحث و جدل منجر می‌شود، خودداری کنند، چرا که این‌گونه تعاملات باعث افزایش خشم و اضطراب می‌گردد. 
 
این دستیار تخصصی روانپزشکی پیشنهاد کرد: در صورت نیاز به صحبت درباره نگرانی‌ها و اضطراب، با افراد امن مانند اعضای خانواده یا دوستان نزدیک و مورد اعتماد که بدون قضاوت به حرف‌هایتان گوش می‌دهند، گفت‌وگو کنید تا هیجانات منفی رفع گردد.
 
دکتر نیک‌زاد عنوان کرد: برای کسانی که نمی‌توانند بیرون از منزل ورزش کنند، انجام فعالیت‌هایی مانند مدیتیشن و یوگا در خانه برای کنترل اضطراب مفید است، نرم‌افزارهای زیادی برای آموزش تمرینات مدیتیشن، تمرین تنفس و یوگا موجود است که می‌تواند به کاهش اضطراب و بهبود سلامت جسمی و روانی کمک کند.
 
این روانپزشک در ادامه با اشاره به اهمیت مشورت با پزشک، درباره مصرف خودسرانه داروهای روانپزشکی هشدار داد و گفت: افرادی که پیش از شروع این بحران‌ها داروهای روانپزشکی مصرف می‌کردند، به هیچ عنوان نباید خودسرانه دوز دارو را تغییر دهند.
 
وی توضیح داد: در شرایط پراسترس کنونی، حتی اگر داروها قبلاً اثر مطلوب داشته‌اند، ممکن است علائم اضطراب یا تغییرات خلقی بازگردند، اما این به معنی لزوم تغییر خودسرانه دارو نیست.
 
دکتر نیک‌زاد تاکید کرد: افرادی که پیش از شروع بحران‌ها، داروهای روانپزشکی مصرف می‌کردند، بهتر است بدانند این داروها برای شرایط پیش از بحران تجویز شده است. شرایط حال حاضر موجب افزایش استرس و اضطراب در افراد شده و تحریک پذیرتر شده‌اند، از این رو توصیه می‌شود به هیچ عنوان خودسرانه میزان داروها را تغییر ندهند، چون نوع و میزان داروهای روانپزشکی برای هر فرد، متفاوت است و باید با توجه به شرایط هر شخص و تشخیصی که برای او داده می‌شود، تجویز گردد.
 
وی ادامه داد: بسیاری از داروها ممکن است با هم تداخل داشته باشند، برخی از داروها نیز تا یک دوز مشخص باید در طول روز مصرف شود. پس اگر متوجه تغییر شرایط روانی خود شدید، حتماً با پزشک خود تماس بگیرید تا پزشک به صورت علمی، آکادمیک و اصولی، دارو درمانی را پیش ببرد.
 
دکتر نیک‌زاد با اشاره به احتمال تشدید علائم جسمی پس از افزایش اضطراب و استرس در این شرایط بحرانی، هشدار داد: چنانچه در این وضعیت، علائم جسمی شدیدی مانند تپش قلب‌های شدید، تعریق، احساس تنگی نفس، در خود و یا اطرافیان تجربه کردید، همه موارد را به اضطراب مرتبط ندانید. 
 
وی افزود: افرادی که در میانسالی دچار علائم جسمی پر خطر مانند درد قفسه سینه، تعریق و لرزش اندام هستند و سابقه روانپزشکی قبلی نداشته‌اند و یا به دیابت یا فشارخون مبتلا هستند، در صورت بروز علائم جسمی، حتما برای ارزیابی سلامتی به درمانگاه یا اورژانس مراجعه کنند. در صورت سلامت جسم و مرتبط بودن علائم با شرایط روانی، لازم است با یک روانپزشک یا روانشناس متخصص صحبت کنند تا راهکارهای درمانی مناسب را دیافت نمایند. 
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان,ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا
  • کد خبر : 6322
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید