۱۳۹۸/۰۷/۱۴
تشدید نظارت‌های بهداشتی بر مواكب همزمان با سفرهای اربعین
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر سید مهدی حسینی‌زاده در این خصوص اظهار داشت: با توجه به اینکه امسال جمعیت زیادی از زائران راهی سفر اربعین خواهند شد، پیش‌بینی‌ و هماهنگی لازم جهت تشدید نظارت‌های بهداشتی بر مواکب انجام شده است.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان از آغاز نظارت‌های بهداشتی بر مواکب همزمان با سفرهای اربعین خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر سید مهدی حسینی‌زاده در این خصوص اظهار داشت: با توجه به اینکه امسال جمعیت زیادی از زائران راهی سفر اربعین خواهند شد، پیش‌بینی‌ و هماهنگی لازم جهت تشدید نظارت‌های بهداشتی بر مواکب انجام شده است.

وی افزود: همزمان با استقرار مواکب از پنجم ماه صفر (12 مهرماه 98) نظارت‌های بهداشتی بر مواکب با حضور ۴٨ تیم بازرسی و ٢۵٠ بازرس بهداشت محیط بصورت مستمر و در تمام طول شبانه روز آغاز خواهد شد.

حسینی‌زاده گفت: نظارت بر آب آشامیدنی، مواد غذایی و شرایط بهداشتی مواکب از مهمترین وظایف بازرسان بهداشت محیط در این ایام است؛ همچنین نظارت بهداشتی بر وضعیت محیطی که مواکب در آنها مستقر شده‌اند از جمله مبارزه با حشرات و جانوران موذی و وضعیت سرویس‌های بهداشتی و حمام‌ها نیز توسط بازرسین بهداشت محیط انجام می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: حفظ سلامت آب آشامیدنی از طریق انجام کلرسنجی از مخازن آب و شبکه‌های توزیع آب آشامیدنی و کلرزنی آب آشامیدنی مخصوص مواکب از مهمترین اقداماتی است که توسط بازرسان بهداشت انجام می‌شود؛ نمونه‌برداری آب آشامیدنی از نقاط مختلف شبکه و همچنین مخازن آب نیز انجام می‌شود تا از سلامت آب اطمینان حاصل شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: در خصوص بهداشت مواد غذایی نیز بازرسی‌های متعددی از مواکب و کنترل غذاهای تولیدی با استفاده از نمونه‌برداری و دستگاه‌های پرتابل انجام خواهد شد؛ علاوه بر آن، جلسات آموزشی نیز قبل از شروع برنامه اربعین برای موکب‌داران برگزار و معاینات پزشکی برای بسیاری از آنان انجام شده است.

وی افزود: در صورتی که بازرسان با مواد غذایی مشکوک به فساد برخورد کنند، این مواد بلافاصله معدوم و از دسترس زائرین و مواکب خارج خواهد شد؛ همچنین توزیع آب و شربت فاقد بسته‌بندی بهداشتی، انواع سالاد، سبزی و کاهو و همچنین سالاد الویه در مواکب ممنوع است؛ برای توزیع چای و مایعات داغ نیز باید از لیوان یکبار مصرف گیاهی یا کاغذی استفاده شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان در پایان گفت: موکب‌داران به دستورالعمل بهداشتی که توسط ستاد عتبات و ستاد اربعین ابلاغ شده توجه کنند تا سلامت زائران تامین شود.