.Default.reDropDownBody { min-width: 60px; }
عنوان : رئیس دانشگاه علوم پزشكی اهواز از اجرای بسیج ملی فشار خون از ۲۷ اردیبهشت در استان خبر داد
 ۷۷۶/۱۱/۳۰

به گزارش وب دا خوزستان، دکتر ایرج نظری رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در خصوص اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون بالا گفت: این طرح از ابتدای ۲۷ اردیبهشت ماه در کشور آغاز می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیماری پرفشاری خون اولین عامل خطر در مرگ و ایجاد ناتوانی در جهان و کشور است، افزود: این عامل خطر تا حدود زیادی قابل پیشگیری و البته کاملاً قابل کنترل است. از این رو طبق آمارهای نشان داده شده حدود ۲۲ درصد زنان و ۲۱ مرد درصد مردان مبتلا به بیماری پرفشاری خون هستند که در سنین مختلف درصدهای متفاوتی را شامل می شود. .

نظری در ادامه ضمن بیان این مطلب که ۶۴ درصد افراد بالای ۷۰ سال به بیماری فشارخون بالا مبتلا هستند، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه میزان آگاهی مردم از این بیماری در سطح پایین قرار دارد. اما خوشبختانه اطلاعات علمی لازم و حسب هر استان، دانشگاه و دانشکده در حوزه‌های مرتبط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وجود دارد که مبنای شروع کار و کنترل فرایند و ارزشیابی عملکرد قرار می‌گیرد.

وی اظهار داشت: بسیج ملی کنترل فشار خون مصادف با روز جهانی کنترل فشار خون با کمک و همراهی بی دریغ مردم و جامعه دانشگاهی را شروع کرده و این بزرگترین عامل خطر مرگ و ناتوانی مردم را کنترل خواهیم کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به برنامه ریزی های علمی صورت گرفته در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و همچنین تعیین چارچوب این بسیج ملی تصریح کرد: ساختار شورای راهبردی و ساختار اجرایی این بسیج ملی در ستاد وزارت متبوع بطور کامل تعیین شده است. نظری در ادامه هدف اصلی این بسیج را توانمندسازی مردم برای خودمراقبتی و مطالبه گری تعیین شده دانست و گفت: بدیهی است بار اصلی این بسیج ملی برعهده مراقبین سطح اول و مردم می باشد و وظیفه مهم مراقبت سطح اول و پاسخگویی به نیازهای مردم در این زمینه در روستاها بر عهده بهورزان و مراقبین سلامت روستایی و در شهرها بر عهده مراقبین سلامت در نظام ارائه خدمات سپرده شده است و البته پرستاران نیز به این گروه کمک خواهند نمود.

وی در پایان با اعلام اینکه تمام توان خود را برای هرچه پربارتر شدن این بسیج ملی بکار خواهیم گرفت، اذعان داشت: انتظار می‌رود تمامی دست اندرکاران برنامه ریزی های اجرایی خود را در اسرع وقت انجام داده و تمام توان و ظرفیت‌های خود را جهت اجرای این طرح به صورت کامل و یکپارچه در واحدهای تابعه و در شهرستانها به کار گیرند.