.Default.reDropDownBody { min-width: 60px; }
عنوان : دكتر نظری: اهمیت هر اقدامی به انضمام سلامت محور بودن آن، نقش مهمی در پیشگیری از برخی عوارض ایفا می كند
 ۷۷۶/۰۶/۱۸

به گزارش وب دا خوزستان، نشست هم اندیشی اجتماعی شدن سلامت با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید محسن شفیعی مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان و دکتر حسین زاده معاون سیاسی اجتماعی استانداری استان خوزستان، دکتر ایرج نظری رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز و جمعی از روسای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی استان به میزبانی معاونت اجتماعی دانشگاه در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر نظری ضمن خوش آمد به روسای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، حضور فعال مسئولین را نتیجه اهتمام و اهمیت قابل توجه به امر سلامت دانست و ضمن اشاره به مباحث مطرح شده گفت: مسائل متعددی در این زمینه های مختلف تاثیر گذارند و تا اندازه ای این موضوع جا افتاده است متاسفانه در کشور ما مدت‌ها بود که خیلی از فعالیت‌ها، گامها و کارها صورت گرفته است ولی زوایای مختلف آنها در نظر گرفته نشده است به عنوان مثال در توسعه صنعت و راه و همچنین در توسعه پتروشیمی، نفت و دیگر فعالیت ها پیشرفت بسیار و گام‌های موثری برداشته شده است ولی متاسفانه همه جوانب سنجیده نشده است.

نظری گفت: در منطقه وسیع جلگه خوزستان که منطقه بسیار عالی برای کشاورزی است، اقداماتی انجام داده شده است که محیط زیست را به خطر انداخته است، توسعه نفت و پتروشیمی با اثرات مختلف، عوارضی در سطح استان ایجاد شده است و این عوارض نیز زمینه ساز مشکلاتی در سطح زندگی روزانه مردم شده اند.

نظری در ادامه تصریح کرد: همه این موارد برای چرخاندن امور زندگی و ایجاد اشتغال، فعالیتهای روزمره لازم هستند اما در کنار همه این پیشرفت ها باید به مسائل پیرامون خود توجه بیشتری داشته باشیم، هنگامی که سدی زده می شود، باید از برکات تجمع آب استفاده کرده و برق لازم فراهم شود، آب ذخیره شده و دیگر استفاده های بهینه صورت گیرد ولی متاسفانه دقت نمی‌کنیم که سد تاسیس شده چه مسائلی در حاشیه آن ایجاد شده است و مردمی که نیت کمک و خدمت به آنها را داشتیم دچار مشکلات ناخواسته دیگری شده اند .

وی در بخش دیگری با اشاره به این موضوع که نقش درخت کونوکارپوس پذیرفته شده است ولی به عنوان یک موضوع تک عامل نیست در مشکلات تنفسی بوجود آمده و این مورد تک نقشی نیست در عین حال که این مورد در زیبایی بوجود آمده در سطح شهر نقش برجسته ای داشته است و فضا را تغییر داده است به گونه ای در بزرگراه های شهر سرسبزی شادابی مورد توجهی دیده می‌شود. ولی از طرف دیگر عارضه های ناشی از وجود این درخت اگر شناسایی و رفع نشوند در حوزه سلامت دچار مشکل می شویم و مسائل سلامت محور را تحت تاثیر قرار دهد. از این خوشبختانه استان خوزستان تمام این موارد را تجربه کرده است و از نزدیک با هر کسی که صحبت می‌شود، درک و فهم قابل قبولی برای همه موارد دارد.

نظری در ادامه تصریح کرد: صنایع مختلفی وجود دارد که اقدامات مناسبی انجام شده است هر کدام را بخواهیم مثال بزنیم پیرامون آن اتفاقی صورت گرفته که محیط زیست و سلامت جامعه در استان را تحت تأثیر قرار داده است علل مختلفی شاید در طول سالیان در استان وجود داشته که شاید توجه لازم به آن نشده است و مورد غفلت قرار گرفته است که در دولت دوم آقای روحانی این موضوع مورد توجه ویژه قرار گرفته و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان پیگیری کننده این موضوع بصورت جدی وارد این زمینه شد.

وی با اشاره به اهمیت مجمع سلامت استان اظهار داشت: مجامع ملی سلامت به دنبال آن در سطح شهرستان ها، دهستان ها و تا سطح خانواده این مسائل در حال پیگیری است افزود: اهمیت هر اقدامی به انضمام سلامت محور بودن آن در راستای مورد توجه بودن قرار می‌گیرد و این می‌تواند نقش بسیار موثری در پیشگیری از عوارضی که هر کدام از کارهای انجام شده میتواند در حوزه سلامت ایجاد کند.

در بخش دیگری از این نشست دکتر نظری گفت: خوشبختانه امروزه در جمع کسانی هستیم که تقریباً تمامی افرادی که این اقدامات حاصل فکر و برنامه ریزی ها و کار انهاست که دانشجویان توسط آنها آموزش می بینند و تمامی افرادی که فارغ التحصیل دانشگاهی و آموزش های عالی استان، مهندسانی که تربیت می کنید کسانی هستند که در آینده همین موارد نقش دارند در راه اندازی و شاید ساخت و سازهایی که در حیطه های مختلف اجتماعی صورت می گیرد بنابراین اگر از زمان تحصیل آنها این تعصب وجود داشته باشد که در کنار پیشرفت هایی که در نظر دارند ایجاد کنند به نقش سلامت و مسائل مرتبط با آن دقت ویژه‌ای نمایند، بی شک عوارض کمتری ایجاد می شود و هم اگر عارضه ای قرار باشد ایجاد شود، با آگاهی و اطلاع از وجود آن اقداماتی را پیش‌بینی نماییم که تا حد امکان از مشکلات آن کاسته شود.

وی ادامه داد: شاید یکی از بزرگترین نقش‌هایی که مراکز آموزش عالی ما می توانند داشته باشند، ایجاد تعصب دانش‌آموختگان ما با توجه ویژه به مسائل بخش سلامت است اگر همین یک نکته را در کنار دیگر آموزه های علمی که وظیفه ذاتی هر رشته است به آن‌ها داده شود قطعاً بسیاری از مسائل که در دنیا و به نوعی در استان ما وجود دارد، شاید در آینده کمتر دیده شوند.در مجموعه های دانشگاه ها و آموزش های عالی افرادی مشغول به تحصیل هستند و تربیت می‌شوند که اگر از ابتدا با نگاه ویژه و توجه خاص به معضلات ویژه آسیب رسان سلامت پیش بروند، شاید بتوان طرح هایی را در آینده ارائه دهند که امکان استخراج طرحهای تحقیقاتی و مطالعات و پایان نامه ها و اقدامات علمی بزرگی از آن ایجاد شود و راهکاری برای رفع و یا کاهش مشکلات موجود باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به موضوع مشکلات تنفسی ناشی از اولین بارش باران پاییزی که چندین بار بیان شده است و ارزش تکرار نیز دارد، اذعان داشت:  از سال ۹۲ پس اولین بارش باران پاییزی مشکلات تنفسی را شاهد بوده ایم که باید به دقت نگاه کرد. در حالت عادی مراجعات به بیمارستانهای آموزشی کم نیست در سال ۹۳ حدود ۲۰ هزار نفر بموجب مشکلات تنفسی در بازه زمانی یک هفته به بیمارستان مراجعه کردند که با این حجم مراجعان پاسخگویی مناسب مشکلاتی را برای این مجموعه ایجاد کرد.

اقدامات پیشگرانه ای در کنار اطلاع رسانی های مناسبی که صورت گرفت، بار مراجعات بیماران دارای مشکلات تنفسی در سال گذشته به بیمارستانهای آموزشی به طور قابل توجهی کاهش یافت با اجتماعی شدن سلامت و تلاش مردم در کنار مسئولین، نقش اجتماعی سازمانها و ارگانها جای دیگری در مسائل و رفع مشکلات سلامتی که پیرامون ما وجود دارد، بسیار چشمگیر و موثر می باشد .

دکتر نظری: اهمیت هر اقدامی به انضمام سلامت محور بودن آن، نقش مهمی در پیشگیری از برخی عوارض ایفا می کند