مدیر گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشگاه:
۸۰ درصد کودکان دارای دندان شیری پوسیده هستند

وی با بیان اینکه پوسیدگی دندان یکی از شایعترین بیماریهای عفونی دهان است، افزود: بیش از ۵۵ درصد افراد بالای ۶۵ سال در کشور ما در اثر عدم رسیدگی به دندانها دچار بیدندانی میشوند.
دکتر کاویانی اظهار داشت: سلامت دهان و دندان نه تنها در زیبایی اهمیت دارد بلکه در پیشگیری از بسیاری از بیماریها، افزایش اعتماد به نفس افراد و داشتن روابط بهتر در جامعه اثرگذار است.
متخصص دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی عنوان کرد: سه گروه اصلی در دندانپزشکی اجتماعی از اهمیت بسیاری برخوردارند که در میان آنها، کودکان اولین و مهمترین گروه هستند. دندانهای شیری در سلامت کودک، اعتماد به نفس و تغذیه او نقش مهمی دارند، این در حالی است که این دندانها کمتر مورد توجه قرار میگیرند.
دکتر کاویانی با اشاره به اینکه حدود ۸۰ درصد کودکان دارای دندان شیری پوسیده هستند، افزود: بسیاری از والدین نمیدانند دندان شماره ۶ که در شش سالگی رویش میکند، یک دندان دائمی است؛ بنابراین در بیش از ۸۰ درصد این کودکان، دندان ۶ که کلید دندانها در دهان است، معمولا به دلیل عدم رسیدگی، پوسیده میشود.
مدیر گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: وزارت بهداشت در این زمینه سه اقدام مهم را برای بهداشت دهان و دندان کودکان در دستور کار قرار داد که فلورایدتراپی در مدارس از جمله این اقدامات است. فلورایدتراپی ویژه دو دسته از کودکان ۳ تا ۵ سال و ۶ تا ۱۴ سال در مدارس و به صورت رایگان اجرا میشود.
وی افزود: زنگ مسواک در مدارس از دیگر اقدامات وزارت بهداشت است؛ در مدرسه بخشی به عنوان زنگ مسواک و بهداشت دهان و دندان در نظر گرفته شده است.
دکتر کاویانی ادامه داد: به جهت اهمیت توجه به دندان شش در سنین کودکی و لزوم آگاهسازی والدین و مربیان در خصوص اینکه کودکان در شش سالگی دارای یک دندان خطی یا عقبی دائمی هستند، جشن رویش دندان ۶ قرار است به زودی در دبستانها اجرا شود.
متخصص دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی به علت بروز مشکلات دهان و دندان در زنان باردار اشاره کرد و گفت: تغییرات هورمونی در خانمهای باردار باعث ایجاد مشکلات لثهای در آنها می شود. همچنین به علت شرایط خاص بارداری ممکن است این افراد تغذیه خوبی نداشته باشند و به دنبال آن بهداشت دهان هم رعایت نشود.
وی درباره زمان مراجعه خانمهای باردار به دندانپزشک توضیح داد: سه ماهه ابتدایی بارداری زمان بسیار خوبی برای انجام اقدامات دندانپزشکی است ولی انجام درمانهای اورژانسی در هر سه ماهه بارداری برای این افراد امکانپذیر است، چون درد کشیدن برای خانم باردار توصیه نمی شود.
مدیر گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اهواز درباره گروه سالمندان عنوان کرد: از مهمترین مشکلات در افراد سالمند، بهداشت استفاده از دندانهای مصنوعی است؛ چنانچه هنگام استفاده از دندان مصنوعی، بهداشت مناسب رعایت نشود، فرد دچار التهاب لثه و ایجاد زخم خواهد شد.
دکتر کاویانی اظهار داشت: افراد سالمند برای پیشگیری از بروز این عارضه باید هر شب دندان مصنوعی را از دهان خود خارج و تمیز کنند. چنانچه دچار زخم لثه شدند، لثههای خود را با آب نمک ولرم ماساژ دهند و اگر بعد از چند روز همچنان زخمها پابرجا بود به دندانپزشک مراجعه کنند.
وی در خصوص زمان و تعداد دفعات مسواک زدن در شبانهروز خاطرنشان کرد: روش مسواک زدن در بهداشت و سلامت دهان و دندان بسیار اهمیت دارد. افراد اگر به درستی و دو تا سه دقیقه در هر بار مسواک بزنند، روزانه دوبار در نوبتهای صبح و شب قبل از خواب و یک بار نخ دندان کشیدن مناسب است.
متخصص دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی گفت: حدود ۱۱ درصد از مردم جامعه نخ دندان استفاده میکنند اما بسیاری از مردم نمیدانند نخ دندان به تنهایی یک پروسه مجزا از مسواک زدن است؛ همه افراد علاوهبر مسواک زدن، باید یک بار در روز نخ دندان را قبل از خواب استفاده کنند تا پوسیدگیهای بین دندانها که بسیار شایع است، ایجاد نشود.
دکتر کاویانی درباره تفاوت مسواکهای برقی و معمولی اظهار داشت: استفاده از مسواکهای برقی برای سالمندان و کودکان بسیار پیشنهاد میشود ولی برای افراد دیگر که روش درست مسواک زدن را میدانند، مسواک دستی مناسب است.
وی در ادامه، مراجعه سالانه به دندانپزشک را برای همه افراد ضروری دانست و گفت: افراد باید هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنند و اگر فردی هر سال بیش از یک تا دو پوسیدگی جدید را تجربه کند، فرد پر خطر محسوب میشود و این افراد باید هر ۱۲ ماه به دندانپزشک مراجعه کنند و معاینه دقیق همراه با رادیوگرافی انجام دهند.
نظر دهید