یک متخصص بیماریهای عفونی نسبت به افزایش موارد مالاریا در سطح جهانی هشدار داد

وی گفت: مالاریا یک بیماری انگلی است که توسط انگلهای میکروسکوپی از خانواده پلاسمودیوم ایجاد میشود و عامل انتقال آن، پشههای خانواده آنوفل هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با استناد به گزارشهای سازمان جهانی بهداشت افزود: اگر چه از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ شاهد روند کاهشی ابتلا به این بیماری در دنیا بودهایم، اما در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل از آن، این روند معکوس و حدود ۲۵۰ میلیون مورد ابتلا و ۶۸۰ هزار مرگ به این سازمان گزارش شد.
این متخصص بیماریهای عفونی، علائم عمده بیماری مالاریا را تب، لرز، تعریق و ضعف شدید عنوان کرد و افزود: این علائم میتوانند به صورت دورهای ظاهر شوند، به طوری که یک روز بیمار علائم دارد و روز بعد بدون علامت است و سپس مجددا علائم بروز میکنند. در صورت شدت یافتن بیماری، احتمال درگیری مغزی به شکل تورم مغز، درگیری ریوی به صورت تورم ریه، نارسایی کلیه و کمخونی شدید وجود دارد.
دکتر موگهی گروههای پرخطر ابتلا به مالاریا را مادران باردار، کودکان و افراد مبتلا به بیماریهای نقص ایمنی معرفی کرد و اظهار داشت: در مادران باردار، ابتلا به این بیماری میتواند بسیار خطرناک بوده و منجر به عوارضی همچون سقط جنین، مردهزایی و زایمان زودرس شود. همچنین، کودکان و افراد با ضعف سیستم ایمنی نیز در معرض خطر تشدید علائم بیماری قرار دارند.
وی در خصوص درمان این بیماری گفت: داروهای موثر برای درمان مالاریا توسط پزشکان تجویز میشود، در اختیار مراکز بهداشت قرار دارد و به بیماران ارائه میشود. بیماران مبتلا میتوانند با مصرف مایعات فراوان، تغذیه با مواد حاوی ویتامین C مانند مرکبات و فلفل دلمهای و مواد دارای آهن نظیر گوشت قرمز و اسفناج، به بهبودی خود کمک کنند.
این متخصص بیماریهای عفونی در ادامه به ارائه توصیههای پیشگیرانه پرداخت و خاطرنشان کرد: به افرادی که قصد سفر به مناطق مالاریاخیز را دارند، توصیه میشود لباسهای پوشیده به تن کنند، شبها در فضاهای باز استراحت نکنند و از پشهبندهای آغشته به مواد دور کننده حشرات استفاده نمایند. همچنین، در صورت مشاهده علائم بیماری، باید سریعتر به نزدیکترین مرکز خدمات بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
وی با اشاره به وضعیت این بیماری در ایران گفت: در حال حاضر، مالاریا در ۸۵ کشور دنیا گزارش شده است که ایران نیز جزو این کشورهاست. در کشور ما، استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخشهایی از استان کرمان به عنوان مناطق با شیوع بالای این بیماری شناخته میشوند.
نظر دهید