• 1404/04/20 - 20:51
  • - تعداد بازدید: 49
  • - تعداد بازدیدکننده: 47
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان:

گوشت دام پس از ذبح باید حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد نگه‌داری شود

مهندس همایون امیری، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در گفت‌وگو با وب‌دا خوزستان، به‌مناسبت هفته آگاهی‌رسانی بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، با شعار "یک جهان، یک سلامت، یک آینده"، بر اهمیت پیشگیری و کنترل این بیماری‌ها تأکید کرد و گفت: بیماری‌های مشترک (زئونوزها) از چالش‌های مهم سلامت عمومی محسوب می‌شوند.
 
وی همکاری‌های بین‌بخشی و مشارکت مردمی برای ارتقای سواد سلامت جامعه را مهم دانست و اظهار داشت: این بیماری‌ها که به طور طبیعی از حیوانات مهره‌دار به انسان منتقل می‌شوند، بیش از ۲۰۰ نوع مختلف دارند و بخش قابل توجهی از بیماری‌های جدید و موجود در انسان را شامل می‌شوند؛ برخی از این بیماری‌ها مانند هاری، با واکسیناسیون و سایر روش‌ها به طور قطعی قابل پیشگیری هستند.
 
امیری در ادامه با اشاره به روز جهانی بیماری‌های مشترک انسان و حیوان که یادآور اولین واکسن هاری در سال ۱۸۸۵ است، خاطرنشان کرد: حدود ۶۰ درصد از بیماری‌های عفونی و تا ۷۵ درصد از بیماری‌های عفونی نوظهور، منشأ مشترک بین انسان و حیوان دارند، این بیماری‌ها نه تنها سلامت انسان و حیوان را به خطر می‌اندازند، بلکه پیامدهای اقتصادی و اجتماعی گسترده‌ای نیز دارند.
 
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان افزود: شیوع این بیماری‌ها اغلب در محل تلاقی انسان، حیوان و محیط زیست رخ می‌دهد و از طریق تماس مستقیم با حیوانات یا فرآورده‌های حیوانی، یا به طور غیرمستقیم از طریق وسایل آلوده و آلودگی محیطی منتقل می‌شوند.
 
وی راهکار کنترل بیماری‌های مشترک را در سلامت واحد دانست و توضیح داد: سلامت واحد رویکردی است که در آن بخش‌های مختلف مرتبط با سلامت انسان، محیط زیست، دام‌ها و حیات وحش برای دستیابی به نتایج بهتر در حوزه سلامت عمومی، با یکدیگر همکاری و ارتباط برقرار می‌کنند.
 
امیری این رویکرد را کلید مدیریت تهدیدات مشترک برای شیوع و همه‌گیری‌های آینده، در سطح مشترک انسان، حیوان و محیط زیست توصیف کرد‌ و گفت: عموم مردم می‌توانند با افزایش آگاهی و رعایت نکات بهداشتی در پیشگیری از این بیماری‌ها سهیم باشند.
 
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در ادامه، هاری و حیوان‌گزیدگی را به‌عنوان معضلی رو به افزایش در استان برشمرد و گفت: هر ساله با افزایش موارد حیوان‌گزیدگی در استان مواجه هستیم. به طوری‌که سال گذشته، بیش از ۲۱ هزار مورد حیوان‌گزیدگی در استان ثبت شد که عمده عامل آن سگ‌های بدون صاحب بوده است.
 
وی با بیان اینکه بیماری هاری یک بیماری ویروسی مرگبار است، افزود: ویروس از طریق بزاق حیوان هار به سیستم اعصاب مرکزی انسان حمله می‌کند و در صورت بروز علائم، منجر به فوت فرد گزیده شده می‌شود.
 
امیری با تأکید بر اهمیت مراجعه به‌موقع به مراکز درمانی اظهار داشت: در صورتی که فرد توسط حیوان هار گزیده شود و به‌موقع به واحدهای مراقبت پیشگیری از هاری و حیوان‌گزیدگی مراجعه و تحت درمان قرار گیرد، در ۹۹ درصد موارد از بروز بیماری هاری پیشگیری می‌شود. اما برخی از افراد دچار حیوان‌گزیدگی به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند، برخی دیر مراجعه می‌کنند‌ و یا تعداد نوبت‌های لازم برای دریافت واکسن (۳ نوبت) را تکمیل نمی‌کنند که در اینصورت با نتایج مرگباری مواجه می‌شوند.
 
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان خاطرنشان کرد: کلیه خدمات ارائه‌شده در واحدهای مراقبت پیشگیری از هاری و حیوان‌گزیدگی کاملاً رایگان است.
 
وی در ادامه، به بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو نیز اشاره کرد و آن را یک عفونت ویروسی و به شدت واگیردار دانست و هشدار داد: این بیماری عمدتا توسط کنه از حیوان به انسان منتقل می‌شود؛ این بیماری از طریق تماس با حیوان آلوده و به خصوص در هنگام ذبح و تماس با امحاء و احشاء آلوده آن، در صورتی که نکات بهداشتی رعایت نشود، به انسان منتقل می‌گردد.
 
امیری در خصوص توصیه‌های پیشگیرانه برای مصرف فرآورده‌های دامی، اظهار داشت: باید توجه داشته باشید که گوشت دام پس از ذبح باید حداقل ۲۴ ساعت و جگر ۴۸ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد نگهداری و سپس مصرف شوند.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 6527
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا

ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران