• 1404/02/06 - 19:44
  • - تعداد بازدید: 348
  • - تعداد بازدیدکننده: 227
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
تاثیر هنر بر سلامت روان:

هنر، جان و روان جامعه را طراوت می‌بخشد

یک روانپزشک در گفت‌وگو با وب‌دا خوزستان، درباره تاثیر هنر بر سلامت روان اظهار داشت: هنر می‌تواند به کاهش اضطراب، بهبود خلق و خو، افزایش خلاقیت، تسهیل یادگیری مهارت‌ها، تقویت ارتباطات اجتماعی و حتی آموزش مسائل بهداشتی و روش‌های درمانی یاری رساند.
 
دکتر علی نیک‌زاد، در این خصوص گفت: نگاهی به تاریخ تمدن‌ها نشان می‌دهد که چگونه آیین‌های شفابخش باستانی با نقاشی، نمایش و آواز پیوندی ناگسستنی داشته‌اند. امروزه نیز گالری‌های هنری، پلاتوهای تئاتر و سالن‌های کنسرت به پناهگاهی امن برای روان‌های خسته تبدیل شده‌اند. گویی قلم به دارو، نُت به مُسَکّن و حرکات موزون به جلسات مؤثر روان‌درمانی بدل گشته‌اند.
 
وی ادامه داد: تحقیقات علمی نوین نیز مهر تاییدی بر این باور دیرین زده‌اند و نشان می‌دهند که هنر نه تنها در زیباسازی زندگی نقش دارد، بلکه تاثیرات عمیقی بر سلامت فردی و اجتماعی بر جای می‌گذارد. در دنیای پرالتهاب امروز که اضطراب و افسردگی سایه‌ای سنگین افکنده‌اند، هنر از نقاشی و موسیقی گرفته تا تئاتر و ادبیات، همچون بارانی روح‌بخش در نسیم زندگی جاری می‌شود و بر جسم، جان و روان جامعه طراوت می‌بخشد.
 
دکتر نیک‌زاد اظهار داشت: همچنین از منظر علمی، انجام فعالیت‌های هنری نظیر نواختن موسیقی، نقاشی، اجرای تئاتر، آواز و سفالگری با کاهش هورمون‌های استرس مانند کورتیزول و افزایش هورمون‌های شادی‌آور همچون دوپامین، سروتونین و اندورفین، نقش بسزایی در کاهش سطح اضطراب و ارتقای روحیه ایفا می‌کند. از همین رو، شاخه‌های مختلف هنردرمانی سال‌هاست که در سراسر جهان در حال توسعه و خدمت‌رسانی به بهبود کیفیت سلامت روان انسان‌ها هستند.
 
این روانپزشک با بیان اینکه غیرکلامی بودن هنر، راهی منحصربه‌فرد برای بیان احساسات پیچیده بدون نیاز به واژه‌ها فراهم می‌آورد، تاکید کرد: تمرکز بر لحظه حال در فعالیت‌های هنری، نوعی ذهن‌آگاهی و مدیتیشن فعال محسوب می‌شود و دستاورد نسبتا فوری آن، مسیر پاداش مغز را فعال کرده و حس موفقیت و احساس رضایت را به ارمغان می‌آورد.
 
وی خاطرنشان کرد: هنر جایگزینی برای درمان‌های طبی نیست، اما به عنوان یک مکمل قدرتمند در بهبود سلامت روان افراد جامعه نقش بی‌بدیل ایفا می‌کند و امید است با گسترش آموزش هنر در سنین پایین‌تر از جمله مهدکودک‌ها، مدارس و همچنین دانشگاه‌ها و ترویج بیشتر روش‌های درمان از طریق هنر توسط متخصصان، شاهد ارتقای روزافزون سلامت روان در جامعه باشیم.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 5462
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران