• 1404/04/16 - 12:22
  • - تعداد بازدید: 22
  • - تعداد بازدیدکننده: 22
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مصرف داروی خود را به دیگران توصیه نکنید

به گزارش وب‌دا خوزستان به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی اهواز، دکتر مهرزاد ناطق‌زاده، رئیس اداره تحقیق و توسعه، آموزش مردمی و اطلاع‌رسانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز هشدار داد: چنانچه علائم بیماری یک فرد همانند بیماری شماست، هرگز داروی مصرفی خود را به وی توصیه نکنید و به توصیه اطرافیان، دوستان و آشنایان نیز دارو مصرف نکنید.
 
دکتر ناطق‌زاده در این باره توضیح داد: در تعیین نوع داروی مناسب برای هر فرد عوامل مختلفی مانند نوع بیماری، سن، جنس، وضعیت شغلی، مصرف سایر داروها، وجود بیماری‌های زمینه‌ای دیگر از جمله دیابت، فشارخون، نارسایی کلیه و غیره تاثیرگذار هستند و تنها پزشک می‌تواند نوع داروی مناسب برای بیماری را تعیین کند.
 
وی ادامه داد: داروهای تجویز شده توسط پزشک را طبق دستور پزشک و یا داروساز خود مصرف کرده و از افزایش و یا کاهش مقدار توصیه شده و یا قطع داروی مصرفی بدون مشورت با آن‌ها خودداری نمایید.
 
رئیس اداره تحقیق و توسعه، آموزش مردمی و اطلاع‌رسانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه اغلب بیماری‌ها دارای یک دوره مشخص درمان هستند و برای بهبودی کامل باید مصرف داروها تا پایان دوره مورد نظر ادامه یابد، گفت: بیماران از مصرف خودسرانه هرگونه دارو در زمان بیماری پرهیز کنند؛ اگرچه گاهی مصرف دارو به طور موقت موجب بهبودی می‌شود اما ممکن است بیماری در زمان‌های بعدی با شدت و عوارض خطرناک‌تری بروز کند.
 
دکتر ناطق‌زاده توصیه کرد: اگر هنگام استفاده از دارو دچار مشکل شدید، بلافاصله موضوع را با پزشک معالج خود در میان بگذارید و اگر نحوه مصرف داروی خود را کامل فرا نگرفته‌اید، از دکتر داروساز خود درخواست نمایید یک بار دیگر روش و مقدار مصرف دارو را برای شما توضیح دهد.
 
وی اظهار داشت: برخی از افراد سودجو و فرصت‌طلب با استفاده از تبلیغات، عموم مردم و به ویژه جوانان، بانوان و ورزشکاران را به استفاده از برخی داروها و اقلام بهداشتی تشویق می‌کنند، این در حالی است که بسیاری از این تبلیغات غیر معتبر گاهی باعث عوارض جدی می‌شود. بسیاری از تبلیغات دارویی در فضای مجازی و ماهواره، جنبه تجاری داشته و قابل اعتماد نیستند.
 
رئیس اداره تحقیق و توسعه، آموزش مردمی و اطلاع‌رسانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در خصوص مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌ها گفت: مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌ها در درازمدت می‌تواند موجب بروز عوارض ناخواسته در مصرف کنندگان شود؛ برای هریک از ویتامین‌ها و داروهای تقویتی حداکثر میزان مصرف در روز وجود دارد که باید رعایت گردد.
 
این کارشناس دارویی با تاکید بر اینکه مصرف بیش از حد مقدار مجاز روزانه برخی ویتامین‌ها منجر به بروز عوارض دارویی می‌شود، افزود: داروخانه‌های معتبر، تنها مراکز مجاز فروش مکمل‌های غذایی و دارویی می‌باشند، بنابراین از خرید مکمل‌های غیر مجاز و تقلبی خودداری کنید.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 6488
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا

ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران