• 1404/01/25 - 17:22
  • - تعداد بازدید: 34
  • - تعداد بازدیدکننده: 34
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مزایای شگفت‌انگیز شیر مادر؛ از کاهش مرگ‌ومیر تا پیشگیری از آلرژی

به گزارش وب‌دا خوزستان به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی اهواز، دکتر حسین کاملی، کارشناس اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه ارتقای شاخص تغذیه با شیر مادر سالانه جان بیش از یک میلیون نفر را در جهان نجات می‌دهد، اظهار کرد: کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، چربی‌های پرخطر و کنترل وزن مادر و نوزاد از جمله فواید تغذیه با شیر مادر است.
 
وی افزود: تغذیه با شیر مادر، سالانه صرفه‌جویی مبالغ هنگفتی را برای دولت‌ها و خانواده‌ها به دنبال دارد؛ از ۲۰ هزار مرگ مادر بر اثر سرطان پستان جلوگیری می‌کند و بروز دیابت نوع دو را نیز تا ۳۵ درصد کاهش می‌دهد. به همین دلیل سازمان‌های بهداشتی جهانی، ترویج تغذیه با شیر مادر را به عنوان سرمایه‌گذاری در سلامت انسان‌ها و عاملی مهم در توسعه پایدار معرفی می‌کنند.
 
دکتر کاملی عنوان کرد: افزایش ضریب هوشی نوزادان، ایجاد ارتباط عاطفی قوی بین مادر و نوزاد و تکامل شخصیت روانی-اجتماعی کودک از دیگر مزایای این نوع تغذیه می‌باشد.کارشناس اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: شیر مادر حاوی آنتی‌بادی‌هایی است که از مادر به نوزاد منتقل شده و سیستم ایمنی نوزاد را تقویت و از او در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کند.
 
وی ادامه داد: تغذیه با شیر مادر از طریق حذف پروتئین‌های غیرانسانی موجود در شیر خشک و همچنین جذب آنتی‌ژن از لوله گوارش و تولید آنتی‌بادی ترشحی در شیر مادر، در پیشگیری از آلرژی نوزادان نقش موثری دارد.
 
دکتر کاملی درباره مصرف شیرخشک، عنوان کرد: شیرهای رژیمی و خاص، توسط پزشکان متخصص برای نوزادان با مشکلات گوارشی یا بیماری‌های خاص تجویز می‌شوند اما شیرخشک‌ها عموماً مزیت خاصی نسبت به هم ندارند و می‌توان شیر خشک‌ها با نشان تجاری مختلف را به صورت جایگزین استفاده کرد.
 
این کارشناس به مادران توصیه کرد: مادران بعد از شش ماهگی و به ویژه بعد از یک سالگی می‌توانند با شروع غذای کمکی، مصرف شیر خشک را به میزان زیادی کاهش دهند.
 
وی احتمال انتقال عفونت از طریق وسایل آماده‌سازی شیر خشک و سیستم لوله‌کشی آلوده را از معایب مهم تغذیه با شیر خشک دانست و یادآور شد: برخی مطالعات نشان داده‌اند که شیشه ‌شیرهای پلاستیکی حاوی مواد شیمیایی هستند که ممکن است هنگام گرم شدن یا افزودن آب گرم، به شیر خشک نفوذ کنند.
 
دکتر کاملی خاطرنشان کرد: شیر خشک به دلیل وجود عناصر مختلف، ممکن است در دستگاه گوارش نوزاد مشکل ایجاد کند و هضم آن دشوار باشد. همچنین، به دلیل داشتن قند مصنوعی زیاد، سبب اضافه وزن، چاقی و افزایش خطر ابتلا به دیابت در کودکان می‌شود.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 5208
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران