روز جهانی مبارزه با سل؛ تلاشی برای پایان دادن به یک قاتل خاموش

به گزارش وبدا خوزستان، دکتر شکرالله سلمانزاده، متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در آستانه روز جهانی سل، گفت: هر ساله در تاریخ ۲۴ مارس (۴ فروردین ۱۴۰۴)، روز جهانی سل به منظور افزایش آگاهی عمومی در مورد این بیماری عفونی و تلاش برای ریشهکن کردن آن، گرامی داشته میشود.
دکتر سلمانزاده افزود: بیماری سل، که از قدیمیترین بیماریهای شناخته شده برای بشر است، همچنان به عنوان یکی از مرگبارترین بیماریهای عفونی در جهان شناخته میشود.
وی ادامه داد: با وجود پیشرفتهای پزشکی و درمانی، علیرغم اینکه بیماری سل قابل درمان است، اما متاسفانه این بیماری، همچنان جان میلیونها نفر را در سراسر جهان میگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ادامه اظهار داشت: بر اساس آمارها، هر ۱۰ ثانیه یک نفر به این بیماری مبتلا میشود و هر ۲۰ ثانیه یک نفر جان خود را از دست میدهد. این بدان معناست که سالانه حدود ۱.۵ میلیون نفر در اثر سل، جان خود را از دست میدهند.
دکتر سلمانزاده، تشخیص زودهنگام و آغاز سریع درمان را کلید اصلی مبارزه با این بیماری دانست و افزود: متأسفانه، عدم آگاهی کافی و دسترسی محدود به خدمات بهداشتی در برخی مناطق، منجر به تأخیر در تشخیص و درمان میشود.
وی با اشاره به شعار روز جهانی سل گفت: شعار روز جهانی سل در سال ۲۰۲۵، "بله، ما میتوانیم به سل پایان دهیم!" تعیین شده که تأکیدی بر تعهد جهانی برای ریشهکن کردن این بیماری است. این شعار، مردم و مسئولین بهداشتی و سران کشورها را به سرمایهگذاری بیشتر و اقدامات مؤثرتر در این زمینه دعوت میکند.
دکتر سلمانزاده در پایان خاطرنشان کرد: امید است با تلاشهای مشترک در سطح ملی و بینالمللی، شاهد ریشهکن شدن بیماری سل در ایران و سراسر جهان باشیم.
نظر دهید