• 1404/09/24 - 16:27
  • - تعداد بازدید: 50
  • - تعداد بازدیدکننده: 42
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اولین کارگاه آموزشی سکته‌های حاد مغزی در دانشگاه شهیدچمران اهواز برگزار شد

به گزارش وب‌دا خوزستان، اولین کارگاه آموزشی سکته‌های حاد مغزی به همت مرکز بهداشت و درمان دانشگاه شهید چمران اهواز و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز، به دو صورت حضوری و مجازی و با هدف ارتقای سطح آگاهی دانشگاهیان، اعم از دانشجویان، مدیران، کارشناسان مراکز مشاوره و بهداشت سراسر کشور، در سالن حوزه ریاست دانشگاه چمران اهواز برگزار شد.

 

در این کارگاه، دکتر شهرام رفیع، فلوشیپ سکته مغزی (استروک) دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: از زمان وقوع سکته‌ی مغزی، هر دقیقه برای بیمار حیاتی است و لازم است به هر نحوی آگاهی عمومی برای مواجهه با سکته‌های مغزی افزایش داده شود.

 

وی ادامه داد: زمان طلایی درمان و پیشگیری از آسیب‌های جدی سکته‌های مغزی، تا حدود ۴/۵ ساعت است اما بهترین نتایج درمان در طول یک ساعت اول پس از آغاز علایم در بیمار است و هرچه شروع مداوا سریعتر انجام شود، شانس نجات بیشتر می‌شود.

 

دکتر رفیع افزود: هر فردی در صورت مشاهده علائمی همچون ضعف یا فلج شدن یک نیمه‌ی بدن، اختلال در تکلم و غیرقرینگی صورت در خود یا اطرافیان، لازم است فوراً با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرد.

 

وی تصریح کرد: در شهر اهواز، بیمارستان گلستان به‌عنوان مرکز جامع مراقبت و درمان بیماران سکته حاد مغزی است ولی تمهیداتی اندیشیده شده که این امکان در بیمارستان‌های دیگر هم ایجاد شود.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: فشار خون بالا (با دارو به راحتی قابل درمان است)، دیابت، چربی خون بالا، مصرف دخانیات و الکل، بیماری‌های قلبی، مصرف قرص‌های ضد بارداری به‌ویژه در زنان بالای ۳۵ سال، استرس، چاقی و کم‌تحرکی و عدم مصرف کافی سبزیجات و میوه از عوامل خطرزای ابتلا به سکته‌ی مغزی هستند که با تغییر در سبک زندگی و رعایت موارد لازم، می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد.

 

وی گفت: توانبخشی‌ بیماران بعد از بروز سکته‌های مغزی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و درصورتی که این کار به‌صورت تیمی انجام شود و اگر اقداماتی همچون فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، بلع‌درمانی و شناخت‌درمانی برای بیمار سریع و به موازات هم و هماهنگ انجام شود، شانس کاهش ناتوانی‌ها بیشتر خواهد بود.

 

در ادامه کارگاه نیز، دکتر جواد شریعتی، مسئول توسعه تشخیص و درمان سکته‌های مغزی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: سالانه از هر ۱۰۰ هزار نفر در کشور، ۱۵۰ نفر دچار سکته مغزی می‌شوند و از این آمار ۸ هزار سکته مغزی در استان خوزستان رخ می‌دهد که این بیماری را به یکی از اصلی‌ترین عوامل مرگ و میر و ناتوانی بدل کرده است.  

 

دکتر شریعتی ضمن بیان اهمیت، همه‌گیری، سبب‌شناسی و عوامل خطر سکته‌های مغزی، به بیان مطالبی در خصوص فرآیند ارجاع، درمان و بازتوانی اینگونه بیماران پرداخت.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 9404
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

همه برای ایران جوان

همه برای ایران جوان

اورژانس 115

اورژانس 115

هفتادمین سالگرد احیای دانشگاه جندی شاپور

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

پویش ها و کمپین های سلامت

پویش ها و کمپین های سلامت

سامانه پارک علمی و فناوری سلامت

سامانه پارک علمی و فناوری سلامت

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری