• 1405/01/09 - 23:54
  • - تعداد بازدید: 49
  • - تعداد بازدیدکننده: 40
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رئیس مرکز بهداشت استان تشریح کرد:

اقدامات معاونت بهداشت دانشگاه در ۳۰ روز اخیر جنگ/ ارائه بی‌وقفه خدمات بهداشتی

دکتر مهرداد شریفی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و رئیس مرکز بهداشت استان، در گفت‌وگو با وب‌دا خوزستان، با تشریح استقامت نیروهای بهداشتی در گستره وسیع خوزستان، تأکید کرد: ارائه خدمات جامع سلامت از نخستین روزهای جنگ رمضان تاکنون، بدون وقفه و با دقتی مضاعف توسط نیروهای بهداشتی همچنان در حال انجام است.

 

دکتر شریفی در این باره اظهار داشت: معاونت بهداشت در جنگ رمضان مجموعه‌ای گسترده از اقدامات پیشگیرانه، مراقبتی و کنترلی را در حوزه‌های مختلف سلامت به اجرا گذاشت که در این مدت، ۴۷ هزار کودک تحت واکسیناسیون قرار گرفتند و همزمان نیز، نظارت مستمر بر زنجیره سرد و سلامت واکسن‌ها با ۱۲۱۸ نوبت پایش ادامه یافت تا روند ایمن‌سازی در بالاترین سطح پایداری و کیفیت حفظ شود.

 

وی افزود: در حوزه بیماری‌های واگیر، اقدامات معاونت دانشگاه با هدف کنترل شرایط اپیدمیولوژیک و پیشگیری از بروز طغیان بیماری‌ها دنبال شد و طی این مدت، بیش از ۲۲۰۰ دورکننده حشرات ناقل بیماری و پشه‌بند در واحدهای عملیاتی توزیع شد و مراقبت حشره‌شناسی آئدس‌های مهاجم در ۳۲ نوبت انجام شد. همچنین مراقبت سندرمیک بیماری‌های واگیر با شناسایی و پایش ۲۱۱۵ سندرم در دستور کار قرار گرفت و در کنار آن نیز ۱۶۴۲ نمونه از بیماران مشکوک به بیماری‌های واگیر در کشیک‌های آزمایشگاه بهداشتی بررسی گردید.

 

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان خاطرنشان کرد: در همین بازه زمانی، واکسیناسیون و سرم‌تراپی ۱۲۳۰ مورد جدید حیوان‌گزیدگی نیز انجام شد و تداوم درمان بیماران تحت پوشش، از جمله ۵۹۲ بیمار مبتلا به اچ‌آی‌وی و ۶۵۹ نفر مبتلا به بیماری سل، بدون وقفه ادامه یافت.

 

دکتر شریفی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه بیماری‌های غیرواگیر گفت: برنامه‌های غربالگری و مراقبت با رویکرد شناسایی زودهنگام و پیگیری مستمر بیماران دنبال شد. بر این اساس، ۵۴۸۳ نوزاد از نظر هیپوتیروئیدی و فنیل‌کتونوری و ۲۰۳۸ نوزاد از نظر بیماری‌های متابولیک ارثی غربالگری شدند.

 

وی ادامه داد: همچنین خدمات مرتبط با بیماری تالاسمی، سیکل‌سل و ژنتیک اجتماعی در این شرایط تداوم یافت و غربالگری سلامت شنوایی و گوش نوزادان نیز در واحدهای تخصصی مربوطه ادامه پیدا کرد. در این حوزه، خطرسنجی ۱۶ هزار و ۷۴۵ نفر از افراد ۳۰ سال و بالاتر انجام شد و ۱۹ هزار و ۶ بیمار مبتلا به دیابت و ۳۳ هزار و ۳۴۴ بیمار مبتلا به فشار خون نیز تحت پیگیری و مراقبت قرار گرفتند.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: در جنگ رمضان، خدمات بهداشتی در حوزه سلامت خانواده نیز بدون وقفه ادامه یافت و مراقبت‌های مستمر برای گروه‌های پرخطر و آسیب‌پذیر با دقت پیگیری شد. در این مدت، مراقبت‌های دوران بارداری برای ۹۰۶۳ مادر باردار پرخطر انجام شد و ۱۲۲۹ مادر دارای شرایط ویژه، ۱۱۲ نوزاد پرخطر ثبت شده در سامانه سبحان و ۴۳۶ کودک پرخطر زیر پنج سال ثبت شده در سامانه MCMC تحت پایش قرار گرفتند.

 

دکتر شریفی افزود: همچنین در این مدت، مراقبت‌های دوران نوزادی برای ۳۸۸۲ نوزاد انجام شد و ۲۲۷ نوزاد نیازمند غربالگری رتینوپاتی نیز پیگیری شدند. در ادامه این اقدامات، ۸۹۱۰ میانسال در قالب مراقبت ویژه، تحت مشاوره و پیگیری وضعیت سلامت قرار گرفتند و برای سالمندان مراکز نگهداری و افراد تحت مراقبت نیز مگادوز مکمل ویتامین D و قرص کلسیم ۵۰۰۰ توزیع شد.

 

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان به اقدامات بهداشتی در حوزه سلامت روان در جنگ رمضان اشاره کرد و گفت: در این حوزه، خدمات مشاوره و مداخلات روانشناختی در شرایط بحران با هدف کاهش اضطراب، ارتقای تاب‌آوری و حمایت از گروه‌های مختلف جمعیتی گسترش یافت. در این راستا، خطوط ۰۶۱۳۳۱۱۳۰۰۰ و ۴۰۳۰ برای ارائه مشاوره روانشناسی به جمعیت عمومی در گروه‌های سنی مختلف اختصاص یافت و خدمات لازم بر اساس پروتکل‌های استاندارد شده روانشناختی با موضوعاتی همچون مدیریت استرس، ارتقای تاب‌آوری و حفظ سلامت روان کودکان، مادران باردار و سالمندان ارائه گردید.

 

وی ادامه داد: همچنین دو برنامه تلویزیونی با عنوان «ملت بیدارتر» با محوریت «مدیریت استرس و اضطراب در شرایط بحران» و «توصیه‌های بهداشتی در وضعیت اضطراری با تاکید بر سواد سلامت و خودمراقبتی» تولید و پخش شد. در همین حوزه، خدمات روانشناختی به افراد مبتلا به اختلالات PTSD، ASD، افسردگی و اختلالات اضطرابی ارائه شد و در مجموع، ۶۹۷۵ نفر از جمعیت تحت تأثیر حادثه به‌صورت اولیه غربالگری شدند که برای ۱۵۹ نفر نیز مداخلات روانشناختی با مشارکت ۹۰ کارشناس بهداشت روان انجام گرفت.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطرنشان کرد: مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد نیز در این مدت با اجرای برنامه‌های آموزشی و غربالگری هدفمند فعال بوده است. بر این اساس، دو کارگاه برخط آموزشی با موضوع تاب‌آوری در جنگ و حمایت‌های روانی _ اجتماعی در بحران‌ها برای کارکنان دانشگاه، مدیران اجرایی و سایر مخاطبان برگزار شد. همچنین بیش از ۷۰۹۷ نفر از جمعیت تحت اثر حوادث اخیر غربالگری شدند و ۱۵۹ مورد دارای اختلالات روانپزشکی ناشی از این حوادث نیز شناسایی و برای دریافت خدمات تخصصی هدایت شدند.

 

دکتر شریفی گفت: در حوزه سلامت محیط نیز، اقدامات کنترلی و نظارتی با هدف تأمین ایمنی مواد غذایی و آب آشامیدنی ادامه یافت. طی این مدت، ۲۱ هزار و ۱۵ نوبت از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی بازدید شد و ۳۳ هزار و ۵۹۵ بار سنجش پرتابل سطوح و مواد غذایی انجام گرفت.

 

وی افزود: همچنین از ۴۴۳ نمونه ماده غذایی نمونه‌برداری به عمل آمد و ۲۸ تن مواد غذایی غیرقابل استفاده از چرخه مصرف انسانی خارج شد. در بخش آب آشامیدنی نیز ۲۶ هزار و ۳۷۰ نوبت کلرسنجی، ۳۷۵۷ نوبت نمونه‌برداری، ۲۵ هزار و ۷۴۹ بار سنجش کدورت و ۲۰۰۳ نوبت بازدید از سامانه‌های آبرسانی انجام شد. در ادامه نیز، ۲۴۷ مرکز و واحد متخلف به مراجع قضایی معرفی و ۸۶ مرکز نیز پلمب یا تعطیل گردید.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 10514
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

همه برای ایران جوان

همه برای ایران جوان

اورژانس 115

اورژانس 115

هفتادمین سالگرد احیای دانشگاه جندی شاپور

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

پویش ها و کمپین های سلامت

پویش ها و کمپین های سلامت

سامانه پارک علمی و فناوری سلامت

سامانه پارک علمی و فناوری سلامت

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری