• 1404/01/01 - 14:41
  • - تعداد بازدید: 74
  • - تعداد بازدیدکننده: 73
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
هشدار در آستانه روز جهانی آب؛

آب آلوده، تهدیدی جدی برای سلامت انسان 

به گزارش وب‌دا خوزستان، همایون امیری، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان در آستانه روز جهانی آب، با ابراز نگرانی نسبت به آلودگی منابع آبی، گفت: این مایه حیات به دلیل عوامل مختلفی از جمله ورود ویروس‌ها، باکتری‌ها و انگل‌ها، به شدت در معرض آلودگی قرار دارد و این آلودگی، سلامت عمومی را به طور جدی تهدید می‌کند.

وی افزود: بیماری‌های منتقله از طریق آب آلوده، به ویژه در فصول گرم سال، شیوع بیشتری پیدا می‌کنند. این بیماری‌ها از طریق نوشیدن آب آلوده، شستشوی میوه‌ها و سبزیجات با آب آلوده و حتی استحمام در آب آلوده به انسان منتقل می‌شوند و می‌توانند عوارض جبران‌ناپذیری به دنبال داشته باشند.

امیری با اشاره به تاثیر کمبود آب در بروز بیماری‌ها، تصریح کرد: عدم دسترسی به آب کافی، مانعی برای رعایت بهداشت فردی و بهداشت مواد غذایی است و می‌تواند تاثیر مهمی در بروز بیماری‌ها داشته باشد. بسیاری از افراد به دلیل کمبود آب، مجبور به استفاده از منابع آلوده هستند که این امر، سلامت آن‌ها را به خطر می‌اندازد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان با تأکید بر اهمیت پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب، اظهارداشت: توصیه می‌شود، همواره از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی استفاده شود و در صورت نیاز به استفاده از یخ، حتماً از یخ بهداشتی استفاده شود.

وی ادامه داد: از آب‌های موجود در پارک‌ها که برای آبیاری فضای سبز استفاده می‌شوند، برای آشامیدن استفاده نشود. این آب‌ها معمولاً آلوده هستند و می‌توانند باعث بروز بیماری‌های گوارشی شوند.

امیری گفت: از شنا کردن در آب‌های آلوده مانند آب‌انبارها، جوی‌ها و نهرها خودداری کنید، این آب‌ها می‌توانند حاوی عوامل بیماری‌زا باشند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان توصیه کرد: بهداشت دست‌ها را به طور مرتب رعایت کرده و حتما دست ها را بصورت مستمر با آب و صابون بشویید. این کار، از انتقال بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند.

امیری با هشدار نسبت به علائم خطرناک بیماری‌های منتقله از آب، گفت: در صورت بروز اسهال، به ویژه در گروه‌های پرخطر مانند کودکان زیر ۵ سال و سالمندان، ضمن جبران آب و املاح از دست رفته، به سرعت به پزشک مراجعه کنید.

 وی افزود: اگر با مراجعه به پزشک و شروع دوره درمان، همچنان علائمی مانند افزایش مکرر مدفوع آبکی، ناتوانی در خوردن و آشامیدن، تشنگی بسیار زیاد، استفراغ‌های مکرر، مشاهده خون در مدفوع و کاهش سطح هوشیاری در بیمار مشاهده شد، بار دیگر به پزشک مراجعه کنید.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به بیماری‌های منتقله از آب، تاکید کرد: با رعایت نکات بهداشتی و استفاده از آب سالم، می‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌های منتقله از آب پیشگیری کرد و سلامتی خود و خانواده را تضمین نمود.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 4939
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران