• 1404/05/23 - 22:59
  • - تعداد بازدید: 86
  • - تعداد بازدیدکننده: 81
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون بهداشت دانشگاه خبر داد:

۱۰ هزار بازدید بهداشتی و معدوم‌سازی ۵ هزار کیلوگرم غذای ناسالم در چذابه

به گزارش وب‌دا خوزستان، دکتر مهرداد شریفی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و رئیس مرکز بهداشت استان گفت: از آغاز فعالیت‌های بهداشتی این دانشگاه در مرز چذابه تاکنون هیچ موردی از بیماری‌های منتقله از آب و غذا مشاهده نشده است.

 

وی با تأکید بر اهمیت بهداشت محیط و مبارزه با بیماری‌ها، اظهار داشت: بیش از ۲۰۰ کارشناس بهداشت محیط به‌صورت شبانه‌روزی و در سه شیفت، بر اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی و کیفیت آب آشامیدنی در شهرک مواکب و پایانه مرزی چذابه نظارت مستمر داشته‌اند. هدف اصلی این فعالیت‌ها پیشگیری از بیماری‌هاست و تمام تلاش‌ها برای تضمین سلامتی زائران اربعین حسینی (ع) به کار گرفته شده است.

 

دکتر شریفی در این خصوص توصیح داد: این کارشناسان با اولویت شناسایی ۱۵ بیماری واگیر، در نظام مراقبت سندرومیک، تاکنون بیش از ۱۶۰ هزار نفر از زائران بازگشته از عراق را غربالگری کرده‌اند که در این غربالگری‌ها حدود ۵۰۰ بیمار شناسایی شده است و پس از انجام نمونه‌برداری‌ها و مراقبت‌های لازم، در صورت سلامتی کامل می‌توانند در اجتماع حاضر شوند.

 

وی با اشاره به بازرسی‌های گسترده در ایام اربعین، عنوان کرد: کارشناسان مرکز بهداشت استان تاکنون بیش از ۱۰ هزار بازدید بهداشتی از موکب‌ها و اماکن بین‌راهی انجام داده‌اند. در این بازرسی‌ها، کنترل کیفی مواد غذایی از مرحله پخت تا توزیع در دستور کار قرار دارد و تاکنون حدود ۴ تا ۵ هزار کیلوگرم مواد غذایی غیرقابل استفاده و غیر بهداشتی شناسایی شده که با همکاری عتبات و سایر دستگاه‌ها، معدوم گردیده است.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ادامه به سایر اقدامات صورت‌گرفته در این ایام اشاره کرد و افزود: همچنین تاکنون ۵۰۰ نمونه میکروبی از آب آشامیدنی تهیه شده و برای اولین بار در سال جاری، تمام یخ‌های توزیع‌شده در چذابه به‌صورت لفافه‌دار و کاملاً بهداشتی ارائه شده‌اند.

 

دکتر شریفی ادامه داد: برای اولین بار با همکاری کارشناسان دامپزشکی، دژبان بهداشتی در ورودی موکب‌ها مستقر شد تا از ورود و استفاده از گوشت‌های غیربهداشتی و درنتیجه شیوع بیماری‌های مشترک بین دام و انسان جلوگیری شود.

 

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان با اشاره به همکاری اداره آب و فاضلاب استان در جهت تامین آب‌های آشامیدنی سالم، تصریح کرد: در همین راستا، دژبان آب و فاضلاب نیز در کنار کارشناسان بهداشت مستقر شده‌اند تا از ورود تانکرهای آب بدون برچسب معتبر به موکب‌ها جلوگیری کنند. به همین منظور، تاکنون ۸ هزار مورد کلرسنجی آب نیز انجام شده است.

 

دکتر شریفی در توصیه‌های بهداشتی به زائران پس از بازگشت از کشور عراق، یادآور شد: تمام کارشناسان مرکز بهداشت استان تا پنج روز پس از اربعین در مرز چذابه مستقر هستند و زائرانی که هرگونه علائم تنفسی (مانند تب) یا گوارشی دارند، حتماً به کارشناسان بهداشت مستقر در مرز مراجعه و تست‌های لازم را انجام دهند.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز همچنین با تاکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی پس از بازگشت از سفر، گفت: در صورت مشاهده علائم بیماری، پیش از قرار گرفتن در جمع‌های خاتوادگی و دوستان، حتماً از ماسک استفاده کنند و حداقل ۴ تا ۵ روز در منزل بمانند و خودمراقبتی انجام دهند. همچنین از دست دادن، روبوسی کردن و ارتباط با مادران باردار، کودکان، سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای خودداری کنند.

 

دکتر شریفی اظهار داشت: تاکنون بیش از هزار واحد بهداشتی در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز آماده ارائه خدمات به مردم و زائران هستند و هم استانی های عزیز می‌توانند در صورت نیاز، برای دریافت راهنمایی‌های لازم با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 6978
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا

ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

همه برای ایران جوان

همه برای ایران جوان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت