• 1404/04/11 - 14:04
  • - تعداد بازدید: 23
  • - تعداد بازدیدکننده: 23
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
هشدار درباره افزایش عفونت‌های گوارشی در تابستان؛

ضرورت رعایت بهداشت فردی در سفرها و اماکن عمومی

به گزارش وب‌دا خوزستان، دکتر اباذر پارسی، فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به عوامل افزایش عفونت‌های گوارشی در تابستان، گفت: استفاده از استخرها، سرویس‌های بهداشتی عمومی، مسافرت‌های جاده‌ای، اقامت در هتل‌ها و مسافرخانه‌های شلوغ و عدم رعایت بهداشت فردی، احتمال ابتلا به این عفونت ها را چند برابر افزایش می‌دهد.
 
دکتر پارسی اظهار داشت: در حالی که معمولاً انتظار می‌رود در روزهای گرم سال، عفونت‌های باکتریایی شایع‌تر باشند، اما به دلیل افزایش سفرها، استفاده گسترده از اماکن عمومی مانند استخرها و تسریع در انتقال ویروس‌ها در گرما، عفونت‌های ویروسی دستگاه گوارش نیز به‌طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.
 
وی افزود: شایع‌ترین ویروس‌هایی که منجر به بروز بیماری‌های گوارشی می‌شوند، آدنوویروس‌ها و روتاویروس‌ها هستند. اگرچه این ویروس‌ها اغلب در فصول سرد شیوع دارند، اما در تابستان نیز با درگیری معده، روده کوچک و بزرگ، علائمی مانند تهوع، استفراغ، تب، اسهال، بی‌حالی، ضعف و بدن‌درد ایجاد می‌کنند که ممکن است زندگی روزمره فرد را برای چند روز مختل کند.
 
فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی خاطرنشان کرد: ویروس‌ها با تاثیر بر لایه مخاطی دستگاه گوارش، موجب آسیب به لایه‌های دفاعی بدن و در نتیجه از دست رفتن آب بدن می‌شوند. این فرآیند می‌تواند مرکز تنظیم دمای بدن را نیز تحت تاثیر قرار داده و منجر به بروز تب و بدن درد شود. در برخی موارد کم‌آبی شدید می‌تواند موجب بروز عوارض کلیوی نیز گردد.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه تمام افراد ممکن است به این عفونت‌ها مبتلا شوند، اظهارداشت: کودکان زیر دو سال، سالمندان بالای ۶۵ سال، بیماران دارای نقص ایمنی مانند افراد دیالیزی، بیماران مبتلا به دیابت، بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی، افرادی که پیوند کبد یا کلیه داشته‌اند و کودکان در مهدکودک‌ها از جمله گروه‌هایی هستند که بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت‌های ویروسی گوارشی قرار دارند.
 
دکتر پارسی گفت: با توجه افزایش سفرها در فصل تابستان، رعایت نکاتی مانند شست‌وشوی مکرر دست‌ها، جوشاندن کنسروها پیش از مصرف و همچنین پرهیز از تهیه گوشت و فرآورده‌های خام از مراکز فاقد مجوز بهداشتی بین راهی بسیار ضروری است.
 
وی ادامه داد: در بیماران دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های التهابی روده، احتمال ابتلا به عفونت‌های ویروسی و باکتریایی بیشتر است و توصیه می‌شود پیش از سفر به مناطق آلوده یا شلوغ، حتما با پزشک معالج خود مشورت کنند.
 
این فوق تخصص گوارش با هشدار نسبت به نشانه‌های جدی بیماری گفت: در صورتی‌ که فردی دچار اسهال بیش از ۵ روز، تب بالای ۳۹ درجه یا اسهال خونی باشد، مراجعه سریع به پزشک ضرورت دارد. همچنین بیماران پیوندی، سرطانی و افرادی با ضعف سیستم ایمنی باید حتی‌الامکان از حضور در مکان‌های شلوغ پرهیز کرده یا پیش از آن با پزشک خود مشورت کنند.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 6455
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا

ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران