• 1403/12/16 - 19:36
  • - تعداد بازدید: 213
  • - تعداد بازدیدکننده: 207
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

روزه داری آسان با داشتن تغذیه‌ای سالم در ماه رمضان

دکتر آناهیتا منصوری متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ضمن تبریک روز رژیم درمانگر به همه ی تلاشگران این حوزه، در خصوص نکات مهمی که لازم است روزه داران در این ماه مبارک رمضان رعایت کنند، گفت: توصیه می‌شود که روزه داران عزیز در وعده‌ی سحری، یک صبحانه‌ی کامل شامل غلات و لبنیات یا پروتئین‌هایی مانند تخم‌مرغ مصرف کنند.
 
وی ادامه داد: بهتر است فاصله‌ای بین افطار و شام در حدود 1 تا 2 ساعت وجود داشته باشد و یک میان وعده در پایان شب نیز در نظر گرفته شود.
 
دکتر منصوری با بیان اینکه برای حفظ آب بدن در طول روز، حتماً در وعده‌ی سحری میوه‌ها و سبزیجات آبدار مصرف شود، اظهار کرد: از مصرف مایعات زیاد در وعده سحر خودداری کنید، زیرا این مایعات می‌توانند باعث رقیق شدن آنزیم‌های گوارشی و مشکلات گوارشی شوند.
 
این متخصص تغذیه تصریح کرد: در وعده سحری  از مصرف مواد غذایی فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس به دلیل محتوای نمک بالا که باعث تشنگی می‌شود، خودداری شود. همچنین، از خوردن کباب‌ها و مواد غذایی پرپروتئین نیز پرهیز کنید، زیرا این مواد نیز می‌توانند حس تشنگی را افزایش دهند.
 
وی با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی ادرارآور مانند قهوه و نسکافه در وعده‌ی سحری توصیه نمی‌شود، گفت: نکته‌ی مهم دیگر این است که اگر در وعده‌ی سحری از مقدار زیادی قند و شکر استفاده شود، ممکن است قند خون به شدت افزایش یابد و سپس افت کند، که این امر می‌تواند باعث احساس کسالت، بی‌حالی و سردرد شود. بنابراین، از مصرف مواد غذایی حاوی قند و شکر مانند شیرینی‌ها و بامیه در وعده‌ی سحری خودداری کنید و این مواد را به وعده‌ی افطار منتقل کنید.
 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: بهتر است در وعده‌ی افطار از مواد غذایی مانند شیر یا آب ولرم به همراه شیرینی‌های طبیعی مانند خرما و کشمش استفاده شود. همچنین، می‌توان از شیرینی‌هایی مانند زولبیا و بامیه و غذاهایی مانند آش، شیر برنج یا چند لقمه نان و پنیر نیز بهره برد.
 
وی با بیان اینکه لبنیات، گوشت و سبزیجات گزینه‌های مناسبی برای شام هستند، افزود: بهتر است در ماه رمضان از خوردن غذاهای سرخ‌کردنی خودداری شود و به جای آن، غذاهایی که به صورت آب‌پز یا بخارپز تهیه شده‌اند، انتخاب شوند.
 
دکتر منصوری با تاکید بر مصرف زیاد مایعات در این ماه مبارک، خاطرنشان کرد: بهترین زمان برای مصرف مایعات، فاصله‌ی بین شام و آخر شب است. در این زمان، می‌توان از دوغ، آب، انواع عرقیات و دمنوش‌ها مانند دمنوش نعناع، شربت خاکشیر و تخم شربتی استفاده کرد تا مایعات بدن تأمین شوند.
 
وی در پایان گفت: نکته‌ای که باید به آن توجه شود این است که اگر افراد مایل به مصرف چای هستند، فاصله‌ی زمانی بین مصرف شام و چای باید حدود دو تا سه ساعت باشد تا از کاهش جذب آهن جلوگیری شود.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 4804
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا

ستاد اطلاع رسانی بحران در وبدا

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران