• 1403/12/16 - 19:36
  • - تعداد بازدید: 65
  • - تعداد بازدیدکننده: 59
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

روزه داری آسان با داشتن تغذیه‌ای سالم در ماه رمضان

دکتر آناهیتا منصوری متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ضمن تبریک روز رژیم درمانگر به همه ی تلاشگران این حوزه، در خصوص نکات مهمی که لازم است روزه داران در این ماه مبارک رمضان رعایت کنند، گفت: توصیه می‌شود که روزه داران عزیز در وعده‌ی سحری، یک صبحانه‌ی کامل شامل غلات و لبنیات یا پروتئین‌هایی مانند تخم‌مرغ مصرف کنند.
 
وی ادامه داد: بهتر است فاصله‌ای بین افطار و شام در حدود 1 تا 2 ساعت وجود داشته باشد و یک میان وعده در پایان شب نیز در نظر گرفته شود.
 
دکتر منصوری با بیان اینکه برای حفظ آب بدن در طول روز، حتماً در وعده‌ی سحری میوه‌ها و سبزیجات آبدار مصرف شود، اظهار کرد: از مصرف مایعات زیاد در وعده سحر خودداری کنید، زیرا این مایعات می‌توانند باعث رقیق شدن آنزیم‌های گوارشی و مشکلات گوارشی شوند.
 
این متخصص تغذیه تصریح کرد: در وعده سحری  از مصرف مواد غذایی فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس به دلیل محتوای نمک بالا که باعث تشنگی می‌شود، خودداری شود. همچنین، از خوردن کباب‌ها و مواد غذایی پرپروتئین نیز پرهیز کنید، زیرا این مواد نیز می‌توانند حس تشنگی را افزایش دهند.
 
وی با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی ادرارآور مانند قهوه و نسکافه در وعده‌ی سحری توصیه نمی‌شود، گفت: نکته‌ی مهم دیگر این است که اگر در وعده‌ی سحری از مقدار زیادی قند و شکر استفاده شود، ممکن است قند خون به شدت افزایش یابد و سپس افت کند، که این امر می‌تواند باعث احساس کسالت، بی‌حالی و سردرد شود. بنابراین، از مصرف مواد غذایی حاوی قند و شکر مانند شیرینی‌ها و بامیه در وعده‌ی سحری خودداری کنید و این مواد را به وعده‌ی افطار منتقل کنید.
 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: بهتر است در وعده‌ی افطار از مواد غذایی مانند شیر یا آب ولرم به همراه شیرینی‌های طبیعی مانند خرما و کشمش استفاده شود. همچنین، می‌توان از شیرینی‌هایی مانند زولبیا و بامیه و غذاهایی مانند آش، شیر برنج یا چند لقمه نان و پنیر نیز بهره برد.
 
وی با بیان اینکه لبنیات، گوشت و سبزیجات گزینه‌های مناسبی برای شام هستند، افزود: بهتر است در ماه رمضان از خوردن غذاهای سرخ‌کردنی خودداری شود و به جای آن، غذاهایی که به صورت آب‌پز یا بخارپز تهیه شده‌اند، انتخاب شوند.
 
دکتر منصوری با تاکید بر مصرف زیاد مایعات در این ماه مبارک، خاطرنشان کرد: بهترین زمان برای مصرف مایعات، فاصله‌ی بین شام و آخر شب است. در این زمان، می‌توان از دوغ، آب، انواع عرقیات و دمنوش‌ها مانند دمنوش نعناع، شربت خاکشیر و تخم شربتی استفاده کرد تا مایعات بدن تأمین شوند.
 
وی در پایان گفت: نکته‌ای که باید به آن توجه شود این است که اگر افراد مایل به مصرف چای هستند، فاصله‌ی زمانی بین مصرف شام و چای باید حدود دو تا سه ساعت باشد تا از کاهش جذب آهن جلوگیری شود.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 4804
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران