• 1404/02/07 - 20:48
  • - تعداد بازدید: 40
  • - تعداد بازدیدکننده: 38
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
هشدار عضو هیئت علمی دانشگاه؛

 از افزایش نگرانی‌ها در زمینه سلامت باروری تا نتایج رشد جمعیت سالمندی

دکتر پروین شهری، دکترای سلامت باروری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در گفت‌وگو با وب‌دا خوزستان، تاکید کرد: سالمندی جمعیت و کاهش نرخ رشد در کشور، یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که موجب افزایش نگرانی‌ها در زمینه سلامت باروری شده و توجه همه سیاست‌گذاران و دست‌اندرکاران را به خود جلب کرده است.

 

دکتر شهری خاطرنشان کرد: از دو دهه قبل در کشور میزان باروری، از دو فرزند در خانواده کمتر شده و این مسئله با سرعت بسیار زیادی در حال پیشروی است، به طوری که اگر روند باروری به این صورت ادامه یابد، بی‌شک در چند دهه‌ی آینده، بیش از ۶۰ درصد جمعیت ایران را افراد سالمند تشکیل خواهند داد.

 

وی اظهار داشت: جمعیت سالمندی، هر جامعه‌ای را با چالش‌هایی مواجه می‌کند؛ نداشتن نیروی کار فعال و مولد، تحمیل هزینه‌های بسیار بالا به واسطه افزایش جمعیت سالمندی و اختلال در روند توسعه‌یافتگی و پیشرفت کشور از جمله این چالش‌هاست.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درباره علل تاثیرگذار بر نرخ باروری، گفت: تمایل به تک فرزندی، سست شدن بنیان خانواده، آسیب‌های اجتماعی، مرگ زودرس نوزاد و ناباروری، از جمله موانعی هستند که بر افزایش نرخ باروری تاثیر دارند.

 

دکتر شهری افزود: از دیگر چالش‌های پیش‌رو، می‌توان به این مسئله اشاره کرد که وقتی نوزاد به دلایلی نارس متولد می‌شود، احتمال مرگ بالاست. پدر و مادر در هر صورت، شرایط بسیار سختی را تجربه خواهند کرد که موجب بروز مشکلات فراوانی در خانواده می‌شود و در این شرایط ممکن است والدین به داشتن فرزند دوم و سوم تمایل نشان ندهد، بنابراین برای پیشگیری از بروز این شرایط، به انجام مراقبت‌های مناسب دوران بارداری بسیار تاکید می‌گردد.

 

وی در ادامه، به موضوع ناباروری نیز اشاره کرد و گفت: حدود ۲۰ درصد از زوج‌ها در کشور نابارور هستند. البته در حال حاضر با توجه به اینکه بیمه‌ها سهم قابل توجهی از هزینه‌های درمان را پرداخت می‌کنند، درمان ناباروری مورد توجه زوج‌ها در ایران قرار گرفته است.

 

وی بیان کرد: عواملی مانند مشکلات اقتصادی، مسئله ازدواج جوانان و ازدواج نکردن آن‌ها در نرخ باروری و فرزندآوری نقش دارند و همه این موارد باعث می‌شوند، علی‌رغم برنامه‌ریزی و تلاش برای دست‌یابی به اهداف در این زمینه، نتوانیم نرخ رشد جمعیت را افزایش دهیم.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: دوره زمانی که افراد در سن باروری هستند و فرصت باردار شدن دارند، اصطلاحا پنجره جمعیتی گفته می‌شود و نکته قابل توجه این است که اگر این دوره سپری شود، باروری افراد دچار مشکل شده و احتمال بچه‌دار نشدن زوج‌ها، بالاست. بنابراین انتظار می‌رود با اقداماتی موثر نرخ رشد ارتقا یابد. به همین منظور قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در کشور به موضوعات مهمی در این راستا اشاره کرده که باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.

 

دکتر شهری اظهار داشت: در واقع این قانون از زنان و خانواده‌ها حمایت می‌کند و مسائل مربوط به جمعیت را مدنظر قرار داده است و مسائلی چون ازدواج، فرزندآوری، ازدواج آسان، ارائه تسهیلات به خانواده‌ها و زوج‌های جوان و انواع مشوق‌های مالی و اقتصادی دیگر و همچنین ارائه تسهیلات برای درمان ناباروری و تامین هزینه ناباروری توسط بیمار، برآیند قانون جوانی جمعیت در کشور است.

 

وی گفت: در کنار سیاست‌های حمایتی، می‌توان با برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، تربیتی، اقتصادی، کارآفرینی و اشتغال‌زایی برای جمعیت فعال و مولد و همچنین با ترغیب خانواده‌ها برای فرزندآوری، شرایط مناسبی در جهت افزایش نرخ رشد جمعیت فراهم کرد.

دکتر شهری عنوان کرد: با کمک قانون جوانی جمعیت، باید تلاش کنیم سن ازدواج کاهش یابد، موانع ازدواج برطرف گردد و سبک زندگی سالم در جامعه ترویج و امید به زندگی بهبود یابد. همچنین می‌توان با ایجاد شادی و نشاط اجتماعی، در مسیر علاقه‌مندسازی زوجین نسبت به فرزندآوری و تمایل والدین به داشتن فرزندان بیشتر گام برداشت.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشجویان
  • کد خبر : 5483
کلمات کلیدی
کاوه انصاری
خبرنگار

کاوه انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

پکس مرکزی

پکس مرکزی

نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش‌های ایران)

اورژانس 115

اورژانس 115

سامانه نوبت‌دهی

آیین‌نامه و بخشنامه‌ها

نشریات علمی

پیشخوان مجوزهای کشور

سامانه رسیدگی به شکایات

سامانه پیگیری مکاتبات

خدمات شناسه‌دار

سالنامه آماری

دانش آموختگان

نمایشگاه مرکز رشد دارویی، سلامت

ملاقات با مدیران